Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Εγκαλεί την Ελλάδα η Διεθνής Αμνηστία για την πώληση πολεμικού υλικού στη Σαουδική Αραβία


Το… ηθικό πλεονέκτημα το έχει απωλέσει εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ και δεν περιμέναμε την υπενθύμιση της Διεθνής Αμνηστίας. Την ημέρα της συζήτησης στην ολομέλεια της Βουλής εξέδωσε δελτίο τύπου ζητώντας από την κυβέρνηση να σταματήσει η πώληση στρατιωτικού υλικού προς τη Σαουδική Αραβία....
Επικαλείται παραβίαση της Συνθήκης για το Εμπόριο Όπλων, καθώς θεωρείται βέβαιη η χρησιμοποίηση των όπλων στην Υεμένη!    Επικεφαλής του ελληνικού τμήματος της Διεθνούς Αμνηστίας είναι ο πρώην βουλευτής και κυβερνητικός εκπρόσωπος της κυβέρνησης, Γαβριήλ Σακελλαρίδης και πραγματικά θα θέλαμε να ξέραμε τι σκέφτεται, την ώρα που ο πρώην σύντροφός του, Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να αμβλύνει τις εντυπώσεις μίας αγοραπωλησίας όπλων, που στο πρόσφατο παρελθόν ο σημερινός πρωθυπουρός θα κατέκρινε σθεναρά.  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, από τον Μάρτιο του 2016 η Ελλάδα έχει επικυρώσει τη Συνθήκη για το Εμπόριο Όπλων και με αυτόν τον τρόπο «έχει δεσμευτεί ότι δεν θα προχωράει σε πώληση όπλων, όταν υπάρχει πιθανότητα να χρησιμοποιηθούν για παραβιάσεις της διεθνούς νομοθεσίας». Την ίδια ώρα «η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι οι χιλιάδες θάνατοι αμάχων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που προκαλούνται από αεροπορικές επιδρομές του συνασπισμού υπό τη Σαουδική Αραβία, παραβιάζουν το δίκαιο του πολέμου και συνιστούν εγκλήματα πολέμου. Αυτό σημαίνει πως η Ελλάδα δεν πρέπει να πουλήσει 300.000 βλήματα τύπου 105 mm στη Σαουδική Αραβία για χρήση στην Υεμένη, δεδομένου του πραγματικού κινδύνου για χρήση σε παράνομες επιθέσεις».  Ως εκ τούτου «καλεί την Ελλάδα να ανακαλέσει άμεσα την πώληση και μεταβίβαση πολεμικού εξοπλισμού στη Σαουδική Αραβία και να αρνηθεί να εγκρίνει τη μεταφορά, προς τα μέρη της σύγκρουσης στην Υεμένη, κάθε είδους συμβατικών όπλων, πυρομαχικά και εξαρτήματα πολεμικού εξοπλισμού».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive