Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Μουζάλας: Κλείνουμε τα camp και βάζουμε τους λαθρομετανάστες σε διαμερίσματα. ΠΟΥ τα βρήκαν;;

Μουζάλας: Κλείνουμε τα camp και βάζουμε τον κόσμο σε διαμερίσματα
Το νέο πρόγραμμα στέγασης των λαθροπροσφύγων σε διαμερίσματα (ΠΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ;) που έχει αναπτύξει η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, παρουσίασε ο υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής Γιάννης Μουζάλας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησε...
σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Θεσσαλίας, μαζί με τον εκπρόσωπο της Ύπατης Αρμοστείας, Φιλίπ Λεκλέρκ, τον πρόεδρο της ΠΕΔ Θεσσαλίας, Γιώργο Κωτσό και τον δήμαρχο Λαρισαίων, Απόστολο Καλογιάννη.
Ο κ. Μουζάλας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, τόνισε πως το πρόγραμμα στοχεύει σε κλείσιμο των κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και τη μετεγκατάσταση των ανθρώπων σε κατοικίες στις πόλεις. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός, δεν πρόκειται για ένα βίαιο πρόγραμμα, αλλά αυτό υλοποιείται σε καθαρά εθελοντική βάση, στο πλαίσιο της ελεύθερης αγοράς, ενώ ο ίδιος σημείωσε πως θα δοθεί προτεραιότητα στις οικογένειες.
«Σήμερα ήρθαμε για να συζητήσουμε πώς θα πάμε μπροστά. Πώς κλείνουμε τα camp και βάζουμε τον κόσμο σε διαμερίσματα. Όχι με επιτάξεις, αλλά με εθελοντική προσφορά και σε απόλυτη συνεργασία με τους δήμους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός.
Σύμφωνα με τον υπουργό, η χώρα κέρδισε έπειτα από διαπραγματεύσεις αλλαγή της κατάστασης, με αποτέλεσμα να εξασφαλιστεί χρηματοδότηση από την Ε.Ε. ώστε να δημιουργηθούν άλλες 10.000 θέσεις για αιτούντες άσυλο σε διαμερίσματα.
«Το πλάνο προβλέπει να βρεθούν διαμερίσματα στη Θεσσαλία και να κλείσουν τα camp στον Βόλο, στα Τρίκαλα και στο Κουτσόχερο, να μειωθεί ο αριθμός των ανθρώπων σε 500 άτομα» είπε μεταξύ άλλων ο υπουργός.
Σημειώνεται επίσης πως σύμφωνα με όσα τόνισε ο κ. Μουζάλας, το πρόγραμμα θα καλύπτει το ενοίκιο, τους λογαριασμούς των ΔΕΚΟ, ενώ θα παρέχεται πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα κ.ά.
«Είναι ένα πρόγραμμα που αποφέρει κέρδος στην τοπική κοινωνία, αξιοπρέπεια στους πρόσφυγες και μετανάστες, εγγυάται την ειρήνη μέσα στους δήμους και την ένταξη των προσφύγων και μεταναστών» σημείωσε.
Τέλος, ο κ. Μουζάλας τόνισε πως αυτό το πρόγραμμα θα επεκταθεί σε όλη την Ελλάδα, ενώ εξήγησε πως από 31 Μαΐου οι πρόσφυγες και οι μετανάστες θα λαμβάνουν χρηματικό ποσό, ώστε να μπορούν να σιτίζονται με δική τους επιλογή.

2 σχόλια:

  1. αν μπεις στην ιστοσελιδα του ογα για τα οικογενειακα επιδοματα στις εννια κατηγοριες δικαιουχων για τα οικογενειακα επιδοματα οι εφτα στην ουσια αφορουν αλλοδαπους(και φυσικα στην κατηγορια ελληνας πολιτης συμπεριλαμβανεται και ο ελληνοποιημενος αλλοδαπος,ελληνας τσιγγανος,ελληνας μειονοτικος κλπ...),πλεον εχουν προστεθει ως δικαιουχοι και οι αλλοδαποι που πηραν πολιτικο ασυλο στην πατριδα μας,βρισκονται σε καθεστως επικουρικης προστασιας,για ανθρωπιστικους λογους κλπ...,
    φυσικα αλλοδαποι απο τριτες χωρες που τα τεκνα τους πηραν την ελληνικη ιθαγενεια με βαση τον νεο νομο για την ιθαγενεια(εγγραφη στη πρωτη ταξη δημοτικου)ειναι και αυτοι δικαιουχοι

    τα ιδια και με το φοιτητικο επιδομα,παλια το επαιρνε ελληνας πολιτης ή πολιτης κρατους -μελους τωρα εχει επεκταθει και σε πολιτες τριτων χωρων αλλα και σε προσφυγες

    ας ειναι καλα και το στε που με τις αποφασεις του θα συμβαλει στον γρηγοροτερο αφανισμο μας:

    ΣτΕ: Επίδομα 3ου παιδιού και στις μητέρες από μη ευρωπαϊκές χώρες

    http://www.capital.gr/epikairotita/3177087/ste-epidoma-3ou-paidiou-kai-stis-miteres-apo-mi-europaikes-xores

    ουσιαστικα επιδοτουμε πλεον και επισημα τον αφανισμο μας,ιστορικα δεν πρεπει να υπαρχει αλλος λαος που να επελεξε να αυτοκτονησει ετσι συνειδητα και να πληρωνει απο πανω και την αντικατασταση του,διαβασ(τ)ε και παρακατω το τι επιφυλασσουν για την πατριδα μας:

    · Γ. Μουζάλας: Μετρητά και μετεγκατάσταση σε διαμερίσματα για πρόσφυγες

    http://www.capital.gr/epikairotita/3204105/g-mouzalas-metrita-kai-metegkatastasi-se-diamerismata-gia-prosfuges

    · Περίπου 10.000 πρόσφυγες υπό καθεστώς ασύλου θα παραμείνουν στην Ελλάδα

    http://www.newsit.gr/topikes-eidhseis/Peripoy-10-000-prosfyges-ypo-kathestos-asyloy-tha-parameinoyn-stin-Ellada/711982 (την ωρα που ακομα και χωρες οπως η γερμανια ξεκινουν τις απελασεις αφγανων http://www.skai.gr/news/world/article/320299/se-nisides-asfaleias-sto-afganistan-epistrefoun-tous-prosfuges-oi-germanoi/ )

    ''Περίπου 10.000 πρόσφυγες και μετανάστες, οι οποίοι θα έχουν πάρει προηγουμένως άσυλο, υπολογίζεται ότι θα παραμείνουν στη χώρα μας, όπως εκτιμά η διευθύντρια της Ελληνικής Υπηρεσίας Ασύλου Μαρία Σταυροπούλου.Διάλογος για τα δικαιώματα των αιτούντων άσυλο και των δικαιούχων διεθνούς προστασίας», η κ.Σταυροπούλου τόνισε ότι το 2016 κατατέθηκαν 51.000 αιτήσεις ασύλου, περίπου τετραπλάσιες από το 2015 που ήταν 13500.

    «Εκτιμώ ότι θα παραμείνουν στην Ελλάδα περίπου 10.000 άνθρωποι, κυρίως Αφγανοί, υπό καθεστώς ασύλου» είπε η κ.Σταυροπούλου, προσθέτοντας ότι οι Αφγανοί έχουν πάνω από 50% ποσοστό αναγνώρισης ασύλου.«Μην ξεχνάτε ωστόσο», διευκρίνισε, «ότι είμαστε η τέταρτη χώρα σε αριθμό αιτήσεων ασύλου, μετά τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Ιταλία και παρ' όλα αυτά, έχουμε καλό ρυθμό απόδοσης ασύλου, αφού κατά μέσο, αυτό γίνεται σε 72 μέρες».

    Στις ανοιχτές δομές φιλοξενίας, αναφέρθηκε από την πλευρά του, ο περιφερειακός συντονιστής Βορείου Ελλάδος και Ηπείρου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Νίκος Ράγκος, σημειώνοντας ότι από τις 48 που λειτουργούν στην ενδοχώρα, θα παραμείνουν οι 23 με 12.000 θέσεις φιλοξενίας.«Παράλληλα, συνεχίζεται και η αποσυμφόρηση των νησιών με τη μεταφορά 150-200 ανθρώπων κάθε εβδομάδα, σε δομές φιλοξενίας κυρίως στην κεντρική Μακεδονία» κατέληξε.''

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. όσοι νοίκιασαν σε λάθρο,να ξενοικιάσουν!δεν αναγνωρίζουμε καμμία συμφωνία με την ύπατη αρμοστεία...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive