Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Θυελλώδεις άνεμοι από το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώρας

Αποτέλεσμα εικόνας για Έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ: Θυελλώδεις άνεμοι από το βράδυ στις περισσότερες περιοχές της χώραςΈκτακτο δελτίο καιρού εξέδωσε η ΕΜΥ, προειδοποιώντας τους πολίτες για τη ραγδαία αλλαγή που αναμένεται από τις επόμενες κιόλας ώρες.  Με βάση την πρόγνωση της ΕΜΥ από τη νύχτα της Δευτέρας 24/9/2018 και την Τρίτη προβλέπονται θυελλώδεις άνεμοι 7 και 8 μποφόρ στην Κεντρική Μακεδονία, το βόρειο και κεντρικό Αιγαίο, την Ανατολική Θεσσαλία, ενώ σταδιακά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Αττική. Είναι χαρακτηριστικό....
ότι οι άνεμοι θα ενισχυθούν το βράδυ της Τρίτης και θα φτάσουν τα 9 μποφόρ στο Αιγαίο.
Είναι χαρακτηριστικό ότι η θερμοκρασία θα πέσει 8 με 10 βαθμούς στα κεντρικά και τα βόρεια της χώρας.
Ο καιρός την Τετάρτη
Οι θυελλώδεις άνεμοι θα επηρεάσουν τα νησιά του Ιονίου και τα Ηπειρωτικά, ενώ στο Αιγαίο οι άνεμοι θα είναι 9 και πιθανώς 10 μποφόρ.
Ο καιρός την Πέμπτη
Την Πέμπτη υπάρχει και νέα αλλαγή στον καιρό με βροχές και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν στο νότιο Ιόνιο, τη νότια Πελοπόννησο και στην ανατολική Κρήτη.
«Αναμενόμενη αλλαγή του Καιρού»
Η αλλαγή του καιρού είναι αναμενόμενη, όπως είπε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς. Πάντως, για την ώρα δεν αναμένονται πλημμύρες.
«Πρόκειται για αλλαγή του καιρού η οποία είναι αναμενόμενη για την εποχή, είναι μια λογική μεταβολή. Η πτώση της θερμοκρασίας θα είναι αισθητή, γύρω στους 11 με 13 βαθμούς, όμως είμαστε ήδη υψηλά, δηλαδή στους 7 βαθμούς πάνω από το κανονικό και από αύριο θα πέσουμε 6 βαθμούς κάτω από τα κανονικά. Υπάρχει ένα σκαμπανέβασμα που μας εκπλήσσει, αλλά δεν είναι κάτι πρωτόγνωρο και σπάνιο και δεν έχει καμία σχέση με την κλιματική αλλαγή. Οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις, ωστόσο δεν θα έχουμε ακόμη πλημμύρες προς το παρόν. Δεν θα δώσουμε στίγμα για τις βροχοπτώσεις γιατί δεν έχουμε ακόμη επαρκή στοιχεία. Ωστόσο, χρειάζεται προσοχή στα ψηλά δέντρα που πιθανό πρέπει να ‘κουρευτούν’», τόνισε ο Θοδωρής Κολυδάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive