Σάββατο 22 Απριλίου 2017

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟ ΦΙΛΟ ΣΤΑΘΗ. Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη – Η τελευταία επιθυμία του αγαπημένου ηθοποιού - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ

Πανελλήνια συγκίνηση για τον θάνατο του Στάθη Ψάλτη – Η τελευταία επιθυμία του αγαπημένου ηθοποιού - ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ
Την τελευταία του πνοή άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής ο αγαπημένος ηθοποιός, Στάθης Ψάλτης, σε ηλικία 66 ετών, έπειτα από πολύμηνη μάχη με τον καρκίνο. Το τελευταίο διάστημα, ο γνωστός ηθοποιός νοσηλευόταν στον νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»....
«Χθές και ώρα 14.25μμ έφυγε από την ζωή ο αγαπητός μας ηθοποιός Στάθης Ψάλτης. Ο εκλιπών εισήχθη εσπευσμένα στις 14/3/2017 στο Γ.Α.Ο.Ν.Α. " Ο Άγιος Σάββας" όπου διεγνώσθη ότι έπασχε από γενικευμένη καρκινωμάτωση, αγνώστου πρωτοπαθούς εστίας.
Από 16/4/2017 νοσηλευόταν διασωληνωμένος στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου μας όπου και κατέληξε. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.
Όπως ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της οικογένειάς του ηθοποιού, Μαίρη Βιντιάδου, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, η εξόδιος ακολουθία θα τελεστεί τη Δευτέρα, στις 24 Απριλίου δημοσία δαπάνη από τον Δήμο Ζωγράφου, στις 15:00, στο κοιμητήριο Ζωγράφου.
Από τις βιντεοταινίες του ’80 στον Σαίξπηρ
Ο Στάθης Ψάλτης γεννήθηκε στο Βέλο Κορινθίας το 1951, όπου έζησε τα παιδικά του χρόνια μέχρι την ηλικία των 11 ετών, όταν η οικογένειά του μετακόμισε στο Αιγάλεω.
Το ταξίδι της ζωής του ξεκίνησε στα 13 του, όταν έπιασε δουλειά στα καράβια, ταξιδεύοντας σε όλο τον κόσμο. Τρία χρόνια αργότερα έριξε κάβο στην υποκριτική. Σπούδασε στη δραματική σχολή του Μιχαηλίδη. Το 1967, οπότε πήγε με τον φίλο του, επίσης ηθοποιό, Κώστα Αθανασόπουλο στη σχολή του Μιχαηλίδη ήταν μόλις 16 χρόνων και μέχρι να γίνει γνωστός ηθοποιός έκανε πολλά επαγγέλματα, μεταξύ άλλων και αυτό του ναυτικού.
Υπήρξε είδωλο της δεκαετίας του '80. Οι ταινίες του γνώριζαν τεράστια επιτυχία και οι ατάκες του έχουν γράψει ιστορία («Μανούλι, είσαι να τη βρούμε;», «Κούλα, πολύ κωλόπαιδο ο Κυριάκος!» και "Κούλα με την κουλάρα σου!»).
Έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής, μαζί με τη Καίτη Φίνου, με εμπορικές ταινίες όπως «Καμικάζι αγάπη μου», «Τροχονόμος Βαρβάρα», «Τα Καμάκια», «Βασικά καλησπέρα σας», «Και ο πρώτος ματάκιας», «Τρελός είμαι ό,τι θέλω κάνω», «Έλα να αγαπηθούμε ντάρλινγκ», «Μάντεψε τι κάνω τα βράδια».
Έχει πρωταγωνιστήσει σε πολλές επιθεωρήσεις όπως: “Πολίτης Γ Κατηγορίας”, “Πού πας ρε Γιωργάκη με τέτοιο καιρό;”, “Και ξανά... ΠΑΣΟΚολλητό”, “Νου Δού η άσχημη”,
“Το μαντολίνο του ναυαγού Σημίτη”, “Τα παπα...τσουνάμια” ,” Τα θέλει ο Κολοτράβας μας”, “Παπουτσωμένη Ντόρα”, “Οι πράσινες, οι κόκκινες, οι θαλασσιές οι τσούχτρες”, “Κότες”, “Πινόκιο”, “Έλληνες είστε και φαίνεστε”, “Εμπρός προς τα πίσω”, “Καυκαλήθρες και Τσιτσιραύλα”, “Βάτραχοι”, “Αγαπάς τη Γελάδα, απόδειξη”, “Καμπαρέ Ελλάς”.
Το 1973, στην τηλεοπτική σειρά «Οι έμποροι των εθνών», τραγούδησε το «Ήτανε μιά φορά» του Νίκου Ξυλούρη. Από τότε τραγούδησε αρκετά τραγούδια σε ταινίες του, αλλά και σε επιθεωρήσεις.
Συμμετείχε επίσης σε αρκετές τηλεοπτικές σειρές όπως: “Καλημέρα ζωή”, “Τμήμα ηθών”, “Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα”, “Ο Συμβολαιογράφος”, “Η τύχη της Μαρούλας”, “Οι έμποροι των εθνών”, “Αν μ' αγαπάς”.
Το 2009 έπαιξε μαζί με Θύμιο Καρακατσάνη στην παράσταση "Λυσιστράτη" ενώ το 2014 στον "Πλούτο" του Αριστοφάνη. Τα τελευταία χρόνια είχε δεχτεί προτάσεις να συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες αρνήθηκε. Ο ίδιος έδινε σπάνια συνεντεύξεις και ακόμα σπανιότερα αναφερόταν στις ταινίες της δεκαετίας του '80 που τον καθιέρωσαν στο κοινό. Τα τελευταία χρόνια είχε δεχτεί προτάσεις να συμμετάσχει σε θεατρικές παραστάσεις, τις οποίες αρνήθηκε. Η τελευταία του εμφάνιση στο θέατρο ήταν φέτος στην παράσταση «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» του Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λιγνάδη, στο θέατρο Πάνθεον, όπου κρατούσε τον ρόλο της παραμάνας.
Πηγή βίντεο: youtube (alex man, tsikoutas, Axilleas Argyriou, Stohos2, ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ, Μάνος Ορφανουδάκης, DenisTrapoulas, Pantheon Theater, Michael Paula)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive