Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

Τα «άκουσε» και στην Βουλή ο Γαβρόγλου μετά το «ντου» στο υπουργείο Παιδείας. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ

Μπαράζ ερωτήσεων στην Βουλή σχετικά με την ανομία στα Πανεπιστήμια με παράλληλες καταγγελίες από τους βουλευτές της αντιπολίτευσης ότι ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου αρνείται να τις απαντήσει...

Ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή και τις τελευταίες εξελίξεις με τον Ρουβίκωνα στην Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών, σήμερα κατέθεσε σχετική ερώτηση στον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου καλώντας τον «να προστατέψει επιτέλους η κυβέρνηση τα Πανεπιστήμια από την ανομία» καθώς όπως υπογραμμίζει «η κατάσταση εντός και εκτός ΑΕΙ έχει καταστεί πλέον ανεξέλεγκτη» καθώς τα τελευταία χρόνια έχει πραγματικά εκτροχιαστεί η νομιμότητα μέσα και έξω από τα Πανεπιστήμια.
Στο ίδιο μήκος και ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς κατέθεσε και αυτός σήμερα ανάλογη ερώτηση προς τον υπουργό Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου υπογραμμίζοντας όμως και «την εμφανή αποφυγή του Υπουργού Παιδείας να απαντά μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου σε σχετικές ερωτήσεις για τα φαινόμενα παραβατικότητας στα ΑΕΙ».
Ανάλογες ερωτήσεις, πάντως, για τους θύλακες της παρανομίας και εγκληματικότητας που έχουν μεταβληθεί οι χώροι των ΑΕΙ της χώρας έχουν καταθέσει τις προηγούμενες ημέρες και άλλοι βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Ντου» από μαθητές και φοιτητές στο υπουργείο Παιδείας

Μαθητές και φοιτητές μπήκαν στο προαύλιο του υπουργείου Παιδείας φωνάζοντας συνθήματα κατά του νόμου Γαβρόγλου.
Στην συνέχεια οι μαθητές έσπασαν τον κλοιό και μπήκαν μέσα στο υπουργείο Παιδείας και δεν έμειναν εκεί. Μπήκαν μέσα στο γραφείο του υπουργού και αυτή την ώρα μιλούν μαζί του.
Οι συγκεντρωμένοι αντέδρασαν:
  • στο νόμο Γαβρόγλου που όπως σημειώνουν επιδιώκει να μετατρέψει το σχολείο σε ένα «εργοστάσιο που παράγει ανθρώπους προς κατανάλωση από την αγορά εργασίας για να καλύψει τις ανάγκες της».
  • στις αλλαγές που φέρνει ο νόμος στις συνενώσεις ΑΕΙ – ΤΕΙ και στις διασπάσεις τμημάτων
Προηγήθηκε μάχη σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς που ήταν στην είσοδο του κτιρίου. Οι διαδηλωτές τους απώθησαν με την βία και στην συνέχεια κατάφεραν και μπήκαν μέσα στο κτίριο.
«Θα πρέπει να νιώθεις ντροπή με όλα όσα έχεις αποφασίσει», έλεγαν οι μαθητές και οι φοιτητές απευθυνόμενοι στον υπουργό. Του ζητούσαν να φύγει από το γραφείο του προκειμένου να κάνουν κατάληψη. Αυτή την ώρα είναι στο ισόγειο του κτιρίου και αποφασίζουν την περαιτέρω στάση τους.
https://www.youtube.com/watch?v=cpAnrTCYrRI&feature=youtu.be
Μαθητές και φοιτητές εισέβαλαν στο προαύλιο του υπουργείο Παιδείας
Υποστήριξαν ότι οι αλλαγές αυτές αποκλείουν τους μαθητές από την ουσιαστική γνώση εντατικοποιούν το πρόγραμμά τους και δεν τους αφήνουν περιθώριο επιλογής αφού όσοι επιλέξουν να δώσουν Πανελλαδικές εξετάσεις θα ακολουθήσουν το δρόμο του διπλού άγχους λόγω των διπλών εξετάσεων.
Δεν έλειψαν, ωστόσο, και τα «χαλαρά» στιγμιότυπα: Οταν χτύπησε το τηλέφωνο του υπουργού Παιδείας, ένας φοιτητής έσπευσε να ρωτήσει: «Τσίπρας;», για να απαντήσει ο κ.Γαβρόγλου: «Όχι ακόμη…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive