Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΛΟΓΙΕΣ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ "ΑΝΟΙΞΕ" ΤΟ ΝΕΟ ΣΤΕΚΙ ΤΩΝ ΚουκουλοΦΛΩΡΩΝ ΜΕΣΑ στην πλατεία ΕΞαχρειων

Επίσημη "πρώτη" για το «πολιτικό περίπτερο» στην πλατεία Εξαρχείων
Άνοιξε χθές το απόγευμα για πρώτη φορά το ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ «πολιτικό περίπτερο» των αναρχοκουκουλοΦΛΩΡΩΝ στην πλατεία Εξαρχείων. Πρόκειται για το κοντέινερ που τοποθετήθηκε το πρωί της 8ης Απριλίου από τα μέλη της «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων». Σε κείμενο που αναρτήθηκε στο indymedia...
αναφέρεται ότι στόχος είναι να αποτελέσει «σημείο αναφοράς της νεολαίας και της αγωνιζόμενης γειτονιάς μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων και παρεμβάσεων»

«Το “πολιτικό περίπτερο” επιθυμούμε να συμβάλει στην πολιτιστική και πολιτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας», συμπληρώνεται.
Ακόμη, αναφέρεται ότι τα Εξάρχεια λειτουργούν ακόμα ως σημείο εφόρμησης ή διαφυγής για εκατοντάδες ανθρώπους που συντελούν στον αγώνα ενάντια στο κράτος και στην καπιταλιστική βαρβαρότητα συμμετέχοντας σε ομάδες άμεσης δράσης, επιτιθέμενοι σε τράπεζες, εφορίες, υπουργεία, κομματικά γραφεία, αστυνομικούς στόχους, κάμερες ασφαλείας, ελεγκτές, φασιστικά γραφεία.

«Το «πολιτικό περίπτερο» επιθυμούμε να συμβάλει στην πολιτιστική και πολιτική αναβάθμιση του δημόσιου χώρου ως όχημα για τη ριζοσπαστικοποίηση και τη συγκρότηση αγωνιστικής πολιτικής κουλτούρας. Επιδιώκουμε να αποτελέσει σημείο αναφοράς της νεολαίας και της αγωνιζόμενης γειτονιάς μέσα από μια σειρά εκδηλώσεων, συζητήσεων, δράσεων και παρεμβάσεων που θα πραγματοποιούνται την ώρα λειτουργίας του. Βασική επιδίωξη του «πολιτικού περιπτέρου» αποτελεί η παρουσία συντρόφων/-ισσών στην πλατεία, η εδαφικοποίηση δηλαδή της παρουσίας ενός αγωνιστικού πληθυσμού στον δημόσιο χώρο και οι δυναμικές που θα γεννήσει αυτή η νέα σύνθεση της ανθρωπογεωγραφίας.»

Το βράδυ της Δευτέρας του Πάσχα στο indymedia αναρτήθηκε ανακοίνωση από την «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων» με την οποία έκανε γνωστό ότι στις 18/4 «στις 17:00, ανοίγει για πρώτη φορά το πολιτικό περίπτερο στην πλατεία Εξαρχείων και συνεχίζονται οι εργασίες για την κατασκευή της παιδικής χαράς. Ενάντια στις μαφίες, την κρατική καταστολή και τον κοινωνικό κανιβαλισμό. Για τα Εξάρχεια της κοινωνικής αλληλεγγύης και της ταξικής αυτοοργάνωσης»

1 σχόλιο:

  1. Οπως εγραψα και παραπανω, αυτη ειναι η αριστερα, Ειναι καταστροφικη και προ παντων χαμαιλεοντικη. Παρουσιαζεται με διαφορες μορφες ουτως ωστε να πιανει τους παντες. Φυσικα υπαρχει υποστηρηξη απο το ενα κοματι στο αλλο για να γινεται ποιο ευκολο το καταστροφικο της εργο. Μην απορειτε λοιπον ουτε για την παραπανω ανοχη της κυβερνησης ουτε για αλλες μορφες υποστηρηξης του ενα κοματιου προς το αλλο. Θυμιθειτε την επιθεση των αναρχοαπλυτων στα γραφεια της ΧΑ πριν λιγες μερες και βαλτε την μνημη σας να δουλεψει. Εβγαλε καμια καταδικαστικη ανακοινωση κανενα κοματι της αριστερας? ΟΧΙ βεβαια. Ανοιξτε λοιπον τα ματια σας και αντισταθειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive