Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2017

ΑΚΟΥΕΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ; Είναι Η Άμυνα Νόμιμη Στην Σημερινή Ελλάδα;

XIOS-PROSFYGES976
Επεισόδιο πρώτο: Μεσημέρι της περασμένης Κυριακής ένας 75χρονος Ελληνας αγρότης που έχει την ατυχία να διατηρεί θερμοκήπιο σε απόσταση αναπνοής από τον προσφυγικό καταυλισμό της BIAΛ στη Χίο, βλέπει μία ομάδα αλλοδαπών να λεηλατούν το χωράφι του γεμίζοντας τσάντες με οπωροκηπευτικά....

Στην προσπάθεια του να διαμαρτυρηθεί και να τους απομακρύνει με φωνές δέχεται μαζική επίθεση και ισχυρά χτυπήματα στο κεφάλι.
Είχε προλάβει όμως να ειδοποιήσει τον 45χρονο γιό του ο οποίος κατέφθασε με το αγροτικό τους αυτοκίνητο και επιχείρησε να τρέψει τους επιτιθέμενους σε φυγή.
Οι τελευταίοι όμως, αντί να εγκαταλείψουν το ξένο χωράφι κινήθηκαν με απειλητικές διαθέσεις και εναντίον του με αποτέλεσμα να βγάλει την κυνηγετική καραμπίνα και να πυροβολήσει για εκφοβισμό στον αέρα.
Ευτυχώς τα χειρότερα αποτράπηκαν με την έγκαιρη επέμβαση της αστυνομίας που οδήγησε σε επτά συλλήψεις και την μεταφορά στο νοσοκομείου του άτυχου γέροντα ο οποίος υπέστη κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις. Μεταξύ των συλληφθέντων και ο γιός του αγρότη για τον οποίο εκκρεμεί η κατηγορία της παράνομης οπλοχρησίας και των…άσκοπων(!!!) ;πυροβολισμών.
Το εύλογο ερώτημα είναι αν η νόμιμη άμυνα αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη.
Και αν ναι, τι ακριβώς πρέπει να κάνει κάποιος που βλέπει τον υπερήλικα πατέρα του να δέχεται χτυπήματα από έναν εξαγριωμένο όχλο, μόνο και μόνο επειδή προσπάθησε να προστατέψει την περιουσία του.
Επεισόδιο δεύτερο: Το βράδυ της περασμένης Παρασκευής τέσσερις μεθυσμένοι βρετανοί ναύτες αρχίζουν να βρίζουν σε έξαλλη κατάσταση έναν 37χρονο Χανιώτη και την γυναίκα του, απειλώντας να τους σκοτώσουν, επειδή θεωρούν ότι κάποιος τους είχε κλέψει ένα κινητό.
Στην προσπάθεια του να διαμαρτυρηθεί ο 37χρονος δέχεται καταιγισμό χτυπημάτων στο πρόσωπο και υφίσταται συντριπτικά κατάγματα.
Οι δράστες διαφεύγουν ανενόχλητοι, αλλά λίγο αργότερα συλλαμβάνονται δύο από αυτούς που αναγνωρίζονται από φίλο του θύματος. Ηλικίες; 18 και 22 ετών αντιστοίχως.
Με την κινητοποίηση της διαδικασίας του αυτόφωρου οι δράστες μένουν για δύο βράδια στο κρατητήριο και την περασμένη Δευτέρα παρουσιάζονται ενώπιον του τοπικού μονομελούς πρωτοδικείου.
Ζητούν αναβολή με το πρόσχημα, της απουσίας του δικηγόρου τους και αφήνονται ελεύθεροι να αναχωρήσουν με τα πολεμικά τους πλοία που συμμετέχουν σε Νατοική άσκηση χωρίς προφανώς καμία πρόθεση να ξαναεμφανιστούν ενώπιον του δικαστηρίου.
Ερωτώ λοιπόν τι είδους δικαιοσύνη είναι αυτή και πώς προστατεύει τα δικαιώματα των αυτοχθόνων κατοίκων αυτής της χώρας; Στη μία περίπτωση ο άνθρωπος που έβλεπε τον πατέρα του αιμόφυρτο, μάλλον έπρεπε να ζητήσει και συγνώμη και στην άλλη, οι βρετανοί ένστολοι αλήτες εκμεταλλεύθηκαν ένα παραθυράκι του νόμου και γυρνούν στην χώρα τους έχοντας σακατέψει έναν ανυποψίαστο πολίτη. Ε, κάτι δεν πάει καλά εδώ, πιστέψτε με…
Του Γιώργου Χαρβαλιά
πηγή: mignatiou.com

2 σχόλια:

  1. όλα καλά ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ δεν έχουμε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κανονικά έπρεπε να διωχθούν με τον αντιρατσιστικό νόμο. Αδιανόητο. Να τολμήσουν να αμυνθούν απέναντί σε αλλοδαπούς ; Έπρεπε να φάνε το ξύλο, να τους αφήσουν να κλέψουν και μετά να τους ευχαριστήσουν που διάλεξαν αυτούς και όχι άλλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive