Τρίτη 23 Μαΐου 2017

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων από την επίθεση στο Μάντσεστερ Η πρωθυπουργός της Βρετανίας ανέστειλε την προεκλογική εκστρατεία του κόμματος της

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες επιζώντων από την επίθεση στο Μάντσεστερ
«Προχωρούσαμε προς την έξοδο και όταν ήμασταν ακριβώς στην πόρτα υπήρξε μια τεράστια έκρηξη και όλοι αρχίσαν να φωνάζουν», είπε η Κάθριν Μακ Φαρλέιν, στο πρακτορείο Reuters. «Η έκρηξη ήταν τεράστια, την ένιωθες στο στήθος σου. Υπήρξε χάος. Όλοι...
έτρεχαν και ούρλιαζαν και προσπαθούσαν να ξεφύγουν», πρόσθεσε.
Η Βρετανία βρίσκεται στην δεύτερη πιο επείγουσα κλίμακα συναγερμού, με μεγάλη πιθανότητα επιθέσεων από μαχητές, ενώ η αντιτρομοκρατική υπηρεσία της Βρετανίας έχει πει ότι συλλαμβάνει σχεδόν ένα άτομο την ημέρα με την υποψία τρομοκρατίας.
Τον Μάρτιο, ένας βρετανός που είχε ασπαστεί το Ισλάμ έπεσε με ένα όχημα σε πεζούς στη γέφυρα του Ουέστμινστερ στο Λονδίνο, σκοτώνοντας τέσσερα άτομα προτού μαχαιρώσει και σκοτώσει έναν αστυνομικό και σκοτωθεί από την αστυνομία.
Εάν το επεισόδιο αποδειχθεί τρομοκρατική επίθεση, θα αποτελέσει την πιό αιματηρή επίθεση από μαχητές στη Βρετανία από τον Ιούλιο του 2005, όταν τέσσερις βρετανοί μουσουλμάνοι σκότωσαν 52 άτομα σε βομβιστικές αυτοκτονίες σε μεταφορικά μέσα του Λονδίνου.
Η έκρηξη στο Μάντσεστερ έγινε δυόμιση εβδομάδες πριν τις εκλογές τις οποίες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι θα κερδίσει με μεγάλη διαφορά η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Sky News, οι Συντηρητικοί του κόμματος της Μέι αποφάσισαν να αναστείλουν την προεκλογική τους εκστρατεία για τις εκλογές της 8ης Ιουνίου. "Μία πηγή των Τόρις (Συντηρητικών), μιλώντας στην Ένωση Τύπου (πρακτορείο ειδήσεων) είπε ότι η εκστρατεία για τις εθνικές εκλογές της πρωθυπουργού έχει ανασταλεί", μετέδωσε το Sky News.
Τέλος, έκπρόσωπος της διάσημης αμερικανίδας ποπ τραγουδίστριας Αριάνα Γκράντε είπε ότι η τραγουδίστρια ήταν «εντάξει, στην υγεία της, αλλά συγκλονισμένη από το αιματηρό περιστατικό». Ο ίδιος εκπρόσωπος, μάλιστα, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ματαιωθεί το υπόλοιπο της ευρωπαϊκής περιοδείας της τραγουδίστριας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive