Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΙΧΟΣ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ. Ο Ντόναλντ Τραμπ ξεκινά έρευνα για νοθεία στις εκλογές

Αποτέλεσμα εικόνας για Κατσαρίδες σε θαλάμους νοσοκομείων
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε ότι θα επιδιώξει να διεξαχθεί «μεγάλη έρευνα» για εκλογική νοθεία η οποία θα εστιαστεί σε δύο πολιτείες και σε παράνομους ψηφοφόρους...

Ο Τραμπ επέλεξε να προβεί στην συγκεκριμένη ενέργεια παρόλο που πολυπληθείς έρευνες έχουν αποδείξει ότι η εκλογική νοθεία είναι σπάνια στις Ηνωμένες Πολιτείες.
I will be asking for a major investigation into VOTER FRAUD, including those registered to vote in two states, those who are illegal and....
even, those registered to vote who are dead (and many for a long time). Depending on results, we will strengthen up voting procedures!
Χτίζει τείχος στα σύνορα με το Μεξικό
Μεγάλη μέρα προμηνύεται η σημερινή σύμφωνα με τον Αμερικανό πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος με ένα tweet του προαννήγγειλέ πως η σημερινή ημέρα θα είναι αφιερωμένη στην Εθνική Ασφάλεια και σημείωσε πως σε αυτή περιλαμβάνεται και την κατασκευή τοίχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Με την εντολή ανέγερσης του τοίχους ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ ξεκινά μια σειρά από παρεμβάσεις  που περιλαμβάνονται στο σχέδιο διοίκησης του για την Εθνική Ασφάλεια και αναμένεται περιλαμβάνει το πλαίσιο της νέας διοίκησης αναφορικά με το μεταναστευτικό. Σύμφωνα με την nytimes, ο Τραμπ θα ανακοινώσει τη δραματική μείωση του αριθμού των προσφύγων που μπορούν να εγκατασταθούν στη χώρα, απαγορεύοντας την είσοδο σε Σύρους και άλλους πρόσφυγες από «ευαίσθητες για τρομοκρατία» περιοχές του πλανήτη.
Ανάμεσα στις πρώτες ενέργειες του νέου προέδρου στο ζήτημα της ασφάλειας περιλαμβάνεται επίσης η διατήρηση των φυλακών του Γκουαντάναμο και την ανακήρυξη της Μουσουλμανικής Αδερφότητας ως τρομοκρατικής οργάνωσης. Στο ίδιο άρθρο των New York Times σχολιάζει πως η νέα διοίκηση αναμένεται να αναθεωρήσει τις πολιτικές κράτησης και το πρόγραμμα ανακρίσεων, ωστόσο τα έγγραφα φαίνεται να σημειώνουν πως «κανένα άτομο υπό κράτηση δεν θα υποβληθεί σε βασανισμούς, απάνθρωπη ή εξευτελιστική συμπεριφορά σύμφωνα με την αμερικανική και διεθνή νομοθεσία».
O Τραμπ αναμένεται να υπογράψει την εκτελεστική εντολή για το περιβόητο τείχος, σε επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας (Dep. Homeland Security), παράλληλα με την επίσκεψη του Λουίς Βιδεγκαράι, υπουργού Εξωτερικών του Μεξικό, ο οποίος και θα βρεθεί στη Ουάσιγκτον προκειμένου να προετοιμάσει τη συνάντηση του προέδρου του Μεξικό. Είναι άλλωστε άγνωστο αν η διοίκηση του Λευκού Οίκου έχει ενημερώσει για την έναρξη της διαδικασίας την κυβέρνηση του Μεξικό.
Το γραφείο προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, υπολογίζει πως το τείχος θα κοστίσει περί τα 6,5 εκατ. δολάρια ανά μίλι και επιπλέον 4,3 εκατ δολάρια/μίλι για κατασκευή οδικού δικτύου και περιφερειακών φραχτών κτλ. Το κόστος αυτό σε μια έκταση μήκους 2.000 μιλίων δεν περιλαμβάνει καν τα έξοδα συντήρησης του έργου μετά την κατασκευή του.

Το τείχος υπήρξε μια από τις πιο εμφατικές υποσχέσεις του Τραμπ προεκλογικά, ενώ λίγο μετά την επικράτησή του, είχε αναφέρει πως οι ΗΠΑ θα το χτίσουν και το Μεξικό θα πληρώσει τα έξοδα ανέγερσής του. Σύμφωνα με τη νέα διοίκηση η ύπαρξη του τείχους θα συμβάλει αποφασιστικά στον έλεγχο των παράτυπων μεταναστών προς τις ΗΠΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive