Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Οι … μισάνθρωποι οι Ολλανδοί.Του αείμνηστου *Παναγιώτη Γκρουμούτη

Αποτέλεσμα εικόνας για Παναγιώτης ΓκρουμούτηςΟυδέποτε έκρυψα πως ΔΕΝ συμπαθώ ιδιαιτέρως τους Γερμανούς ως λαό. Κυρίως γιατί δεν  μου «βγάζουν» ως χαρακτήρες, τουλάχιστον  οι περισσότεροι απ’ όσους έχω  γνωρίσει, στοιχεία που να ταιριάζουν με τη δικιά μου βιοθεωρία.
Δικαίωμά μου νομίζω και σεβαστή κάθε διαφορετική άποψη. Εξάλλου εδώ μιλάμε για τις προσωπικές μου απόψεις …

Ουδέποτε έκρυψα πως ΔΕΝ συμπαθώ ιδιαιτέρως τους Γερμανούς ως λαό. Κυρίως γιατί δεν  μου «βγάζουν» ως χαρακτήρες, τουλάχιστον  οι περισσότεροι απ’ όσους έχω  γνωρίσει, στοιχεία που να ταιριάζουν με τη δικιά μου βιοθεωρία. Δικαίωμά μου νομίζω και σεβαστή κάθε διαφορετική άποψη. Εξάλλου εδώ μιλάμε για τις προσωπικές μου απόψεις …

Από την άλλη όμως όσα συμβαίνουν τελευταία στην Ευρώπη και στα διεθνή φόρα με έχουν κάνει  να αμφιβάλλω σφόδρα για αυτό που  συνήθως διαβάζουμε και ακούμε: δηλαδή για το ότι για όλα τα «δεινά» που υφιστάμεθα ως Έλληνες, για όλες τις θυσίες που υπόκειται ο λαός μας και για όλα τα «χουνέρια» των τελευταίων μηνών φταίνε οι «κακοί Γερμανοί», οι «εχθροί» του ελληνικού λαού, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε.

Ε, λοιπόν εγώ έχω  μια διαφορετική άποψη. Και ερωτώ:

Μήπως τελικά αυτοί  που είναι οι πλέον Ανθέλληνες στην Ευρώπη ΔΕΝ είναι οι Γερμανοί;

Μήπως τελικά αυτοί  που δείχνουν σε κάθε ευκαιρία την  απέχθειά τους προς κάθε τι και κάθε έναν εκτός των δικών τους … «τειχών» είναι οι «φίλοι» μας οι Ολλανδοί;

Μήπως όλες οι ανατροπές, τα προσκόμματα, τα εμπόδια, οι παράλογες  απαιτήσεις των εταίρων μας απέναντι στο λαό μας και στις θυσίες του, τελικώς δεν εκπορεύονται μόνον  από τον χερ Σόιμπλε και  το επιτελείο του, αλλά και από τον «δορυφόρο» του Βερολίνου κύριο Γιαν Κις ντε Γιάγκερ, ήτοι τον Ολλανδό υπουργό Οικονομικών;

Ξέρω, πολλοί θα βιαστούν να πουν πως όλα αυτά τα περί Ανθελλήνων Ολλανδών είναι φήμες και ανυπόστατες  κατηγορίες που εμείς οι Ελληναράδες  αναπαράγουμε απερίσκεπτα. Κι άντε να συμφωνήσω.

Αλλά εδώ που  τα λέμε οι άνθρωποι δείχνουν να μην  θέλουν να δώσουν του αγγέλου τους νερό! Δείχνουν με τη συμπεριφορά και τις επιλογές τους πως τους ενοχλεί (!) να συνυπάρχουν στην Ευρώπη με «παρίες» όπως οι Έλληνες, οι Ιταλοί, οι Πορτογάλοι, για να μην μιλήσουμε για τους εξ’ ανατολών λαούς που χτυπάνε την πόρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και «απειλούν» να … «μολύνουν» τον αέρα που αναπνέουν οι Βόρειοι γείτονές τους!

Πριν βιαστείτε να με κατηγορήσετε, απλώς θυμηθείτε τι συνέβη σε ΟΛΕΣ τις προηγούμενες συνεδριάσεις, είτε του Eurogroup, είτε σε Συνόδους σε επίπεδο αρχηγών κρατών: Ναι, η Γερμανία έθετε όρους, αλλά η Ολλανδία – κυρίως – ήταν αυτή που ύψωνε τους τόνους, ναι η Μέρκελ και ο Σαρκοζί ήταν οι «κακοί» του παιχνιδιού, αλλά ο μίστερ ντε Γιάγκερ σιγοντάριζε από πίσω και ενίοτε τα έλεγε και πιο «χοντρά».

Με αποκορύφωμα  τις τελευταίες ημέρες που αναλώθηκε  σε ένα μπαράζ λεκτικών επιθέσεων προς την Ελλάδα, αμφισβητώντας κι αυτήν ακόμα την ψήφο της Ελληνικής Βουλής επί της νέας συμφωνίας στήριξης της χώρας μας. Και ζητά την ακύρωση του προγράμματος για την Ελλάδα αν οι μεταρρυθμίσεις δεν «τρέξουν» με ικανοποιητικούς ρυθμούς.

Για να καταλαβαίνουμε τι λέμε δηλαδή, υπουργός τρίτης χώρας δηλώνει ότι δεν έχει «πειστεί» από την ψήφο της πλειοψηφίας των βουλευτών της Ελλάδας! Και δεν βρέθηκε ένας Χριστιανός να του απαντήσει όπως πρέπει …

Κι άντε λοιπόν να το καταπιώ κι αυτό και να παραδεχθώ  ότι κάπου έχει δίκιο ο Ολλανδός να «φοβάται» τους μπαγαμπόντηδες Έλληνες.

Αλλά για όσους  δεν το έχετε μάθει ο κύριος ντε Γιάγκερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε το βράδυ της Πέμπτης έβαλαν ΒΕΤΟ στην είσοδο δύο χωρών, της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, στη ζώνη Σένγκεν, ενώ τελευταία στιγμή και κατόπιν πιέσεων «υποχώρησαν» στο να δοθεί καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη στην ΕΕ χώρας στη Σερβία!

Υποστηρίζοντας, σύμφωνα  με τα ρεπορτάζ από τις Βρυξέλλες, πως «το επίπεδο των χωρών  αυτών δεν συνάδει με το ευρωπαϊκό  κεκτημένο».

Οι Ολλανδοί όλα  αυτά.

Που τελικά όντως  δεν πρέπει να είναι Ανθέλληνες. Μισάνθρωποι μάλλον είναι.
*************
 *13|01|2017 Πέθανε ο δημοσιογράφος  Παναγιώτης Γκρουμούτης, σε ηλικία 46 ετών, ξαφνικά στον ύπνο του.
Σύμφωνα με δημοσίευμα στο site της εφημερίδας, «ο αγαπητός απ' όλους και δικός μας, με όλη τη σημασία της λέξης, Παναγιώτης Γκρουμούτης, έφυγε αδόκητα από τη ζωή, μόλις 46 χρόνων, τα ξημερώματα της Παρασκευής, συγκλονίζοντας όσους τον γνώρισαν και αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό για την οικογένειά του. Τα τελευταία έντεκα χρόνια που εργάστηκε στο "Πρώτο Θέμα", λάμπρυνε με την παρουσία του τον χώρο και έκανε τους πάντες γύρω του να νιώθουν καλύτερα. Ήταν αρχισυντάκτης στο newmoney.gr με έμφαση στα χρηματιστηριακά και διεθνή θέματα, αλλά, κυρίως, ήταν φίλος και αδελφός μας σε καλές και κακές στιγμές, όλης αυτής της περιόδου».
Τέλος, η εφημερίδα εκφράζει στους οικείους του τα βαθιά συλλυπητήρια και τη συμπαράστασή της

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive