Παρασκευή 19 Ιανουαρίου 2018

Α,πα,πα ΜΗΝ τους μοιάσουμε ε; Το οικονομικό θαύμα των γειτόνων μας… Ρουμανία: 1% φορολογία για τζίρο μέχρι 1 εκατ. € και χιλιάδες θέσεις εργασίας…

1
Είναι αμφίβολο αν η νέα καταιγίδα φόρων φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και όλα δείχνουν πως δυστυχώς δεν θα είναι η τελευταία. Συνεχίζουμε να πριονίζουμε το κλαδί στο οποίο καθόμαστε (μεσαία τάξη και όλοι όσοι παράγουν πλούτο), κυνηγώντας απηνώς όσους θέλουν να δημιουργήσουν....
Την ίδια ώρα η Ρουμανία μπήκε στο 2018 αντιμετωπίζοντας τον μικρό και μεσαίο επαγγελματία εντελώς διαφορετικά:...– Η φορολογία μικροεταιριών θα είναι 3% επί του τζίρου, αν η εταιρία δεν έχει υπάλληλο και 1% επί του τζίρου αν έχει έναν υπάλληλο (που μπορεί να είναι και ο ίδιος της ο μέτοχος)  
– Το πλαφόν για αυτή τη φορολόγηση ανέβηκε από τις 500.000 € στο… 1.000.000 €  – Για τζίρο άνω του 1.000.000 €, παραμένει η φορολογία 16% επί των κερδών  
– Ο ιδιωτικός υπάλληλος θα πληρώνει 10% φόρο αντί για 16%, για οποιοδήποτε ποσό που θα εισπράξει  
– Τα εστιατόρια θα πληρώνουν φόρο «τεκμαρτό», χαμηλότερο από το 1% επί του τζίρου  
– Η φορολογία των προγραμματιστών θα παραμείνει στο 0%, μιας και αποδείχτηκε πως αποδίδει στη χώρα δεκάδες πλεονεκτήματα και έσοδα.  
– Ο μέτοχος εταιρίας ΕΠΕ συνεχίζει να μην έχει υποχρέωση ασφάλισης.  Χαμηλή φορολογία = αλματώδης ανάπτυξη  Την ώρα που επί χρόνια η Ελλάδα ανεβάζει τους φόρους και τις επιβαρύνσεις για όσους δημιουργούν πλούτο, η Ρουμανία ακολούθησε διαφορετικό δρόμο. Την πενταετία Ιανουάριος 2013 – Δεκέμβριος 2017 πέτυχε τη μεγαλύτερη ανάπτυξη στην Ευρώπη. Οι συνολικές επενδύσεις στη χώρα ξεπέρασαν τα 80 δις Ευρώ.  Χαμηλή φορολογία = δεκάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας     Εκατοντάδες χιλιάδες είναι οι προγραμματιστές ηλεκτρονικών υπολογιστών, με μισθούς από 1.500 ευρώ / μήνα (πρώτος μισθός) και άνω. Την ώρα που στην Ελλάδα περιμένουμε να βρούμε δουλειές για τους νέους μας, υπερφορολογώντας όποιον θα μπορούσε να τους δώσει εργασία, στη Ρουμανία κάνουν το αντίθετο. Αποτέλεσμα:  – «Αγγελίες για 11.400 νέες θέσεις προγραμματιστών καταγράφηκαν ως τώρα τον Ιανουάριο του 2018, περίπου 50% πάνω από τον αντίστοιχο μήνα του 2017»  
– Εκατοντάδες χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα γραφείων συνεχίζουν να κτίζονται για να στεγάσουν τις εταιρίες πληροφορικής  
– Οι προγραμματιστές αποτελούν μία από τις πληθυσμιακές ομάδες που αγοράζουν κατά προτεραιότητα διαμερίσματα κλπ, συνήθως μετρητοίς.  Είναι στη Ρουμανία όλα τέλεια;  Σίγουρα όχι. Όμως τα πράγματα βελτιώνονται ορατά χρόνο με τον χρόνο. Σίγουρα υπάρχουν και άνθρωποι στη Ρουμανία που δεν περνούν καλά, όπως υπάρχουν παντού στον κόσμο. Στο Βουκουρέστι, όμως, και τις άλλες μεγάλες ρουμανικές πόλεις, ο αριθμός τους είναι πολύ μικρός, μειώνεται σε όλη τη χώρα με γοργούς ρυθμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive