Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Η ΜΑΦΙΑ ΤΩΝ ΓΥΦΤΩΝ. Τρόμος σε VIPs και επιχειρηματίες! ΦΩΤΟ

Νέος κύκλος ερευνών με στόχο την αποκάλυψη και άλλων προσώπων που εμπλέκονται στη μαφία των Ρομά διαρρηκτών, οι οποίοι είχαν ρημάξει τα σπίτια πλουσίων και όχι μόνο σε όλη τη χώρα, ανοίγει μετά την «καταιγίδα» αποκαλύψεων από την πρόσφατη αστυνομική επιχείρηση...
σε σπίτια και τραπεζικές θυρίδες με εντολή των ανακριτών Διαφθοράς Ρέας Κατσιβέλη και Δημήτρη Φούκα.
Δικαστικές και αστυνομικές Αρχές έχουν στη διάθεσή τους στοιχεία-φωτιά και βάζουν πλέον στο μικροσκόπιο νέα πρόσωπα, που μπορεί να συνδέονται με κλεπταποδοχή ή διακίνηση των κλεμμένων κοσμημάτων, σκορπώντας τον τρόμο σε VIPs και επιχειρηματίες! Στο «κάδρο» μπαίνουν τώρα -μεταξύ άλλων- και ονόματα που πιθανώς δεν υπάρχουν καν στη δικογραφία, ωστόσο βρίσκονται στο περιβάλλον των κατηγορουμένων για την υπόθεση «Gipsy Kings» και αναμένεται να κληθούν να καταθέσουν όσα γνωρίζουν.
Παράλληλα αναζητούνται επιχειρήσεις που φαίνονται νόμιμες, αλλά λειτουργούν με «αχυρανθρώπους» ως υπευθύνους με σκοπό το ξέπλυμα!
Επιπλέον, όπως έχει δημοσιεύσει η «Espresso», οι αστυνομικοί εξακολουθούν να βαδίζουν στον... δρόμο του χρυσού σε όλη την Ευρώπη και κυρίως σε Γερμανία, Γαλλία, Ελβετία και Ιταλία, καθώς -όπως διαπιστώνεται από τις έρευνες- τα μέλη της μαφίας των Ρομά μετέτρεπαν τα κλοπιμαία τους ακόμη και σε πλάκες χρυσού, τις οποίες έκαναν «εξαγωγή»!
Τραπεζικές θυρίδες
Ανακοινώσεις για την ευρείας κλίμακας επιχείρηση που έγινε προ ημερών με συνολικά 17 «ντου» αστυνομικών σε σπίτια, αποθήκες και τραπεζικές θυρίδες έκανε χθες η ΕΛ.ΑΣ. και, όπως προκύπτει από τα νέα στοιχεία, μεταξύ των θυμάτων των «Gipsy Kings» ήταν -το περασμένο Πάσχα- και ο Πέτρος Κωστόπουλος!
O γνωστός παρουσιαστής και πρώην επιχειρηματίας μόλις επέστρεψε την Τρίτη του Πάσχα από τη Μύκονο, όπου βρισκόταν σε διακοπές με τον γιο του, διαπίστωσε ότι το σπίτι του στο Ψυχικό είχε γίνει στόχος διαρρηκτών. Οπως είχε πει ο ίδιος στην «Espresso», οι κακοποιοί άρπαξαν τις αναμνήσεις του, δηλαδή ενθύμια συναισθηματικής αξίας. Εκείνο που τον είχε ενοχλήσει περισσότερο ήταν η απώλεια ενός δαχτυλιδιού που ανήκε στον πατέρα του. Οι Αρχές τότε «έβλεπαν» πίσω από το χτύπημα επαγγελματίες του είδους.
Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., στις συνολικά 33 περιπτώσεις διαρρήξεων που εξιχνιάστηκαν ήταν και η εισβολή ενόπλων (το 2014) στο Περιστέρι, στην υπεραγορά κρεάτων που βρίσκεται στη συμβολή των οδών Αγίου Παύλου και Κηφισού.
Κατά πληροφορίες, οι δράστες είχαν αρπάξει από χρηματοκιβώτιο το ποσό του 1.500.000 ευρώ! Μετά τη ληστρική εισβολή είχε ακολουθήσει αιματηρή συμπλοκή αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ με τους κακοποιούς, με αποτέλεσμα ένας από αυτούς να πέσει νεκρός. Επειτα από ολιγόλεπτη καταδίωξη συνελήφθη και ένας συνεργός του.
Ακόμα μία υπόθεση, την οποία η Αστυνομία «χρεώνει» στη μαφία των Ρομά -οι «αρχηγοί» της οποίας έκαναν dolce vita, έμεναν σε σπίτια-ανάκτορα και κυκλοφορούσαν με Porsche και Ferrari- είναι η ληστεία σε γνωστό αρτοποιείο στο Πικέρμι πέρυσι. Τότε οι κακοποιοί φέρεται ότι είχαν αρπάξει 340.000 ευρώ από το χρηματοκιβώτιο της επιχείρησης.
Κοσμήματα, χρυσές λίρες, μετρητά και όπλα βρέθηκαν στην κατοχή της σπείρας
Πλήθος κοσμημάτων, μετρητά, χρυσές λίρες αλλά και όπλα έβγαλαν στο φως τα αστυνομικά «ντου» που έγιναν σε συνολικά 10 σπίτια αλλά και επτά τραπεζικές θυρίδες σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.
Από τον νέο κύκλο ερευνών εξιχνιάστηκαν επιπλέον 33 περιπτώσεις διαρρήξεων - κλοπών σε σπίτια, εταιρίες και καταστήματα στην Αττική καθώς και σε Πειραιά, Κερατσίνι και Θεσσαλονίκη.
Η λεία των Ρομά διαρρηκτών από τις 33 «επιθέσεις» υπερβαίνει, σύμφωνα με την Αστυνομία, τα τουλάχιστον 5.000.000 ευρώ! Μόνο η αξία των κοσμημάτων που κατασχέθηκαν ανέρχεται σε 1.000.000 ευρώ!
Μεταξύ άλλων βρέθηκαν, 700 χρυσές λίρες, δεκάδες πολυτελή ρολόγια, μια κυνηγετική καραμπίνα, ένα πιστόλι με τρεις γεμιστήρες και φυσίγγια. Οι περιοχές της Αττικής όπου έδρασαν οι «Gipsy Kings» είναι το Ψυχικό, το Μαρούσι, η Κηφισιά, η Εκάλη, η Νέα Φιλαδέλφεια, το Πικέρμι, η Νέα Χαλκηδόνα, το Αιγάλεω, το Περιστέρι, η Πετρούπολη και η Ελευσίνα.
Στο μεταξύ στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. έπεσαν και νέα πρόσωπα. Από τους έξι συλληφθέντες, οι τρεις φέρεται ότι είναι αρχηγικά μέλη. Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν στο Καματερό ένας 34χρονος (με τα παρατσούκλια «χηλάς» ή «ψηλός»), στον Πειραιά ένας 36χρονος και στη Μάνδρα ένας 46χρονος. Επίσης σε Αθήνα και Λάρισα οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες σε άλλα τρία άτομα, ηλικίας 32, 35 και 65 ετών, για παράβαση του νόμου περί όπλων και περί ναρκωτικών.
Εντόπισαν κλοπιμαία στο κατάστημα του γνωστού κοσμηματοπώλη Σ. Πάστρα
Περίπου μία εβδομάδα μετά την εξάρθρωση (στις αρχές Νοεμβρίου 2016) της μαφίας των Ρομά διαρρηκτών, που ξάφριζαν VIPs και όχι μόνο, η ΕΛ.ΑΣ. είχε κάνει φύλλο και φτερό το σπίτι αλλά και το μαγαζί γνωστού κοσμηματοπώλη της Κηφισιάς, στο πλαίσιο των -εν εξελίξει και σήμερα- ερευνών για κλεπταποδόχους της εγκληματικής οργάνωσης, αν και το όνομά του δεν αναφερόταν στη δικογραφία της πολύκροτης υπόθεσης. Τότε στο φως είχε έρθει μόνο ένα παράνομο όπλο, για το οποίο συνελήφθη, όμως σύμφωνα με πληροφορίες η νέα έρευνα στο κοσμηματοπωλείο του Σάκη Πάστρα (φωτό) «έδειξε» ρολόγια και δαχτυλίδια τα οποία, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είναι κλεμμένα το 2012 από ένα άλλο κατάστημα, επίσης στα βόρεια προάστια.
Ο γνωστός κοσμηματοπώλης είναι πεθερός του Mr Nammos στη Μύκονο Ζαννή Φραντζέσκου (έχει παντρευτεί την κόρη του Βερόνικα Πάστρα) και στενού φίλου του Αλέξανδρου Αγγλούπα (φωτό δεξιά). Ο τελευταίος έχει κριθεί προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση των «Gipsy Kings» και παραμένει στις Φυλακές της Χίου.
Κατά τις ίδιες πηγές, η Αστυνομία περιμένει από τον γνωστό κοσμηματοπώλη να παρουσιάσει τα απαραίτητα έγγραφα (τιμολόγια κ.τ.λ.) που δικαιολογούν την κατοχή συγκεκριμένων κοσμημάτων. Πάντως, ο ίδιος είχε αφεθεί ελεύθερος από τον εισαγγελέα, ενώ, όπως είχε ξεκαθαρίσει τότε ο δικηγόρος του, «δεν υπάρχει ταυτοποίηση των κοσμημάτων χωρίς παραστατικά με κλοπιμαία του φερόμενου κυκλώματος. Το όπλο ήταν του πατέρα του, είναι παλιό, δεν έχει σειριακό αριθμό».
Υπενθυμίζεται ότι στην Ασφάλεια είχαν φτάσει κάποιες πληροφορίες για συναλλαγές του κοσμηματοπώλη Σάκη Πάστρα με τον 39χρονο επιχειρηματία Αλέξανδρο Αγγλούπα, γι' αυτό αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου είχαν προχωρήσει αμέσως σε έρευνες τόσο στην κατοικία του όσο και στο κοσμηματοπωλείο του, μαζί με συναδέλφους τους από την Ασφάλεια Βορειοανατολικής Αττικής καθώς και εκπαιδευμένους
άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive