Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2017

Eurostat: Στο 176,9% (ΜΟΝΟ!) του ΑΕΠ, το χρέος της Ελλάδας! ΚΟΥΡΑΓΙΟ Πατριώτες σε 177 χρόνια ΞΕΧΡΕΩΝΟΥΜΕ!!

Eurostat: Στο 176,9% του ΑΕΠ, το χρέος της Ελλάδας!
Τα υψηλότερο επίπεδο δημοσίου χρέους διατηρεί η Ελλάδα, στο τέλος του γ΄ τριμήνου 2016,  με τον λόγο χρέους προς ΑΕΠ να βρίσκεται στο 176,9%! Το χρέος ως ποσοστό επί του ΑΕΠ, μπορεί να παραμένει σε επίπεδα κινδύνου για την Ελλάδα, όμως...
σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία,  μειώθηκε στο -ελα τώρα- 90,1% στο τρίτο τρίμηνο, σύμφωνα με την στατιστική υπηρεσία. Πριν από ένα χρόνο διαμορφωνόταν στο 91,5% και στο 91,2% και είναι το χαμηλότερο επίπεδο από το τελευταίο τρίμηνο του 2012.
Άλλες χώρες με υψηλό χρέος, είναι η Πορτογαλία με 131,4% και στην Ιταλία με 132,7%. Στον αντίποδα, τα χαμηλότερα καταγράφονται στην Εσθονία με 9,6%, στο Λουξεμβούργο με 21,5% και στη Βουλγαρία με 28,7%.
Συνολικά, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το χρέος των κυβερνήσεων της ευρωζώνης, μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών σχεδόν, εν τω μέσω αυξημένων ενδείξεων ότι η οικονομική ανάκαμψη κερδίζει έδαφος.
Σε ξεχωριστή ανακοίνωση, της ευρωπαϊκής υπηρεσίας,  το εποχικά προσαρμοσμένο έλλειμμα της περιοχής διαμορφώθηκε στο 1,7% του ΑΕΠ, από το 1,8% πριν από ένα χρόνο.
Όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις, με τα οικονομικά των κυβερνήσεων να είναι επιβαρυμένα από την οικονομική κρίση, οι φορολογούμενοι των κρατών μελλών της ευρωζώνης, αναγκάστηκαν να πληρώσουν τραπεζικές διασώσεις και τις συνέπειες της ύφεσης, ενώ οι αγορές είδαν αρνητικές επιπτώσεις από την λιτότητα που έχουν επιβάλει πολλές κυβερνήσεις. Σε αυτό το κλίμα η Ευρώπη ζητά από τα μέλη, μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive