Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Δείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα. Πότε ανοίγει η εφαρμογή

Δείτε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα
Έτοιμη και λειτουργική είναι η πλατφόρμα που θα δεχθεί τις αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Πρόκειται για το www.koinonikomerisma.gr το οποίο θα ανοίξει μέσα στις επόμενες μέρες.
Ο φοροτεχνικός Γιώργος Χριστόπουλος...
καλεσμένος στην «Πρώτη είδηση»της ΕΡΤ εξήγησε την ηλεκτρονική πλατφόρμα για το κοινωνικό μέρισμα και ανέλυσε τα ζητήματα που ενδεχομένως θα προκύψουν κατά τη σύνταξη της αίτησης του κοινωνικού μερίσματος.
Ο δικαιούχος θα χρησιμοποιήσει τους κωδικούς του Taxisnet για εισαγωγή στην πλατφόρμα. Θα του ζητείται να επιβεβαιώσει το ΑΜΚΑ του, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα mail.
Στη συνέχεια εμφανίζεται μια φόρμα όπου αναφέρει το φορολογητέο εισόδημα και τα στοιχεία που αποτελούν κριτήριο χορήγησης, όπως και τα μέλη του νοικοκυριού.
Μετά ζητείται ο ΙΒΑΝ του τραπεζικού του λογαριασμού. Τέλος ζητείται η συγκατάθεση των φιλοξενούμενων προσώπων, τα οποία θα πρέπει να μπουν με τους δικούς τους κωδικούς και να δώσουν τη συγκατάθεσή τους.

Πότε ανοίγει το www.koinonikomerisma.gr

Μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το αργότερο θα ανοίξει στο Taxisnet η εφαρμογή όπου θα γίνονται οι αιτήσεις για το κοινωνικό μέρισμα. Όπως ενημέρωσε η αρμόδια υπουργός, Αναπληρώτρια Υπ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Θεανώ Φωτίου, μιλώντας στην ΕΡΤ, η χορήγηση θα γίνει με κριτήριο το φορολογητέο εισόδημα. Πριν όμως θα υπάρξει ειδική μέριμνα για τους ανέργους, με σημαντικές αλλαγές στα κριτήρια για τη χορήγηση του κοινωνικού μερίσματος.
Τρεις στους δέκα νόμιμους κατοίκους της ελληνικής επικράτειας θα λάβουν κοινωνικό μέρισμα όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχουν εγγραφεί στον κοινωνικό προϋπολογισμό. Οι δικαιούχοι είναι 1.459.834 νοικοκυριά ( 3.472.734 άτομα) ενώ το ανώτατο εισοδηματικό όριο ορίστηκε στα 27.000 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive