Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2017

Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής αποδομεί το κοινωνικό μέρισμα. «Ο συνδυασμός λιτότητας και αδικίας μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός προγράμματος προσαρμογής»

Αποτέλεσμα εικόνας για Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής
Εξαιρετικά σκληρή είναι η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, για το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2018, που είδε πριν από λίγο το φως της δημοσιότητας. Όπως αναφέρεται ότι ο συνδυασμός λιτότητας...
και αδικίας μειώνει τις πιθανότητες επιτυχίας ενός προγράμματος προσαρμογής και «προφανώς συνεπάγονται υπερβολική λιτότητα και επηρεάζουν αρνητικά την ανάπτυξη».
Το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκφράζει ανησυχία για την επίμονη επιδίωξη υψηλότερων του στόχου πρωτογενών πλεονασμάτων, ενώ παρατηρεί ότι οι φορολογικές επιβαρύνσεις αντιστρατεύονται την κοινωνική διάσταση του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ) και του «κοινωνικού μερίσματος».
Στην έκθεση αναφέρεται ότι την «κοινωνική διάσταση» που υπηρετούν η εφαρμογή του ΚΕΑ και η διανομή του «κοινωνικού μερίσματος» αντιστρατεύονται άλλα μέτρα που προβλέπει το σχέδιο του προϋπολογισμού (π.χ. η σαφής προτίμηση υπέρ των έμμεσων φόρων, ειδικά όσο οι έμμεσοι φόροι δεν χρηματοδοτούν αναδιανεμητικές μεταβιβάσεις,η κατάργηση των μειωμένων συντελεστών στα νησιά, η μείωση του επιδόματος θέρμανσης κ.ά.»)
«Επομένως, συμπληρώνεται, το ίδιο το σχέδιο προϋπολογισμού αδυνατίζει εν μέρει το σχετικό επιχείρημα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive