Τρίτη 21 Μαρτίου 2017

Οι αρχαίοι Έλληνες πάνε Διάστημα. Ο λόγος;

Την τεχνολογία του Μηχανισμού των Αντικυθήρων θα «δανειστεί» η NASA για την εξερεύνηση της Αφροδίτης! Μηχανικοί της Αμερικανικής Διαστημικής Υπηρεσίας σχεδιάζουν να στείλουν στην επιφάνεια του αφιλόξενου πλανήτη διαστημικό όχημα, το οποίο θα ενσωματώνει έναν μηχανικό υπολογιστή παρόμοιο με εκείνον που έφτιαξαν οι αρχαίοι Ελληνες πριν από χιλιάδες χρόνια!...

Ο λόγος που οι Αμερικανοί μηχανικοί καταφεύγουν στην αρχαιοελληνική τεχνολογία είναι οι συνθήκες... κόλασης που επικρατούν στην Αφροδίτη και καταστρέφουν εν ριπή οφθαλμού οποιοδήποτε ηλεκτρονικό σύστημα.

Συγκεκριμένα, η θερμοκρασία βρίσκεται στους 467 βαθμούς Κελσίου, η πίεση της ατμόσφαιρας αγγίζει τα 93 μπαρ (όσο δηλαδή σε βάθος 900 μέτρων στη θάλασσα), ενώ τα σύννεφα περιέχουν θειικό οξύ, το γνωστό βιτριόλι. Ετσι, καμία σοβιετική ή αμερικανική συσκευή δεν έχει καταφέρει να επιβιώσει στην Αφροδίτη για περισσότερο από 127 λεπτά.

Η λύση που σκέφτηκαν ο μηχανικός Τζόναθαν Σόντερ και η ομάδα του, στο Εργαστήριο Αεριοπροώθησης (JPL) της NASA, ήταν η δημιουργία του οχήματος AREE (Automaton Rover for Extreme Environments), το οποίο δεν διαθέτει καθόλου ηλεκτρονικά συστήματα, αλλά είναι φτιαγμένο αποκλειστικά από μηχανικά μεταλλικά μέρη, που θα μπορούν να αντέξουν στην κόλαση της Αφροδίτης. Το AREE λειτουργεί με αιολική ενέργεια, ενώ στην «καρδιά» του βρίσκεται ένας μηχανικός υπολογιστής-ρολόι, που θυμίζει έντονα εκείνον των Αντικυθήρων.

Ο υπολογιστής θα συλλέγει κλιματικά, σεισμικά και γεωλογικά δεδομένα, τα οποία θα καταγράφονται σε ένα είδος φωνογράφου, και στη συνέχεια θα μεταφέρονται με μπαλόνια σε ένα drone-αναμεταδότη, που θα βρίσκεται δεκάδες χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια.
Αν τελικά η NASA αποστείλει το AREE στην Αφροδίτη, θα είναι η πρώτη εφαρμογή της αρχαίας ελληνικής τεχνολογίας για την εξερεύνηση του Διαστήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive