Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2017

Εκδικάζεται η υπόθεση του Δικομανούς Καμμένου κατά του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη Ο υπουργός Άμυνας ζητάει δύο εκατομμύρια ευρώ για άρθρο στο Protagon

Εκδικάζεται η υπόθεση Καμμένου κατά του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη

Εκδικάζεται σήμερα η υπόθεση της αγωγής του υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου κατά του γελοιογράφου Ανδρέα Πετρουλάκη και της ιστοσελίδας Protagon. Ο κ. Καμμένος μήνυσε το γελοιογράφο για άρθρο που είχε δημοσιεύσει το 2015 με τίτλο «Πάνος Καμμένος: Έχουν αρχίσει να του μοιάζουν» και αξιώνει δύο εκατομμύρια ευρώ....

Ο κ. Πετρουλάκης μέσα από τη δικαστική αίθουσα έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook: «Ξεκινάμε για τη μάχη με τον Καμμένο. Σας ευχαριστώ όλους για τη θερμή συμπαράσταση».
petroy
H αγωγή του κ. Καμμένου προκάλεσε αντιδράσεις. Μάλιστα δημιουργήθηκε και ένα διαδικτυακό κίνημα συμπαράστασης στον γελοιογράφο, που συγκέντρωσε πάνω από 4.000 υπογραφές στήριξης. Αντιδράσεις προκλήθηκαν και στον πολιτικό κόσμο.
Με ανάρτησή του του ο Σταύρος Θεοδωράκης εκφράζει τη στήριξη του στον Ανδρέα Πετρουλάκη :
Στο Facebook:
theodΓια «αλαζονεία» εκ μέρους του υπουργού Εθνικής Άμυνας έκανε από την πλευρά της η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για «απόπειρα εκφοβισμού όσων θέλουν να μιλούν ελεύθερα για τις πολιτικές μιας κυβέρνησης, που θίγει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είναι μια ακόμη απόδειξη της καθεστωτικής λογικής που απέκτησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία».
Η δήλωση ως έχει:
«Οι δημοκρατικοί θεσμοί της Ελλάδας είναι ισχυροί.
Κάθε Έλληνας πολίτης έχει δικαίωμα να καταγράφει την άποψη του. Και κάθε Έλληνας πολιτικός έχει δικαίωμα να υπερασπιστεί την τιμή και την υπόληψη του, προσφεύγοντας στη Δικαιοσύνη, αν πιστεύει ότι θίγεται από ένα άρθρο. Ακόμα, και αυτός ο πολιτικός που έχει βασίσει όλη την πορεία του στα ψέματα, στο διχαστικό λόγο, στο μίσος. Ακόμα και αυτός ο πολιτικός που απαξίωσε και απαξιώνει την κοινοβουλευτική Δημοκρατία καθημερινά.  Η αγωγή εναντίον του Α. Πετρουλάκη είναι δείγμα της αλαζονείας του κ Καμμένου.
Είναι απόπειρα εκφοβισμού όσων θέλουν να μιλούν ελεύθερα για τις πολιτικές μιας κυβέρνησης, που θίγει τα συμφέροντα του ελληνικού λαού. Είναι μια ακόμη απόδειξη της καθεστωτικής λογικής που απέκτησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στην εξουσία.  Έχω εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη»
Ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε στο λογαριασμό του στο Facebook:
mi
«Ο Ανδρέας Πετρουλάκης μαζί με το Protagon είναι εναγόμενοι και τους ζητείται αποζημίωση δυο εκατομμυρίων ευρώ, επειδή το Μάρτιο του 2015 ο Α. Πετρουλάκης σχολίασε στο Protagon, ασκώντας το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου, το φαινόμενο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ως πολιτικά, αξιακά και αισθητικά ενιαίο φαινόμενο που περιλαμβάνει και τις συμπληρωματικές του παραμέτρους. Τότε αυτό έπρεπε να εξηγείται. Σήμερα είναι προφανές και αυτονόητο. Κραυγάζει. Ενάγων δεν είναι ο κ. Καμμένος. Ενάγων είναι ο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, η αντίληψη, η πρακτική, το ύφος που τώρα πια έφτασε στην ολοκλήρωσή του. Δηλαδή στο πλήρες αδιέξοδο και την απόλυτη παρακμή. Ξέρουμε πολύ καλά το μέγεθος της οικονομικής βλάβης που έχει υποστεί η χώρα. Αγωνιούμε καθημερινά να αποφευχθεί εθνική βλάβη.Η δίκη αυτή είναι μια καλή ευκαιρία να διαπιστώσουμε το μέγεθος της θεσμικής βλάβης. Δεν είναι δίκη του Ανδρέα Πετρουλάκη και του Protagon, αλλά δοκιμασία της θεσμικής αντοχής του τόπου μας. Ελπίζω να διαπιστώσουμε, όπως έγινε και με την απόφαση του ΣτΕ για το τηλεοπτικό τοπίο, ότι λειτουργούν ακόμη οι βασικές έστω εγγυήσεις της δημοκρατικής πολυφωνίας και του κράτους δικαίου» ανέφερε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
«Το πολίτευμα με τις θεσμικές του προβλέψεις, συμπεριλαμβανομένων όσων αφορούν την ελευθερία του λόγου και του τύπου, είναι αδιαπραγμάτευτο. Αυτό δεν έχει αποδεχτεί ο κ. Καμμένος, υπό την ανοχή του κ. Τσίπρα που στηρίζει με την σιωπή του την πρωτοφανή μήνυση κατά του Ανδρέα Πετρουλάκη.
Δεν έχουν λείψει η αλαζονεία και ο κυνισμός στην Μεταπολίτευση. Το πρωτοφανές εδώ, είναι η παντελής άγνοια, αν όχι αδιαφορία, για το θεσμικό πλαίσιο και λειτουργία της χώρας, κάτι που αποτελεί μέρους του πυρήνα της ολοκληρωτικής σκέψης: η αντίληψη πως ο νικητής των εκλογών "είναι η χώρα". Η μη αποδοχή της θεσμικής συγκρότησης του τόπου, όπως φάνηκε και σε αυτή την επιλογή των δύο ανδρών, πλήττει κατάφωρα το πολίτευμα και τους πολίτες της χώρας, στο όνομα των οποίων τάχα δρουν. Αποτελεί δε κ βασικό αίτιο της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης κ κρίσης αξιοπιστίας της χώρας» έγραψε ο Γιώργος Παπανδρέου.
«Η αγωγή του υπουργού Καμμένου κατά του δημοσιογράφου Πετρουλάκη, με αίτημα την καταβολή μιας υπέρογκης αποζημίωσης επιδιώκει σαφώς τον παραδειγματισμό και τον εκφοβισμό. Είναι προφανές, ότι η πρόταξη της αντίληψης που θέλει την εξόντωση του αντιπάλου και την καταπάτηση της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας της έκφρασης, αποτελούν συμπτώματα μιας πάσχουσας δημοκρατίας» έγραψε ο Κώστας Σημίτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive