Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Πώς κατάφερε το λιμενικό να σταματήσει το θηριώδες υπερταχύπλοο με τα ναρκωτικά. Η στιγμή της σύλληψης και οι στοχευμένες βολές. ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

Πώς κατάφερε το λιμενικό να σταματήσει το θηριώδες υπερταχύπλοο με τα ναρκωτικά
Με δέκα συλλήψεις ολοκληρώθηκε υπόθεση με το 1,6 τόνους κάνναβης που εξάρθρωσε η Διεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. μετά από καταδίωξη ανοικτά της Κέρκυρας. Η επιχείρηση του Λιμενικού στήθηκε με κάθε λεπτομέρεια ώστε να μην υπάρξει ούτε μία πιθανότητα να γίνει το παραμικρό λάθος και να διαφύγουν οι διακινητές....

Άλλωστε ήταν βέβαιο ότι το ταχύπλοο με τα ναρκωτικά δεν θα μπορούσαν να το σταματήσουν με μια απλή καταδίωξη στη θάλασσα τα σκάφη του λιμενικού. Για αυτό έστησαν παγίδες ενώ το κατεδίωξαν και από αέρος με ελικόπτερα όπου επέβαιναν κομάντο του Λιμενικού και ελεύθεροι σκοπευτές.
Κατά την διάρκεια της καταδίωξης από επιβαίνοντες ταχύπλοου σκάφους προκύπτει ότι ρίχτηκαν στην θάλασσα οπλισμός, ναρκωτικές ουσίες καθώς και άλλα ενοχοποιητικά στοιχεία. Πέραν από τις ναρκωτικές ουσίες κατασχέθηκαν μέχρι τώρα, ένα ταχύπλοο σκάφος με τρεις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος, ένα ταχύπλοο σκάφος με τέσσερις εξωλέμβιους κινητήρες των 350 ίππων έκαστος και όπλα.
Οι θέσεις που στήθηκαν οι παγίδες είχαν προεπιλεγεί κατόπιν σχετικής χαρτογράφησης του τρόπου δράσης της εγκληματικής οργάνωσης και ειδικότερα των εξαιρετικών δεξιοτήτων και των αντιδράσεων των χειριστών του σκάφους.
u6yk12o6496vl3kffo9ra4sm
Το ταχύπλοο σκάφος προσέγγισε τις αλβανικές ακτές από όπου παρέλαβε το φορτίο της ακατέργαστης κάνναβης και εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων, ακολούθησε η καταδίωξή του, κατά την διάρκεια της οποίας υπήρξε εμπλοκή μεταξύ του ταχυπλόου σκάφους με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος του Λ.Σ. το οποίο δέχθηκε πυρά ανταποδίδοντάς τα και στην προσπάθεια αποφυγής των πυρών και των επικίνδυνων ελιγμών του ταχυπλόου σκάφους, στελέχη Λ.Σ. έπεσαν στη θάλασσα, με συνέπεια τον ελαφρύ τραυματισμό τους.
Τελικά βραδινές ώρες της 25/11/2017 και μετά από συνεχή επιχείρηση εντοπισμού και καταδίωξης του ταχυπλόου σκάφους αυτό ακινητοποιήθηκε στην θαλάσσια περιοχή μεταξύ Μακρονήσου και Νήσου Κέας, μετά από ρίψη στοχευμένων βολών από ελεύθερους σκοπευτές της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών που επέβαιναν στο ελικόπτερο του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ κάτω από εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω της μεγάλης ταχύτητας του ταχυπλόου σκάφους, των συνεχών ελιγμών και του σκότους που επικρατούσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive