Τρίτη 4 Απριλίου 2017

Θρίλερ στην κρήτη με την απαγωγή του 54χρονου επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη. Αφαντος για 5η ημέρα ο γιος του «βασιλιά των πλαστικών»

Για πέμπτη μέρα συνεχίζεται το θρίλερ της απαγωγής του μεγαλοεπιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, γιου του «βασιλιά των πλαστικών» της Κρήτης Γιάννη Λεμπιδάκη, με την αγωνία της οικογένειάς του να έχει χτυπήσει «κόκκινο». ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ...

Ο 54χρονος, ο οποίος το μεσημέρι της Πέμπτης απήχθη με κινηματογραφικό τρόπο από τον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο, παρέμενε άφαντος έως χθες το βράδυ, προκαλώντας ισχυρό πονοκέφαλο στις διωκτικές Αρχές, που έχουν εξαπολύσει μια γιγάντια επιχείρηση, διερευνώντας προσεκτικά όλες τις πτυχές της υπόθεσης.
Ηδη έχουν ζητηθεί λύτρα από την οικογένεια του μεγαλοεπιχειρηματία, αλλά η Αστυνομία τηρεί σιγήν ιχθύος, ενισχύοντας ταυτόχρονα τις δυνάμεις της. Από την πρώτη στιγμή μετέβησαν στο νησί ειδικοί διαπραγματευτές της ΕΛ.ΑΣ. και κλιμάκιο έμπειρων στελεχών του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής.
Παράλληλα, για τις έρευνες έχει κινητοποιηθεί όλη η δύναμη της Ασφάλειας Ηρακλείου και των περιφερειακών τμημάτων, ενώ κλιμάκια της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων «σκανάρουν» όλο το νησί, αναζητώντας κάποιο ίχνος.
Οι αστυνομικοί διερευνούν πολύ προσεκτικά την υπόθεση, συγκεντρώνοντας στοιχεία, τα οποία θα βοηθήσουν να συνθέσουν το παζλ της πολύκροτης υπόθεσης, ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν να «ψαρέψουν» πιθανά λάθη στις τηλεφωνικές κλήσεις των δραστών (τέτοιο λάθος έγινε στην υπόθεση της απαγωγής Μυλωνά και οδήγησε στην εξιχνίασή της).
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο 54χρονος έγινε στόχος καθώς, πέρα από τη μεγάλη οικονομική επιφάνεια που έχει η οικογένειά του, δεν ήθελε προσωπική ασφάλεια στις μετακινήσεις του ούτε λάμβανε ιδιαίτερα μέτρα προστασίας. Οι δράστες έστησαν καρτέρι το μεσημέρι της Πέμπτης γύρω στις 15.30 στον οικισμό Καλέσσα, έξω από το Ηράκλειο, όπου διαμένει ο επιχειρηματίας.
Η παγίδα
Οταν ο 54χρονος ξεκίνησε με το πολυτελές αυτοκίνητό του, μάρκας Mercedes και χρώματος ασημί, έπεσε πάνω του -στο αριστερό μπροστινό μέρος- με δύναμη ένα 4x4 και αμέσως μετά «κόλλησε» στο πίσω μέρος μια BMW, προφανώς για να τον εμποδίσει να διαφύγει. Μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα οι δράστες είχαν βγει από τα αυτοκίνητα και τραβώντας έξω το θύμα, το επιβίβασαν σε ένα από τα δύο Ι.Χ. Αργότερα, οι οδηγοί διερχόμενων αυτοκινήτων από την περιοχή των Καλεσσών είδαν στη μέση του δρόμου την τρακαρισμένη Mercedes με τις πόρτες ανοιχτές και ειδοποίησαν την Αστυνομία.
Λίγη ώρα αργότερα, σε δρόμο κοντά στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ειδοποιήθηκε για δύο φλεγόμενα αυτοκίνητα. Οι καπνοί ήταν ορατοί από τις Βούτες και τον Αγιο Μύρωνα, γεγονός που προκάλεσε ανησυχία στους κατοίκους. Η Πυροσβεστική έσπευσε με δύο οχήματα και οκτώ άντρες για την κατάσβεση, ενώ αργότερα διαπιστώθηκε ότι επρόκειτο για την BMW και το 4x4 που χρησιμοποιήθηκαν στην απαγωγή. Προφανώς οι δράστες τα είχαν πυρπολήσει ώστε να σβηστούν ίχνη, που θα μπορούσαν ενδεχομένως να οδηγήσουν σε αυτούς την Αστυνομία. Παρ' όλα αυτά έχουν μπει στο μικροσκόπιο των ειδικών της Εγκληματολογικής Υπηρεσίας σε μια προσπάθεια να βρεθούν τυχόν αποτυπώματα και DNA. Ο γ.γ. του υπουργείου Δημοσίας Τάξης Δημήτρης Αναγνωστάκης σε δηλώσεις του επεσήμανε ότι η ΕΛ.ΑΣ. καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες για τον εντοπισμό του Κρητικού επιχειρηματία. «Η υπόθεση έχει σοκάρει το πανελλήνιο. Η Ελληνική Αστυνομία καταβάλλει μια τιτάνια προσπάθεια να έχουμε αίσιο τέλος σε αυτή την υπόθεση, να υπάρχει θετική έκβαση. Θέλω να εμπιστευτείτε το στελεχιακό δυναμικό, και του νομού αλλά και ολόκληρης της Αστυνομίας, καθώς καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες, ώστε σύντομα να έχουμε καλά νέα» ανέφερε στο flashnews.gr.
Η ίδρυση της εταιρίας το 1970, οι εξαγωγές και οι θυγατρικές
O Μιχάλης Λεμπιδάκης είναι χημικός - μηχανικός και διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Πλαστικά Κρήτης, που ίδρυσε ο πατέρας του Γιάννης Λεμπιδάκης το 1970 στο Ηράκλειο Κρήτης. Τα Πλαστικά Κρήτης είναι από τις μεγαλύτερες ελληνικές εταιρίες κατασκευής πλαστικών και από το 1999 είναι εισηγμένη στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών. Αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους παραγωγούς πλαστικών προϊόντων στην Ελλάδα, με ισχυρό εξαγωγικό προσανατολισμό και διεθνοποίηση των δραστηριοτήτων της.
Το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής εξάγεται σε περισσότερες από 60 χώρες, ενώ διατηρεί θυγατρικές και εγκαταστάσεις σε έξι χώρες του εξωτερικού, στη Γαλλία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, την Τουρκία και την Κίνα.
Ειδικεύεται, μεταξύ άλλων, στην παραγωγή πρώτων υλών για τη βιομηχανία πλαστικών, πλαστικών φύλλων για αγροτικές εφαρμογές, γεωμεμβρανών, σωλήνων πολυαιθυλενίου, ανακυκλωμένων πλαστικών, ενώ πρόσφατα στράφηκε και στην ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές. Εχει, επίσης, εγκαταστήσει στην ανατολική Κρήτη αιολικό πάρκο ισχύος 12 MW και φωτοβολταϊκούς σταθμούς ισχύος 340 KW για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο 54χρονος πατέρας τριών παιδιών χαρακτηρίζεται από ανθρώπους που τον γνωρίζουν «σοβαρός επιχειρηματίας, εργασιομανής, χαμηλού προφίλ, ευγενικός», ενώ κάνει αλλεπάλληλα ταξίδια σε Αθήνα και εξωτερικό προκειμένου να κλείσει επαγγελματικές συμφωνίες. Από ένα παρόμοιο ταξίδι είχε επιστρέψει στην Κρήτη λίγη ώρα πριν τον απαγάγουν.
Στην Κρήτη τόσο ο ίδιος όσο και ολόκληρη η οικογένεια Λεμπιδάκη δεν προκαλούν με τον τρόπο ζωής που κάνουν, με αποτέλεσμα να είναι αγαπητοί στην τοπική κοινωνία και να γίνονται αποδέκτες της συμπάθειας αυτές τις δύσκολες ώρες.
Κοινά σημεία με τις υποθέσεις Μυλωνά, Παναγόπουλου αλλά και με του Μαρτίνου
Το γεγονός ότι έως την Παρασκευή κανείς από τους απαγωγείς δεν είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια δεν προκάλεσε ανησυχία στις Αρχές, αφού κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και τον Ιανουάριο του 2009 στην υπόθεση απαγωγής του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου.
Οι αναλυτές της Αστυνομίας βλέπουν πολλά κοινά σημεία στην απαγωγή του Κρητικού επιχειρηματία όχι μόνο με την υπόθεση Παναγόπουλου, αλλά και με εκείνη του βιομηχάνου Γιώργου Μυλωνά, το καλοκαίρι του 2008 στη Θεσσαλονίκη, καθώς και με την απόπειρα κατά του γιου της εφοπλιστικής οικογένειας Κίκου Μαρτίνου το 2013 στη Βουλιαγμένη, που είχαν αποδοθεί στον Βασίλη Παλαιοκώστα και σε άλλους ποινικούς. Οι Αρχές δεν αποκλείουν να προηγήθηκαν «σεμινάρια» σχετικά με την τακτική της απαγωγής ή ακόμα και συμμετοχή μελών της συμμορίας που απήγαγε τον Παναγόπουλο σε εκείνη που απήγαγε τον Κρητικό επιχειρηματία. Φυσικά, ερευνούν και την εμπλοκή κακοποιών από την Κρήτη αλλά και αλλοδαπών που έχουν γίνει γνώριμοι της Αστυνομίας τα τελευταία χρόνια.
Είναι περισσότερο «διαβασμένοι»
Μόνο που αυτή τη φορά οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαπιστώνουν ότι οι δράστες είναι περισσότερο «διαβασμένοι» προκειμένου να μην επαναλάβουν λάθη προηγούμενων απαγωγών. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι για την απαγωγή του Λεμπιδάκη χρησιμοποίησαν δύο αυτοκίνητα για να ακινητοποιήσουν τη Mercedes του 54χρονου και για να αποφύγουν παρόμοια εξέλιξη με εκείνη της περίπτωσης Μαρτίνου. Τότε οι δράστες είχαν χρησιμοποιήσει ένα όχημα, με αποτέλεσμα ο 33χρονος τότε εφοπλιστής να κάνει όπισθεν με το Audi του και να καταφέρει να διαφύγει!
Η Αστυνομία διερευνά διεξοδικά την υπόθεση που έχει συγκλονίσει την Κρήτη, προσπαθώντας να μην αφήσει κανένα κενό που ενδεχομένως θα σταθεί μοιραίο για την έκβασή της. Οπως έχει γίνει γνωστό από αστυνομικούς κύκλους, έχουν δημιουργηθεί λίστες μέσα στις οποίες υπάρχουν, πέρα από τα ονόματα ποινικών, τα ονόματα ατόμων που έχουν δουλέψει με τον επιχειρηματία σε όλες τις βαθμίδες (από γραμματείς έως οδηγοί), ακόμα και των υπεράνω πάσης υποψίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive