Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

Απίστευτη προσβολή Τραμπ σε Μέρκελ: Την αγνόησε όταν τον ρώτησε για να κάνουν χειραψία [βίντεο]

Απίστευτη προσβολή Τραμπ σε Μέρκελ: Την αγνόησε όταν τον ρώτησε για να κάνουν χειραψία [βίντεο]
Μια απίστευτη σκηνή εκτυλίχθηκε όταν ο Ντόναλντ Τραμπ με την Ανγκελα Μέρκελ κάθισαν απέναντι στους φωτογράφους πριν ξεκινήσει η συνάντησή τους στον Λευκό Οίκο. Οι δυό τους κάθονταν δίπλα δίπλα στις αναπαυτικές καρέκλες του Οβάλ Γραφείου. Ενας φωτογράφος ρώτησε αν θα κάνουν χειραψία για να βγουν και οι απαραίτητες φωτογραφίες για την επίσημη συνάντηση. «Θέλεις να σφίξουμε τα χέρια;»...
ακούστηκε να ρωτά η Μέρκελ τον Τραμπ, σκύβοντας ελαφρώς προς το μέρος του.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, όχι μόνο δεν της απάντησε, κοιτάζοντας ανέκφραστος διαρκώς προς τους φωτογράφους και τις κάμερες, αλλά την απαξίωσε πλήρως, χωρίς καν να γυρίσει το κεφάλι του προς την πλευρά της Καγκελαρίου.
Η Μέρκελ, αμήχανη, έκανε μια γκριμάτσα και έγειρε στην πλάτη της πολυθρόνας.
Δείτε το βίντεο με το χαρακτηριστικό στιγμιότυπο:
Καρφιά εκατέρωθεν και στη συνέντευξη Τύπου
Κανείς δεν ξέρει αν σχολιάστηκε το γεγονός στην κατ' ιδίαν συνάντησή τους, που ακολούθησε. Πάντως δεν έλειψαν οι αιχμές εκατέρωθεν στην συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε.
Η γερμανίδα καγκελάριος δήλωσε με νόημα «πολύ καλύτερο να μιλάμε ο ένας στον άλλον, όχι ο ένας για τον άλλον». Προφανώς είχε κατά νου της τις όχι και τόσο κολακευτικές αναφορές του Τραμπ παλαιότερα, στο πρόσωπό της.
Αλλά ούτε ο αμερικανός πρόεδρος άφησε την ευκαιρία αναπάντητη: «Μπορεί να έχουμε κάτι κοινό, ίσως, για τις υποκλοπές» είπε, με αφορμή παλαιότερα δημοσιεύματα ότι η CIA παρακολουθούσε την καγκελαρία.
Τραμπ: Είχαμε εποικοδομητικές συνομιλίες
Ο Αμερικανός πρόεδρος έκανε λόγο για «εποικοδομητικές συνομιλίες» με την καγκελάριο της Γερμανίας. Οπως είπε, συζήτησαν μεταξύ άλλων τη δημιουργία θέσεων εργασίας και τη χρηματοδότηση του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι «δεν πιστεύει στον απομονωτισμό» αλλά είναι υποστηρικτής ενός «δίκαιου» εμπορίου
«Δεν είμαι απομονωτιστής, είμαι υποστηρικτής του ελεύθερου εμπορίου αλλά επίσης και του δίκαιου εμπορίου και το δικό μας ελεύθερο εμπόριο οδήγησε σε πολλά άσχημα πράγματα" όσον αφορά το χρέος και τα ελλείμματα», υποστήριξε.
Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι αναμένει οι ΗΠΑ να τα πάνε "εξαιρετικά καλά" στις εμπορικές σχέσεις τους με τη Γερμανία.
Αναφερόμενος στο ΝΑΤΟ, ο Τραμπ είπε ότι οι ΗΠΑ θα σεβαστούν τους ιστορικούς θεσμούς αλλά επέμεινε ότι οι άλλες χώρες θα πρέπει να συνεισφέρουν για να στηρίξουν τη Βορειοατλαντική Συμμαχία. Ευχαρίστησε μάλιστα την Μέρκελ "για τη δέσμευση της γερμανικής κυβέρνησης για την αύξηση των αμυντικών δαπανών" ώστε να φτάσουν τουλάχιστον στο 2%.
Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ένα θέμα για το οποίο έχει επικρίνει σφοδρά την πολιτική της καγκελαρίου Μέρκελ, ο Τραμπ χαρακτήρισε τη μετανάστευση «προνόμιο και όχι δικαίωμα» και επισήμανε ότι πάνω απ' όλα θα πρέπει να μπαίνει η ασφάλεια των πολιτών.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπογράμμισε επίσης ότι είναι αναγκαίο να εξευρεθεί μια «ειρηνική» λύση στην κρίση της Ουκρανίας και ευχαρίστησε τόσο την Μέρκελ όσο και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ για τις προσπάθειες που έχουν καταβάλει στο θέμα αυτό.
Μέρκελ: Η ΕΕ κάνει τις εμπορικές συμφωνίες, όχι το Βερολίνο
Θετικές χαρακτήρισε τις πρώτες συνομιλίες επί σειράς θεμάτων με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ η καγκελάριος της Γερμανίας από την πλευρά της.
«Υπάρχει ένας ικανοποιητικός αριθμός ζητημάτων στα οποία θα συνεχίσουμε να συνεργαζόμαστε πολύ στενά… είχαμε μια πολύ καλή πρώτη ανταλλαγή απόψεων» υπογράμμισε η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης.
Σχετικά με τη συμφωνία ελεύθερου εμπορίου μεταξύ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των ΗΠΑ, η Ανγκελα Μέρκελ εξέφρασε την ελπίδα να επαναληφθούν σύντομα οι συνομιλίες. Σημείωσε δε, ότι οι εμπορικές συναλλαγές πρέπει να διεξάγονται με δικαιότερους όρους.
Η Γερμανίδα Καγκελάριος, έσπευσε να υπενθυμίσει πάντως με νόημα στον Τραμπ ότι «η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι αυτή που κάνει τις εμπορικές συμφωνίες» και όχι οι «Γερμανικές διαπραγματεύσεις».
H Γερμανίδα καγκελαρίος είπε επίσης ότι επιβεβαίωσε στον Ντόναλντ Τραμπ πως η Γερμανία πρέπει να τηρήσει τους στόχους δαπανών στους κόλπους του ΝΑΤΟ.
Επιπλέον ανέφερε ότι μαζί με τον επικεφαλής του αμερικανικού κράτους συζήτησαν το θέμα του Αφγανιστάν και τη συνέχιση της αποστολής εκεί σε συνεργασία με τις ΗΠΑ. «Οι σχέσεις με τη Ρωσία πρέπει να βελτιωθούν, ωστόσο η κατάσταση στην Ουκρανία είναι εκείνη που πρέπει καταρχάς να επιλυθεί» πρόσθεσε ακόμη.
Οπως είπε η Μέρκελ, συζήτησαν με τον Αμερικανό πρόεδρο και τη μεταναστευτική πολιτική και το προσφυγικό ζήτημα.
Τελικά έκαναν χειραψία!
Μόλις τελείωσε η συνέντευξη Τύπου, ο Τραμπ αντήλλαξε τελικά χειραψία με την Μέρκελ, μπροστά στις κάμερες.
Χαμόγελα για να σπάσει ο πάγος
Πάντως νωρίτερα, πριν το περιστατικό στο Οβάλ Γραφείο, ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν πιο αβρός έναντι της Γερμανίδας καγκελάριου.
Την υποδέχθηκε στο Λευκό Οίκο με χαμόγελα που ήταν περισσότερο για τους φωτογράφους, παρά αποτύπωναν το κλίμα εγκαρδιότητας.
Φωτογραφίες: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive