Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Απίστευτο κι όμως ελληνικό! «Άστεγοι» καθηγητές!

❱❱ Οι αναπληρωτές στα κοσμοπολίτικα νησιά κοιμούνται σε sleeping bags (στις πλαζ) και σε Ι.Χ. Απίστευτο κι όμως ελληνικό! Αναπληρωτές καθηγητές, οι οποίοι έχουν διοριστεί στα κοσμοπολίτικα νησιά μας, αναγκάζονται να κοιμούνται σε σκηνές ή σε υπνόσακους στις παραλίες, ενώ όσοι έχουν αυτοκίνητα μέσα σε αυτά (!)...
είτε γιατί δεν βρίσκουν σπίτι είτε γιατί αυτά που βρίσκουν είναι απλησίαστα!
Οι αναπληρωτές καθηγητές σε Μύκονο, Σαντορίνη, Κέρκυρα, ακόμα και Κρήτη, λίγα εικοσιτετράωρα μετά το χτύπημα του πρώτου κουδουνιού, έχουν υποστεί τεράστια ταλαιπωρία και δεν γνωρίζουν τι θα γίνει, αφού ο μισθός που θα παίρνουν θα ξοδεύεται όλος στο ενοίκιο και στα καθημερινά έξοδά τους. Ο γολγοθάς τους ήρθε στο φως έπειτα από την απίστευτη καταγγελία του ΠΑΜΕ, που ανέβηκε στην ιστοσελίδα edupame.gr το βράδυ της Κυριακής, λίγες ώρες πριν ανοίξουν τα σχολεία για το σχολικό έτος 2017-2018.
Σοκ και οργή
Η αποκάλυψη ότι εν έτει 2017 αναπληρωτές καθηγητές κοιμούνται στα sleeping bags τους κάτω από τα αστέρια προκάλεσε σοκ και οργή: «Δεκάδες συνάδελφοι αναπληρωτές που προσλήφθηκαν πριν από λίγες μέρες δεν έχουν πού να μείνουν στη Σαντορίνη. Πολλοί κοιμούνται στην παραλία και άλλοι στοιβάζονται στα ελάχιστα πανάκριβα δωμάτια ή σπίτια που βρήκαν!» αναφέρεται στο κείμενο του ΠΑΜΕ. Μάλιστα, όσοι από τους αναπληρωτές έφτασαν στη Σαντορίνη και στάθηκαν τυχεροί βρήκαν σπίτια, αλλά τα πληρώνουν «χρυσά»!
Το ΠΑΜΕ κάνει λόγο για γκαρσονιέρες ή δυάρια με ενοίκιο που κυμαίνεται από 350 έως 700 ευρώ, και όλα αυτά την ίδια ώρα που ο μισθός ενός αναπληρωτή καθηγητή αγγίζει τα 850 ευρώ. Η κατάσταση στη Σαντορίνη είναι ανυπόφορη, με ορισμένους καθηγητές να μένουν στα οχήματά τους, τα οποία είναι φορτωμένα.
Εκτός, όμως, από τους εκπαιδευτικούς που είναι άγαμοι, υπάρχουν κι εκείνοι που έχουν οικογένειες που τους ακολουθούν στον τόπο διορισμού τους. Κάποιοι έχουν μωρά και μικρά παιδιά και το γεγονός ότι οι επιλογές τους είναι ή άστεγοι ή μια άθλια «τρύπα» για να ζήσουν, τους κάνει να αισθάνονται απελπισία.
ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

1 σχόλιο:

  1. άν ήταν πακιστανοί θα βρισκόταν λύση,ατύχησαν όμως να είναι έλληνες και αναπληρωτές καθηγητές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive