Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΚΑΤΟΥΡΗΜΑ 1 ΦΟΡΑ ΣΤΟ 8ωρο. Πάτρα: Όποιος εργαζόμενος αργεί τρία λεπτά απολύεται - Mόνο μια φορά στην τουαλέτα

Πάτρα: Όποιος εργαζόμενος αργεί τρία λεπτά απολύεται - Mόνο μια φορά στην τουαλέτα - MediaΑντιμέτωποι με απίστευτες καταστάσεις οι οποίες παραπέμπουν σε άλλες εποχές, βρίσκονται δεκάδες εργαζόμενες και εργαζόμενοι σε επιχείρηση η οποία δραστηριοποιείται στο χώρος του ενδύματος στην Πάτρα, με τους ιδιοκτήτες της να εφαρμόζουν τους δικούς τους νόμους..

ΟΙ ιδιοκτήτες της επιχείρησης εμπνευσμένοι ενδεχομένως από άλλα καθεστώτα  έχουν καταρτίσει και θέσει σε ισχύ το δικό του κανονισμό εργασίας, ενώ απορία προκαλεί το γεγονός πως οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί λάμπουν  δια της απουσίας τους.
Στο «δεκάλογο» της εργοδοσίας, τον οποίο όποιος τολμήσει να αμφισβητήσει απολύεται περιλαμβάνονται τα εξής αδιανόητα αλλά άνετα και χωρίς έλεγχο εφαρμόσιμα
  • Όποιος εργαζόμενος αργήσει τρία λεπτά στη δουλειά αυτομάτως του παρακρατείται ένα μεροκάματο
  • Εάν ο εργαζόμενος αργήσει και δεύτερη φορά πάνω από τρία λεπτά να προσέλθει στη δουλειά του παρακρατείται και δεύτερο μεροκάματο
  • Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος αργήσει τρία λεπτά για Τρίτη φορά τότε η επιχείρηση έχει δικαίωμα να τον απολύσει.
  • Ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να πάει μόνο μία φορά στη διάρκεια του οκταώρου στην τουαλέτα!
Στα όσα συμβαίνουν στη συγκεκριμένη επιχείρηση και τα οποία είναι απορία άξιο πως δεν γνωρίζουν οι αρμόδιοι ελεγκτικοί μηχανισμοί, είναι η υποβολή στο μαρτύριο της ορθοστασίας των εργαζομένων, και η απαγόρευση να μιλήσουν στο κινητό ακόμα και με την οικογένεια τους έστω κι αν υπάρχει σοβαρός λόγος.
Αποκορύφωμα όλων ατών το γεγονός, ότι οι εργαζόμενοι έχουν υποχρεωθεί να επιστρέφουν την επιπλέον αποζημίωση που λαμβάνουν  για τις αργίες και Κυριακές που καλούνται να δουλέψουν , αμέσως μόλις τα χρήματα μπουν στο λογαριασμό τους.
Η συγκεκριμένη επιχείρηση πριν από λίγο καιρό φρόντισε να αλλά φορολογικά στοιχεία και εταιρική επωνυμία  και προχώρησε συγχρόνως σε υπογραφή νέων συμβάσεων με τους εργαζόμενους προκειμένου να μην θεμελιώσουν μια σειρά από δικαιώματα.
Η κατάσταση έχει βγει εδώ και καιρό εκτός ελέγχου καθώς οι εργαζόμενοι ενώ επίσημα εμφανίζονται και έχουν δηλωθεί ότι απασχολούνται εξάωρο υποχρεώνονται να δουλεύουν οκτώ και εννέα ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive