Κυριακή 16 Απριλίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ. ΑΤΙΜΟΙ, ΑΘΕΟΙ, ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ, ΨΕΥΤΕΣ, ΠΟΝΗΡΟΙ ΣΑΤΑΝΑΔΕΣ & ΘΕΟΠΑΙΧΤΕΣ. Μετά το... "ψευδοθαύμα" η Βάκη κράτησε λαμπάδα με το Άγιο Φως – ΦΩΤΟ

Φωτογραφία του χρήστη Ομάδα Αλήθειας.
Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Φωτεινή Βάκη, βρέθηκε χθες δίπλα στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην Κέρκυρα, κατά τη διάρκεια της Αναστάσιμης Ακολουθίας, κρατώντας στα χέρια της μια λαμπάδα με το Άγιο Φως. Η Βάκη τις προηγούμενες ημέρες είχε δηλώσει για το Άγιο Φως:...
“Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι αποκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Άτακτα, το αποκαλεί «ψευδοθαύμα» που πιστεύουν «ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’αισχροκέρδειαν»”.
Η Βάκη είχε σταθεί στο πλευρό του Μάκη Μπαλαούρα που είχε χαρακτηρίσει «παγανιστικό κατάλοιπο» το Άγιο Φως, αλλά και του Χρήστου Καραγιαννίδη που είχε επίσης αναφερθεί στο ζήτημα, παραπέμποντας όσους τους επέκριναν στον... Αδαμάντιο Κοραή.

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί "ψευδοθαύμα" που πιστεύουν "ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι' αισχροκέρδειαν"» είχε πει χαρακτηριστικά η Φωτεινή Βάκη σε συνέντευξή της, ενώ η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα. «Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» έγραφε τότε.

Όλα αυτά πάντως δεν την εμπόδισαν να γιορτάσει την Ανάσταση και το Άγιο Φως, κρατώντας την αναμμένη της λαμπάδα στην εορταστική λειτουργία στην Κέρκυρα, όπου μάλιστα στεκόταν δίπλα στον Αλέξη Τσίπρα και την Μπέτυ Μπαζιάνα.






"Εγω δεν είμαι θρησκευόμενος αλλα κι αν ήμουν δε θα επέλεγα να το κάνω μπροστά στα φώτα της δημοσιότητας" δηλωνε ο Αλέξης Τσίπρας πριν παρει την εξουσία...

Στην Φωτεινή Βάκη είχε απαντήσει με ένα αιχμηρό σχόλιο ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Δημήτρης Καμμένος: «"Ψευδοθαύμα" είναι η εκλογή όσων πιστεύουν ότι η Ελληνική Κοινωνία είναι άθεη, ουδετερόθρησκη και αριστερή. Τα ποσοστά τους αντιστοιχούν σε αυτά των "λοιπών επισήμων Θρησκειών στην Επικράτεια". Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παραστούν στις Ορθόδοξες λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας την Μεγάλη Εβδομάδα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους...» αναφέρει χαρακτηριστικά ο βουλευτής των ΑΝΕΛ.

2 σχόλια:

  1. Το κοστος μεταφοράς του Αγίου φωτός ειναι το 1/30 της δαπάνης μετάβασης του Τσίπρα στην Κούβα για την κηδεία του Κάστρο. Την έλευση του Αγίου φωτός την θέλει τό 98% του λαού που στο κάτω κάτω πληρώνει ενώ το ταξίδι του Τσίπρα στην Αβάνα δεν την εγκρίνει το 98% του λαού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. την κανάτα θα έπρεπε να την σπάσουν στο δικό του κεφάλι και όχι στου σόιμπλε,να τον πληροφορήσω οτι άν θέλει να βρεί την ιθάκη,να πεταχτεί μέχρι το νυδρί,να πάρει το καραβάκι που κάνει την 8ωρη βόλτα..και να μας αφήσει ύσηχους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive