Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Δικογραφία Κόλαφος Για ΓΑΠ Και Λοβέρδο!


Στη Βουλή διαβίβασε ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής δικογραφία, η οποία έχει σχηματιστεί, μεταξύ των άλλων, σε βάρος του Γιώργου Παπανδρέου για το διάστημα που διετέλεσε υπουργός Εξωτερικών και του Ανδρέα Λοβέρδου για την χρονική περίοδο που διετέλεσε υφυπουργός Εξωτερικών (2001-2003)....
Η δικογραφία αφορά την παράνομη χρηματοδότηση 5 Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών (ΜΚΟ) και Ανωνύμων Εταιριών που ζημίωσαν το ελληνικό δημόσιο με πάνω από 6,3 εκατομμύρια ευρώ. Τη σχετική δικογραφία διαβίβασε σήμερα στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες των δυο πολιτικών προσώπων που φέρονται να συνήργησαν σε παράνομη χρηματοδότηση Νομικών Προσώπων (ΜΚΟ και ΑΕ) από το υπουργείο Εξωτερικών.
Η επίμαχη δικογραφία εκτός των πολιτικών προσώπων αφορά και μη πολιτικά πρόσωπα και έχει να κάνει με την παράνομη χρηματοδότηση Νομικών Προσώπων (ΜΚΟ και Α.Ε.) από το υπουργείο Εξωτερικών κατά τα έτη 2001- 2003 ως προς τα πολιτικά πρόσωπα καθώς τότε υπογράφηκαν οι σχετικές αποφάσεις και κατά τα έτη 2001-2008 ως προς τα μη πολιτικά πρόσωπα, καθώς οι πράξεις τους ακολούθησαν τις αποφάσεις των πολιτικών προσώπων.
Η επίμαχη δικογραφία ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου 2017από την εισαγγελία Διαφθοράς (την ημέρα δηλαδή της παραίτησης της Ελένης Ράικου) και διαβιβάστηκε στον Άρειο Πάγο αυθημερόν. Οι αξιόποινες πράξεις αφορούν: 1) «απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμο περί καταχραστών δημοσίου και 2) «ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση».
Μεταξύ των μη πολιτικών πρόσωπων που τελούν υπό κατηγορία είναι ο γνωστός από την εμπλοκή του και σε άλλες σχετικές δικογραφίες Αλεξ. Ρόντος, πρώην γενικός διευθυντής Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ), Νικ. Μπάζας πρώην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και Γ. Φιλιππέος υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.
Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΟΚ και των Α.Ε. και ειδικότερα των:
-Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεπικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης,
-Ινστιτούτο Μελετών, Ερευνών, Τηλεπικοινωνιών και Πληροφορικής Χωρών Ν.Α. Ευρώπης Α.Ε.
-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο Α.Ε.
-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Α.Ε.
-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρεία Επιχειρηματικό Γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στη Ν.Α. Ευρώπη.
Πηγή: http://rpntv.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive