Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2017

Τηλεοπτική σειρά – προπαγάνδα των Σκοπίων στην Κροατική τηλεόραση!

Βεργίνα, Ασημένια Λήκυθος με Χρυσό Στεφάνι, από τον ασύλητο τάφο ΙΙΙ
Οι ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ και η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ...
  Απέστειλαν ενημερωτική επιστολή στην  Υπουργό Πολιτισμού της Κροατίας Nina Obuljen Korzinec για μια παραγωγή της  παραδοσιακής Κροατικής κινηματογραφικής εταιρείας Jadran Film (ιδρύθηκε το 1945) με τίτλο «Μακεδονία».

Η παραγωγή αυτή έχει χρηματοδοτηθεί από το κόμμα VMRO-DPMNE ( πρώην κυβέρνηση της ΠΓΔΜ) και απευθύνεται σε ένα μη ενημερωμένο ακροατήριο το οποίο δεν έχει κανένα λόγο να υποπτευθεί τους προπαγανδιστικούς στόχους της ταινίας αυτής. Με την επιστολή ζητείται η δραστηριοποίηση του Κροατικού Υπουργείου Πολιτισμού «ώστε να αποτρέψει την εχθρική προπαγάνδα της σειράς της οποίας ο απώτερος σκοπός είναι να δικαιολογηθεί ο αλυτρωτισμός του VMRO».

Το πλήρες κείμενο της επιστολής αυτής, έχει ως εξής:

Προς: Υπουργό Πολιτισμού Nina Obuljen Korzinec
Ministry of Culture of the Republic of Croatia
Runjanicova 2
10 000 Zagreb, Croatia
Νοέμβριος 2017

Εξοχότατη Υπουργέ,

​ Εμείς, οι Μακεδόνες, με ρίζες από την Μακεδονία, γράφουμε αυτή την επιστολή για να σας ενημερώσουμε για ένα θέμα ύψιστης σημασίας για εμάς το οποίο θα έχει δυσμενή σχόλια για την χώρα σας για την συμβολή σας στην τέχνη και τον πολιτισμό. Πληροφορηθήκαμε πως η Jadran Film, η βετεράνος κροατική κινηματογραφική εταιρεία, πρόκειται να παρουσιάσει μια τηλεοπτική σειρά με τον τίτλο «Μακεδονία». Το κύριο θέμα της σειράς είναι: ένας Αμερικανός παραγωγός επισκέπτεται την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ), για να γυρίσει ένα φιλμ. Στη διαδικασία, άτομα από τις γειτονικές χώρες της ΠΓΔΜ σαμποτάρουν το έργο και το στόχο του.

Αυτή η ξενοφοβική αντίδραση προκάλεσε το δικό μας ενδιαφέρον μας γιατί μας φάνηκε πολύ γνωστή: η σειρά βασίζεται στην δυσφήμηση της ΠΓΔΜ προς τους γείτονές της που ήταν το modus operandi του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE των Σκοπίων. Αυτή η εχθρική στάση έναντι της Ελλάδας, της Βουλγαρίας, της Σερβίας και της Αλβανίας εκ μέρους του VMRO-DPMNE δεν πρέπει να υιοθετηθεί έμμεσα από την Κροατία και ανησυχούμε για τις επιπτώσεις.

​ Όπως γνωρίζετε, η Ελλάδα είναι αντίθετη στην ονομασία του νεοσύστατου γειτονικού κράτους με ένα όνομα που μας ανήκει και είναι η ταυτότητά μας. Η Έλληνες θεωρούμε ότι η χρήση των όρων «Μακεδονία, -ός/ή/ό» από μη ελληνική η χώρα είναι επίθεση στην μακεδονική πολιτιστική ταυτότητά μας και το όνομά μας που είναι μέρος του ελληνισμού και της ιστορίας μας για πάνω από 2500 χρόνια.

​Σύμφωνα με την Ενδιάμεση Συμφωνία που έχει υπογραφεί κάτω από την αιγίδα του ΟΗΕ το 1995 μέχρι να επιτευχθεί οριστική συμφωνία και βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, το όνομα της νέας χώρας είναι «η ΠΓΔΜ». Επίσης στην ενδιάμεση συμφωνία αναφέρεται ότι η ΠΓΔΜ πρέπει να απέχει από κάθε χρήση ελληνικών συμβόλων. Δυστυχώς, το κόμμα του VMRO-DPMNE προκαλεί συνέχεια την Ελλάδα και πολλές φορές παραβιάζει την Ενδιάμεση Συμφωνία. Επιπροσθέτως διαδίδει μέσω διαφόρων μέσων επικοινωνίας για τα δήθεν δεινά που υπέφεραν οι Σλάβοι εξ αιτίας μας.​

Έχουμε σοβαρούς λόγους να πιστεύουμε ότι αυτή η τεράστια παραγωγή προπαγάνδας έχει ξεκινήσει και χρηματοδοτηθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση του VMRO-DPMNE της ΠΓΔΜ και απευθύνεται σε ένα μη ενημερωμένο ακροατήριο που δεν έχει λόγους να υποπτευθεί τον βαθύτερο σκοπό αυτής της προβολής. Το VMRO-DPMNE, ένα κόμμα στα πρόθυρα του θανάτου του με ανώτατα μέλη που διερευνούνται για διαφθορά και άλλα ποινικά αδικήματα, χρησιμοποίησαν την εταιρεία της χώρας σας για να συνεχίσουν το έργο τους.

​Δεν μας εκπλήσσει καθόλου πως η σημερινή κυβέρνηση της ΠΓΔΜ υπό την ηγεσία του SDSM έχει ανακαλύψει παρατυπίες στη χρηματοδότηση αυτού του έργου και διερευνά τη δυνατότητα να σταματήσει την παραγωγή. Ωστόσο, το πρώτο μέρος της σειράς έχει κινηματογραφηθεί και είναι έτοιμο για προώθηση σε πάνω από εννέα χώρες και πολύ πιθανόν η κροατική Jadran Film να προωθήσει την σειρά. Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση SDSM των Σκοπίων συμφώνησε με την Ελλάδα να επιλύσει το ζήτημα του ονόματος και φαίνεται να έχει κάποιες αντιρρήσεις για αυτή την προβολή, αλλά έχουμε πληροφορίες πως το VMRO-DPMNE συνεχίζει το υπονομευτικό του έργο.

​Φοβόμαστε πως η έγκυρη κινηματογραφική εταιρεία Jadran Film της χώρας σας έχει χρησιμοποιηθεί από ένα ξένο πολιτικό κόμμα, γεγονός που κάνει την Κροατία να φαίνεται πως παίρνει μέρος σε μια πολιτική διαμάχη μεταξύ Σκοπίων και Ελλάδας, και παραβιάζει έμμεσα την απόφαση του ΟΗΕ για το θέμα της ονομασίας. Αυτή η τελευταία προσπάθεια του VMRO μέσω κροατικών μέσων της χώρας σας δεν επιτρέπεται στο έτος 2017. Ζητάμε από το υπουργείο σας να δραστηριοποιηθεί ώστε να αποτρέψει την εχθρική προπαγάνδα της σειράς της οποίας ο απώτερος σκοπός του VMRO είναι να δικαιολογήσει τον αλυτρωτισμό του.

Με εκτίμηση,
ΠΑΜΜΑΚΕΔΟΝΙΚΕΣ ΕΝΩΣΕΙΣ ΥΦΗΛΙΟΥ (Παμμακεδονική Ένωση ΗΠΑ - Πρόεδρος: Στέλιος Κυριμλής, Παμμακεδονική Ομοσπονδία Αυστραλίας - Παναγιώτης Ιασωνίδης, Παναυστραλιανός Συντονιστής της Παμμακεδονικής Ομοσπονδίας Αυστραλίας, Παμμακεδονική Ένωση Καναδά - Πρόεδρος: Γιαντσούλης Δημήτριος, Παμμακεδονική ‘Ενωση Ευρώπης - Πρόεδρος: Τσορμπατζόγλου Παντελεήμων, Παμμακεδονική Ένωση Αφρικής - Πρόεδρος: Παπαθανασίου Αμύντας, Παμμακεδονική Ένωση Οντάριο (Καναδά) - Πρόεδρος: Κάρας Δημήτριοs, Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων των Μακεδόνων (Ελλάδα) - Πρόεδρος: Τάτσιος Γεώργιος
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ Ομοσπονδία Δυτικομακεδονικών Σωματείων, Γεώργιος Τζούλης, Πρόεδρος, «Ομάδα 21» Μακεδονίας – Θράκης, Αντώνης Δασκόπουλος, τ. Πρόεδρος, Σύλλογος Φλωρινιωτών Θεσσαλονίκης, Δημήτριος Γάκης, τ. Πρόεδρος, Σύλλογος Απανταχού Πισοδεριτών «Η Αγία Τριάς», Μιχαήλ Λιάκος, Πρόεδρος, Θρακική Εστία Θεσσαλονίκης, Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, επ. Πρόεδρος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive