Δευτέρα 24 Απριλίου 2017

Ο ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΜΑΖΙ ΤΗΣ & ΟΛΟ ΤΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΔΕΞΙΟ ΝΕΟΤΑΞΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝ ΛΕΠΕΝ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΝΙΚΑΕΙ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΟΣ

Όλοι εναντίον της Μαρίν
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, 03:28. Η εικόνα του πρώτου γύρου των γαλλικών προεδρικών εκλογών, ξεκαθάρισε τελικά νωρίτερα από το προβλεπόμενο. 
Το υπουργείο Εσωτερικών της Γαλλίας, ανακοίνωσε ότι μετά την καταμέτρηση 47 εκατομμυρίων ψήφων συνολικά, ο Μακρόν έλαβε 23,82% και η Λεπέν 21,58%, ο συντηρητικός Φρανσουά Φιγιόν 19,96% και ο ακροαριστερός Ζαν-Λικ Μελανσόν 19,49%....





Έξω από τον δεύτερο γύρο έμειναν ο Μελανσόν της Αριστεράς και ο συντηρητικός υποψήφιος της δεξιάς, Φρανσουά Φιγιόν. 



Γύρω στις 21.30, ο υποψήφιος των σοσιαλιστών και μεγάλος χαμένος των εκλογών, με μονοψήφιο ποσοστό της τάξεως του 6,2%, ο Μπενουά Αμόν, ζήτησε από τους ψηφοφόρους του σοσιαλιστικού κόμματος να στηρίξουν τον Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Λίγα λεπτά αργότερα, ο Φρανσουά Φιγιόν με τη σειρά του, αποδεχόμενος της ήττα του, ζήτησε από τους ψηφοφόρους της συντηρητικής δεξιάς και της κεντροδεξιάς, να στηρίξουν και αυτοί τον Εμανουέλ Μακρόν. Με λίγα λόγια, το ίδιο βράδυ του πρώτου γύρου συγκροτήθηκε ένα ευρύ μέτωπο κατά της Μαρίν Λεπέν και της ακροδεξιάς, εν όψει του δεύτερου γύρου σε 15 ημέρες. 

Την ίδια ώρα, η ειδικοί πολιτικοί αναλυτές στους τηλεοπτικούς σταθμούς αλλά και στα άλλα ΜΜΕ, κατέληγαν στο αυτονόητο συμπέρασμα πως στον δεύτερο γύρο των εκλογών, η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν, δεν διαθέτει τις απαιτούμενες εφεδρείες για να διεκδικήσει την γαλλική προεδρεία. 

Ήδη από το βράδυ της Κυριακής άρχισαν ωστόσο και οι διεργασίες τόσο στο κόμμα της κεντροδεξιάς, όσο και στο σοσιαλιστικό κόμμα. Και για τις δύο αυτές πολιτικές δυνάμεις που πρωταγωνίστησαν για πολλές δεκαετίες στο πολιτικό προσκήνιο της Γαλλίας η ήττα προκαλεί σοβαρότατες ανακατατάξεις. Ακόμη και τον ξαφνικό πολιτικό θάνατο αυτών των παρατάξεων. 

Ο μόνος από τους ηττημένους που έχει το δικαίωμα να αισθάνεται ικανοποιημένος είναι ο Ζαν Λικ Μελανσόν , ο υποψήφιος της Αριστεράς, ο οποίος κατάφερε να πρωταγωνιστήσει στον πρώτο γύρο των εκλογών και μάλιστα να πλασαριστεί σε εξαιρετικά καλή θέση, εξέλιξη που υποδηλώνει την ενίσχυση της παρουσίας της Αριστεράς στην γαλλική κοινωνία.
Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 24 Απριλίου 2017, 03:28

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive