Πέμπτη 20 Απριλίου 2017

Τρεις νεκροί στις διαδηλώσεις στη Βενεζουέλα. Σκοτώθηκαν δύο πολίτες κι ένας άνδρας της ασφάλειας


Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη Βενεζουέλα σε διαδηλώσεις ενάντια στην κυβέρνηση του Νικολάς Μαδούρο. 
caracas
Ένας έφηβος στην πρωτεύουσα Καράκας και μια γυναίκα στο Σαν Κριστομπάλ, κοντά στα σύνορα με την Κολομβία, έπεσαν νεκροί από σφαίρες ενώ στο Καράκας σκοτώθηκε και ένας άνδρας της ασφάλειας. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι...
όπως μεταδίδει το BBC, βγήκαν στον δρόμο απαιτώντας τη διενέργεια προεδρικών εκλογών και την απελευθέρωση των φυλακισμένων πολιτικών της αντιπολίτευσης. Ο Μαδούρο κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως επιτέθηκε στην αστυνομία αλλά και για λεηλασίες καταστημάτων, τονίζοντας πως έγιναν περισσότερες από τριάντα συλλήψεις.
Οι υποστηρικτές της κυβέρνησης βγήκαν επίσης στους δρόμους σε αντι- διαδήλωση στο Καράκας.
Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Ενρίκε Καπρίλες απηύθυνε πάντως κάλεσμα για νέες μαζικές διαδηλώσεις σήμερα.
Η Βενεζουέλα περνά μεγάλες δυσκολίες εδώ και χρόνια λόγω του υψηλού πληθωρισμού, της αυξανόμενης εγκληματικότητας και τα έλλειψης βασικών αγαθών.
Οι διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα εκτιμάται πως είναι οι μεγαλύτερες εδώ και τρία χρόνια, ασκώντας πίεση στον πρόεδρο Μαδούρο να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση και να βρει λύση για την οικονομική κρίση στη χώρα.
Οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κάνουν λόγο για τη «δεύτερη ημέρα ανεξαρτησίας» της Βενεζουέλας.
Κανονικά εκλογές είναι προγραμματισμένο να γίνουν το 2019 αλλά η αντιπολίτευση λέει πως η χώρα βρίσκεται στο χείλος της κατάρρευσης. Σύμφωνα με το ΔΝΤ ο πληθωρισμός θα φτάσει το 700% φέτος.
Η τελευταία κρίση πυροδοτήθηκε από την απόφαση που έλαβε τον περασμένο μήνα το Ανώτατο Δικαστήριο να πάρει κι επισήμως τον έλεγχο από την ελεγχόμενη από την αντιπολίτευση βουλή.
Τρεις ημέρες μετά το δικαστήριο ανακάλεσε την απόφασή του αλλά ήταν αργά για να αποτραπεί το νέο κύμα διαδηλώσεων.
Εδώ και εβδομάδες σημειώνονται συγκρούσεις μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας. Συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους οκτώ άνθρωποι και πολλοί έχουν τραυματιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive