rottating banner

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

Αντιδράσεις για το… ελεύθερο κάμπινγκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Η ερώτηση στη Βουλή για τη νομιμοποίησή του προξένησε το «μένος» του Twitter

Αντιδράσεις για το… ελεύθερο κάμπινγκ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ
Ποικίλες είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί από την ερώτηση που κατέθεσαν στη Βουλή 38 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ. Το τάιμινγκ που επέλεξαν οι βουλευτές έγινε αποδέκτης πολλών σχολίων και από τον πολιτικό κόσμο αλλά κυρίως από τους χρήστες των social media οι οποίοι όπως πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις… ξεσάλωσαν....

Στο hashtag, #ελευθερο_καμπινγκ, που δημιουργήθηκε για το επίμαχο θέμα οι χρήστες σχολιάζουν με έξυπνο και καυστικό τρόπο την ερώτηση των 38.
Μπορει το αφορολογητο να πεσει κατω απο 6000 αλλα θα επιτραπει το  
Είσαι άνεργος;δεν έχεις για το στεγαστικό;φοβάσαι μην απολυθείς;δεν έχεις για το γιατρό;Ο ΣΥΡΙΖΑ ΝΟΙΆΖΕΤΑΙ! Σου προσφέρει 
Η νομιμοποίηση του  πρέπει να γίνει άμεσα! Δεν υπάρχουν ελεύθερα δωμάτια στην Σκιαθο για το 2017...  
Νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα, τη νομιμοποίηση του ελεύθερου κάμπινγκ, με ερώτησή τους στη Βουλή, είχαν ζητήσει οι βουλευτές σημειώνοντας πως «τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (άμεση αλληλεπίδραση με το φυσικό περιβάλλον, αυτοοργάνωση, συμβίωση) ανταποκρίνονται στις σωματικές, ψυχικές και πνευματικές ανάγκες πολλών ατόμων, που αδυνατούν να τις καλύψουν με την καθολική απαγόρευσή του, γεγονός που μεταφράζεται σε “στέρηση του συνταγματικού δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητάς τους”».
Στην ερώτηση αναφέρεται ότι «στις ισχύουσες διατάξεις επιλέχθηκε να επικρατήσει ως αγαθό αξιότερο έννομης προστασίας, το ατομικό δικαίωμα στην οικονομική ελευθερία και στην οικονομική ανάπτυξη στον τομέα του τουρισμού, με ταυτόχρονη προβολή των αγαθών της δημόσιας υγείας και του προστατευόμενου περιβάλλοντος, έναντι των δικαιωμάτων ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας του ατόμου, της ισότητας και της απόλαυσης του φυσικού περιβάλλοντος, τα οποία πλήττονται δυσανάλογα».
Σύμφωνα με του βουλευτές, «αδιαμφισβήτητα οι κατασκηνωτές στηρίζουν την τοπική οικονομία και τις μικρές επιχειρήσεις (παντοπωλεία, χώροι εστίασης, χώροι διασκέδασης και ψυχαγωγίας κ.α.) συμβάλλοντας στην περαιτέρω ανάπτυξή τους».
Οι βουλευτές ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς πώς προσλαμβάνουν την άποψη ότι «δεν πρέπει να στερούνται οι πολίτες το δικαίωμα στην ανεμπόδιστη και οικονομικά ανέξοδη δυνατότητα διακοπών, ανάπαυσης, αναψυχής και απόλαυσης της φύσης, μέσω της ελεύθερης κατασκήνωσης».

Τέλος, ερωτώνται αν εξετάζουν το ενδεχόμενο να καταργηθούν οι διατάξεις περί απαγόρευσης της ελεύθερης κατασκήνωσης και να θεσμοθετηθεί ένα πλαίσιο οριοθέτησής της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive