Τρίτη 11 Απριλίου 2017

ΘΕΕ ΚΑΙ ΚΥΡΙΕ! ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ ΑΠΛΩΜΕΝΑ ΑΠΟ ΠΙΣΤΟΥΣ Κοσμοσυρροή σε εκκλησία για μια τσάντα κρέας εν όψει της Ανάστασης του μνημονιακού ετους 2017

Μια ασύλληπτη ουρά εκατοντάδων μέτρων σχηματίστηκε, το απόγευμα της Παρασκευής, έξω από την εκκλησία της Αγίας Σοφίας στον Μασταμπά του Ηρακλείου. Αν και θα περίμενε κάποιος η κοσμοσυρροή να οφειλόταν στη λειτουργία του Εσπερινού, η απάντηση είναι εντελώς διαφορετική, καθώς δόθηκε πραγματική μάχη για μια σακούλα με λίγο κρέας και μερικά αγγουράκια...
γεγονός που καταδεικνύει τη δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκεται μεγάλη μερίδα πολιτών στην Κρήτη. Η απόφαση της ενορίας να μοιράσει τσάντες με κρέας και αγγουράκια, εν όψει των εορτών του Πάσχα, οδήγησε άνδρες και γυναίκες, που βρίσκονται σε ανάγκη, στην πόρτα της συγκεκριμένης εκκλησίας.
Εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά
Ανθρωποι κάθε ηλικίας έσπευσαν στον ιερό ναό για να πάρουν τις σακούλες με τα τρόφιμα και να καταφέρουν έτσι να στρώσουν το γιορτινό τραπέζι. Χρειάστηκαν μόνο λίγα λεπτά για να τελειώσουν οι σακούλες με το πολυπόθητο δώρο. Μέσα σε χρόνο ρεκόρ έγιναν ανάρπαστες.
Μάλιστα, κάποιοι που ενημερώθηκαν λίγο αργότερα έσπευσαν, αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη «μαγική σακούλα», που θα τους ανακούφιζε έστω και για λίγο από τον καθημερινό αγώνα που δίνουν για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό στις οικογένειές τους.
Οι εικόνες των ανθρώπων που έχουν στοιβαχτεί μέσα στην εκκλησία, προσπαθώντας να αρπάξουν μια τσάντα με κρέας, προκαλούν σοκ και αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος για όλο και περισσότερες οικογένειες στο Ηράκλειο της Κρήτης.
Τα προϊόντα ήταν τοποθετημένα σε ξεχωριστά σημεία μέσα στην εκκλησία και αυτό που προκάλεσε μεγαλύτερη εντύπωση δεν ήταν η τεράστια ουρά μπροστά από τις σακούλες για το κρέας, αλλά η μάχη που δόθηκε για μια σακούλα που περιείχε μόνο αγγούρια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive