Τρίτη 17 Απριλίου 2018

Τουρκική μονταζιέρα… από τα παλιά – Έντονος προβληματισμός για το «περιστατικό» στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς». ΒΙΝΤΕΟ

Τουρκική μονταζιέρα… από τα παλιά – Έντονος προβληματισμός για το «περιστατικό» στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» | Newsit.gr

- Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ υποστήριξε ότι η τουρκική ακτοφυλακή κατέβασε ελληνική σημαία από την βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» που ύψωσαν στις 13 Απριλίου νεαροί από τους Φούρνους - Ο Τσαβούσογλου ανέφερε ότι η ελληνική σημαία κατέβηκε από Τούρκους κομάντος - Περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης του Λιμένικου έσπευσε στην περιοχή - Τι λέει στο "Live News" ο πατέρας του Μπάμπη Τσαγαλά, ενός εκ των τριών νεαρών...
οι οποίοι τοποθέτησαν τις σημαίες για να τιμήσουν τον αδικοχαμένο πιλότο, Γιώργο Μπαλταδώρο Έντονο προβληματισμό έχει προκαλέσει το περιστατικό στην βραχονησίδα «Μικρός Ανθρωποφάς» που αποκάλυψαν (;) ο Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύμφωνα με τους οποίους Τούρκοι κομάντος κατέβασαν ελληνική σημαίαΟ προβληματισμός έγκειται στο γεγονός ότι αυτές οι δηλώσεις έγιναν δια στόματος του πρωθυπουργού της Τουρκίας και του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών. Πλέον, αναμένονται οι επόμενες κινήσεις της γειτονικής χώρας. Το μεγάλο ερώτημα είναι αν οι Τούρκοι έχουν στα χέρια τους βίντεο από το περιστατικό και αν – σε αυτή την περίπτωση- θα το δώσουν στη δημοσιότητα.  Περιπολικό του Λιμενικού στην περιοχή Σύμφωνα με την εκπομπή «Live News» του Νίκου Ευαγγελάτου στο Epsilon, δεν υπάρχει συναγερμός στο Λιμενικό, ωστόσο στην περιοχή έσπευσε περιπολικό ανοιχτής θαλάσσης. Επιπλέον, ψαράδες που βρίσκονται στην περιοχή διαβεβαιώνουν πως και στις δύο νησίδες υπάρχει ελληνική σημαία.   «Θα ήταν εχθρική πράξη» Στο «Live News», μίλησε ο πατέρας ενός εκ των τριών νεαρών, οι οποίοι τοποθέτησαν τις σημαίες για να τιμήσουν τον αδικοχαμένο πιλότο, Γιώργο Μπαλταδώρο.  Όπως τόνισε ο Σταύρος Τσαγαλάς, πατέρας Μπάμπη Τσαγαλά: «Αν έρχονταν οι κομάντος, θα ήταν εχθρική πράξη, θα τους είχαμε δει. Η σημαία κυματίζει. Η κίνηση αυτή ήταν προς ένδειξη σεβασμού στον πιλότο μας που χάθηκε. Και για τον τιμήσουν θεώρησαν ότι αυτό έπρεπε να κάνουν και αυτό έκαναν…».   «Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο» Ο ένας από τους 3 νεαρούς που ανήρτησαν τις σχετικές φωτογραφίες, μίλησε στο star.gr λέγοντας: «Το κάναμε για τον Γιώργο Μπαλταδώρο», 

τον σμηναγό που σκοτώθηκε με το Μιράζ, μετά από αναχαίτιση στο Αιγαίο, την περασμένη Πέμπτη.
Όπως τόνισε, η παρέα των τριών ανδρών θέλησε την περασμένη Παρασκευή – εκ μέρους όλων των Φούρνων – να τιμήσει τον ήρωα-σμηναγό που σκοτώθηκε την Πέμπτη 12 Απριλίου, όταν το Μιράζ που πιλοτάριζε συνετρίβη ανοικτά της Σκύρου. Όπως είπε ο ίδιος: «Ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του».
Ο ίδιος νεαρός, τόνισε πως δεν έχει βάλει μόνο μία σημαία, στον Μικρό Ανθρωποφάγο, αλλά συνολικά 5 σε γύρω βραχονησίδες και νησάκια. Μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι Τούρκοι κομάντος ήταν αυτοί που κατέβασαν τη σημαία, όπως ισχυρίστηκαν ο υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, και τουρκικά μέσα.
«Όταν πήγαμε για να ανεβάσουμε τη σημαία, είδα ένα γιοτ που έκανε βόλτες. Δεν του έδωσα σημασία. Ήταν κατασκοπευτικό πολιτικό σκάφος. Αυτοί την κατέβασαν την Κυριακή. Το Σάββατο που είχαμε πάει ήταν εκεί η σημαία».

Οι δηλώσεις Γιλντιρίμ – Τσαβούσογλου

«Γνωρίζουμε ότι στο Αιγαίο γίνονται περιστασιακά ενέργειες από τη γειτονική Ελλάδα για την κλιμάκωση των εντάσεων. Κι αυτές οι παραβιάσεις έχουν αυξηθεί το τελευταίο διάστημα. Υπάρχουν βραχονησίδες που δεν είναι ξεκάθαρη η ιδιοκτησία τους. Βλέπουμε ότι γίνονται πρωτοβουλίες παρόμοιες με αυτές στους υφάλους Ίμια (Καρντάκ). Ήταν μια προσπάθεια να βάλουν μια ελληνική σημαία στη νησίδα Ανθρωποφάς, ανοιχτά του Ντιντίμ. Η ακτοφυλακή μας έκανε την αναγκαία επέμβαση και κατέβασε από εκεί τη σημαία. Συνιστούμε την Ελλάδα, στο πλαίσιο της καλής γειτονίας, να μείνει μακριά από προκλήσεις που θα κλιμακώσουν την ένταση». Αυτές ήταν οι δηλώσεις του Γιλντιρίμ, που έβαλαν νέα «φωτιά» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.Και συμπλήρωσε: «Είμαστε έτοιμοι να απαντάμε σε κάθε ενέργεια, δεν υπαναχωρούμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».
Λίγο αργότερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, υποστήριξε ότι τη σημαία κατέβασαν Τούρκοι κομάντος, και όχι η Ακτοφυλακή της Τουρκίας όπως είχε πει ο Γιλιντιρίμ .«Αν χρειαστεί θα το ξανακάνουμε» προειδοποίησε ο Τσαβούσογλου.

Η Διάψευση της Αθήνας

Ωστόσο, όπως ήδη έχει υπογραμμιστεί, από την πλευρά της η Ελλάδα διαψεύδει το περιστατικό. Κατηγορηματικά διέψευσαν πηγές του ελληνικού Πενταγώνου την καταγραφή οποιασδήποτε δραστηριότητας στο νησί, τις τελευταίες ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive