Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Το It Girl στην Κούβα (μέρος 3ο): H πρώτη μέρα στην Αβάνα. Γράφει η Γιώτα Μπουγά

itgirlcubapart3
Δέκα μέρες στην Κούβα, λέξη προς λέξη και εικόνα προς εικόνα η μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία σε Αβάνα, Βαραδέρο και Τρινιδάδ, όπως την μεταφέρει η συνεργάτης του Rizopoulos Post, Γιώτα Μπουγά, που επισκέφθηκε το νησί στην πρώιμη μετά-Φιντέλ εποχή. Η Αβάνα...
δε θα μπορούσε να μας είχε κάνει καλύτερη υποδοχή, η θέα από το παράθυρό μας ήταν μοναδική, ο Ωκεανός που περικύκλωνε την πόλη και ο ήλιος που χρωμάτιζε κάθε ρωγμή από τις φαγωμένες προσόψεις των κτηρίων συνέθεταν το τέλειο σκηνικό.
havana
Αφού πήραμε το πρωινό μας (ψωμί, αυγά και τροπικά φρούτα, τα οποία προσφέρονται με μεγάλη χαρά σε κάθε casa particular έναντι μικρού αντιτίμου), ήμασταν έτοιμοι για την πρώτη μας βόλτα στην πόλη!
Η μετάβαση από τα ψηλά στα χαμηλά ήταν περίεργη… Σε σχέση με την «καρτ-ποστάλ του παραθύρου» μας, η πόλη ήταν παραπάνω από ζωντανή. Οι Κουβανοί ευχάριστοι και φιλικοί μας έπιαναν την κουβέντα σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου, πότε χωρίς λόγο και πότε για να μας πουλήσουν παράνομα πούρα… Μέναμε στο Vedado, βλέπετε, την τουριστική περιοχή της Αβάνας, όπως μάθαμε αργότερα.
havana
Για να καταλάβουμε πως κινείται η πόλη, σκεφτήκαμε ότι για την πρώτη μας μέρα θα ήταν καλύτερο να περπατήσουμε παραλιακά κι, έτσι, ανοίχτηκε μπροστά μας το Malecón, η λεωφόρος της Αβάνας που περνάει δίπλα στη θάλασσα και ένας από του λόγους που θέλησα να ταξιδέψω στην Κούβα. Η αίσθηση του να περπατάς δίπλα στον Ατλαντικό είναι μοναδική!
havanaCuba
Συνεχίσαμε παραλιακά, για να συναντήσουμε το Paseo del Prado, τη λεωφόρο που οδηγεί στο κέντρο της πόλης, όταν, μεσημέρι πια, βρεθήκαμε στη γνωστή «Floridita», ένα από τα πιο παλιά μπαρ της πόλης που έγινε γνωστό χάρη στον Ernest Hemingway. Βρίσκεται στη γωνία του δρόμου, λίγο πριν την «Παλιά Αβάνα», ζητώντας σου να αποδώσεις φόρο τιμής με ένα -μπορεί και δύο ή τρία- Daquiri! Οι τιμές του είναι λίγο «τσιμπημένες» για τα κουβανέζικα δεδομένα, αλλά αξίζει τον κόπο!
floridita
Συνεχίσαμε με mojito -κι όχι με sightseeing- στη φημισμένη Bodeguita del Medio, με κάμποσα παραρτήματα ανά τον κόσμο αλλά έδρα την Αβάνα, χορέψαμε στο ρυθμό της κουβανέζικης μουσικής -El Son- και κλείσαμε τη μέρα μας απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα στο Malecón! Για όλα τα υπόλοιπα είχαμε πολύ χρόνο μπροστά μας!
Εδώ, το βλέπετε το ηλιοβασίλεμα...
Συνεχίζεται…
Ακολουθούν -κι αυτή τη φορά μέσα στη βδομάδα κι όχι το Σάββατο- η 3ήμερη εμπειρία στην Αβάνα, οι βόλτες στα γνωστά μπαρ της πόλης La Bodeguita del Medio και El Floridita, η επίσκεψη στο εργοστάσιο Partagás, όπου φτιάχνονται ορισμένες από τις πιο γνωστά πούρα Αβάνας, η εκδρομή στις εξωτικές παραλίες του Βαραδέρο (Varadero) και το 3ήμερο ταξίδι στο Τρινιδάδ (Trinidad).
Φωτογραφίες: Γιώτα Μπουγά

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive