Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΡΩΣΙΑ ΠΡΟΣ ΕΛΛΑΔΑ!!!«H ΤΟΥΡΚΊΑ ΕΤΟΙΜΆΖΕΙ ΔΎΟ ΘΑΝΑΤΗΦΌΡΑ ΧΤΥΠΉΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΆΔΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΊΡΙ»!!!

Η Τουρκία ετοιμάζει δύο θανατηφόρα χτυπήματα στην Ελλάδα πριν το καλοκαίρι εκτιμά Ρώσος αναλυτής που γνωρίζει πράγματα και καταστάσεις.  Η Άγκυρα και ειδικά ο Ερντογάν «παίζει» τα ρέστα του σε Αιγαίο και Κύπρο σε... μια προσπάθεια να πράξει ακριβώς τα ίδια που έπραξε σε Συρία και Ιράκ .
 
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει κυοφορούμενο σχέδιο «προσάρτησης» των κατεχόμενων στην τουρκική επικράτεια. 
Χαρακτηριστική είναι η φράση «δεν υφίσταται πλέον ευρωπαϊκή λύση για την Κύπρο και δεν θα υπάρξει λύση στην οποία θα υπάρχει η ΕΕ». 
Αυτό τόνισε ο σύμβουλος του Τούρκου Προέδρου σε θέματα οικονομίας, Γιγίτ Μπουλούτ.Ο Μπουλούτ είχε δηλώσει τέλος Ιανουαρίου σε εκπομπή της τουρκικής κρατικής τηλεόρασης ότι την Κύπρο πήραν με αίμα και δεν πρόκειται να την «παραδώσουν» στην ΕΕ και φυσικά την Ελλάδα .Η Τουρκία, συστηματικά και επί καθημερινής βάσεως, εφαρμόζει πολιτικές προσάρτησης των κατεχομένων, παρά το γεγονός ότι στη δημόσια ρητορική της εμφανίζεται υπέρμαχη των συνομιλιών. 
Η ουσία όμως είναι ότι νέα βήματα με στόχο την προσάρτηση των κατεχομένων στην Τουρκία ετοιμάζει η Άγκυρα, ενόψει και των καλοκαιρινών εργασιών στην κυπριακή ΑΟΖ , οι οποίες έχουν εκνευρίσει τον συνεχώς «σε ένταση» Τούρκο πρόεδρο που βλέπει ότι οι Αμερικανοί αποκτούν ισχυρά γεωστρατηγικά ερείσματα στο νησί.


Πληροφορίες από ΝΑΤΟ αναφέρουν την κάθοδο και νέων αμερικανικών ναυτικών δυνάμεων στην ευρύτερη περιοχή για τον φόβο των Τούρκων.


Αναφερόμενος στην κρίση στις σχέσεις Τουρκίας με ευρωπαϊκές χώρες, ο κ. Μπουλούτ γράφει ότι «δεν πρόκειται να απολογηθούμε στην ΕΕ για την ύπαρξή μας σ’ αυτή τη γεωγραφική περιοχή, ούτε θα κάνουμε βήμα από την Κύπρο ούτε και θα πληρώσουμε ένα γρόσι ως αποζημίωση. Θέλω να τ’ ακούσουν και τ’ άτομα που χαράζουν χάρτες για την Τουρκία και την Κύπρο».


Συνεχίζοντας το κρεσέντο του προσθέτει, «Μιλάω για τις πραγματικές προθέσεις της ΕΕ για την Κύπρο και λέω ότι δεν θα υπάρξει αποτέλεσμα στις συνομιλίες. 
Θα εμπιστευθώ
με την Κύπρο και τα αδέλφια μας εκεί στις χώρες της ΕΕ που επιτίθενται στους υπουργούς μας, που βάζουν τους σκύλους να δαγκώσουν τους αδελφούς μας και που παραβιάζουν τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα; Ποτέ! Στην Κύπρο πλέον δεν υπάρχει η επιλογή της ΕΕ. Όσον αφορά στις χώρες της ΕΕ που νομίζουν ότι θα αποκόψουν την Κύπρο από την Τουρκία, σας λέω αυτό: Υποστηρίζουμε μέχρι τέλους την επέμβαση του 1974 που γλίτωσε τα αδέλφια του τουρκικού έθνους στην Κύπρο από τη σφαγή».


Ο Γιγίτ Μπουλούτ πρόσθεσε «Δεν πρόκειται να κάνουμε βήμα από την Κύπρο. Ενόσω συνεχίζεται αυτή η στάση της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας, δεν τίθεται θέμα να εξασφαλίσουμε καμία συμφωνία. Πήραμε πίσω (την Κύπρο) ποτίζοντας το χώμα με το αίμα μας, αν υπάρχει κάποιος που θέλει να την πάρει, ας πληρώσει με το ίδιο αντίτιμο, ορίστε! Άντε Ολλανδία, Γερμανία και Ελβετία, οι Ναζί που επιτέθηκαν με αστυνομικά οχήματα εναντίον των γυναικών και των παιδιών και έβαλαν τους σκύλους τους να επιτεθούν στα αδέλφια μας, αν τολμάτε ελάτε, η Κύπρος είναι εκεί».

Η άποψη αυτή ενισχύεται και από τις δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών, Μεβλούτ, Τσαβούσογλου ο οποίος δήλωσε:

«Εάν η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν θέλει λύση του Κυπριακού, η τουρκική πλευρά θα κοιτάξει για άλλες εναλλακτικές». Aκριβώς την ώρα που συνεχίζονταν αυτές οι διαπραγματεύσεις, υιοθέτησαν την απόφαση της ένωσης, δηλαδή την απόφαση για ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα”.

“Μα αφού θέλατε λύση… Μα αφού ήταν γνωστές οι παράμετροι της λύσης, τα κριτήρια… Μια λύση διζωνική, δύο συνιστώντων πολιτειών, βασισμένη στην πολιτική ισότητητα… Τότε γιατί χρονοτριβούσατε τόσο; Από την μια φοβούνται να μην τελειώσει η διαδικασία και να μην αναζητήσουν άλλες επιλογές η ΤΔΒΚ και η Τουρκία. Εάν εσείς δεν θέλετε λύση εμείς θα δούμε τί θα κάνουμε. Εμείς δεν είμαστε έθνος χωρίς εναλλακτική, χωρίς λύση αλλά εμείς μέχρι σήμερα στηρίξαμε τη διαδικασία αυτή για να υπάρξει ειρήνη, να υπάρξει λύση. Εάν εσύ δεν θέλεις, ασφαλώς και θα κοιτάξουμε άλλες λύσεις. Δεν θα την αφήσουμε εκεί εμείς αυτή τη δουλειά”, ανέφερε.

Ταυτόχρονα ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα ακυρώσει την συμφωνία για το προσφυγικό εντός του μήνα, πριν από την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος στα μέσα Απριλίου, εκτιμά ο αναπληρωτής Διευθυντής του ρωσικού Ινστιτούτου Ευρώπης –που υπάγεται στην Ρωσική Ακαδημία Επιστημών– Βλαντισλάβ Μπελόφ, καθώς η Άγκυρα δεν θα υποστεί μεγάλες απώλειες, ενώ οι πολιτικές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης θα τον ενίσχυαν.
Αυτό σημαίνει χιλιάδες ακόμη πρόσφυγες στην Ελλάδα…

Ο Μπελόφ υπενθυμίζει ότι η Τουρκία ήταν έτοιμη να αθετήσει την συμφωνία τον Ιούνιο-Ιούλιο του 2016, με αφορμή την απόφαση που είχε πάρει η γερμανική βουλή στις αρχές Ιουνίου να καταδικάσει την γενοκτονία των Αρμενίων.


Τότε όμως μεσολάβησε, σημειώνει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας, το πραξικόπημα στην Τουρκία εξαιτίας του οποίου όλες οι εντάσεις πέρασαν σε δεύτερο πλάνο.


Ο Ερντογάν, εκτιμά ο Μπελόφ, με το να έρχεται σε αντιπαράθεση με την Ευρώπη, επιχειρεί να συσπειρώσει τους οπαδούς τους στο εσωτερικό της Τουρκίας, ενόψει του δημοψηφίσματος, θεωρώντας όμως ότι η όξυνση των σχέσεων με την Ολλανδία «δείχνει την πρόθεση της Άγκυρας, να οδηγήσει την κρίση σε μια πιο βαθιά φάση».


«Παράλληλα ο Ερντογάν αντιλαμβάνεται πλήρως ότι στους κόλπους της Ε.Ε θα εξακολουθήσουν να υπολογίζουν την Τουρκία, καθώς είναι χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, έχει στρατιωτικές βάσεις στο έδαφος της Τουρκίας, εμπλέκεται στην συριακή κρίση, στο Ιράκ και, το εκτόπισμα της είναι δύσκολο να το αγνοήσουν. 

Γι αυτό και η πρόβλεψη μου είναι ότι η Τουρκία θα ακυρώσει την συμφωνία»,δηλώνει ο Ρώσος εμπειρογνώμονας, και καταλήγει, επαναλαμβάνοντας με άλλη διατύπωση την πρόβλεψη του: δεν είναι απαραίτητο «η πρόβλεψη μου να επαληθευτεί, αλλά θεωρώ ότι ο Ερντογάν θα το κάνει».


Ειδικοί αναλυτές με βαθιά γνώση της τουρκικής πολύπλοκής πολιτικής σκηνής αναφέρουν ότι οι Τούρκοι τρέμουν μη χάσουν την Κύπρο όπως έχασαν την Κρήτη το 1900 , μη έχοντας βέβαια πληθυσμιακή υπεροχή.


Το ίδιο πιστεύει και ο Σουλτάνος Ερντογάν με την ανάμειξη ΕΕ και ΗΠΑ για αυτό και είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα προχωρήσει σε προσάρτηση της κατεχόμενης Κύπρου , ως μία ακόμη επαρχίας της τουρκικής ισλαμικής δημοκρατίας , όπως την έχει καταντήσει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive