rottating banner

Παρασκευή, 13 Ιανουαρίου 2017

Άκουσα τη συνέντευξη του κ. Αναστασιάδη και έβγαλα το συμπέρασμα ότι:

1. Αν τα βρει στο εδαφικό.
2. Αν τα βρει στη διακυβέρνηση και
3. Αν η τουρκία έξυπνα ποιούσα υποχωρήσει στο θέμα των εγγυήσεων. 
Τότε, η τουρκική ρατσιστική λύση, με την Κύπρο μη κράτος,  τουρκικό προτεκτοράτο και υπό πλήρη εκτουρκισμό δια Αλεξανδρεττοποίησης (τουρκική ακτογραμμή κτλ) είναι «άριστη»!
Εδώ κατά τη γνώμη βρίσκεται η στηθείσα παγίδα στον Ελληνισμό της Κύπρου.
Να τον κάνουν να πανηγυρίσει για λύση εκτουρκισμού του.
Μαζί με τα κατωτέρω επακόλουθα...

Η Τουρκία βάζει «χέρι» στην κυπριακή ΑΟΖ με την προωθούμενη «λύση» Β.Νούλαντ
Μία μία αποκαλύπτονται οι σκοτεινές πτυχές του Κυπριακού και τι κρύβεται από πίσω με την επιδιωκόμενη «λύση» καθώς η Τουρκία πέραν του γεγνότος ότι θα εισχωρήσει στις ευρωπαϊκές δομές τις οποίες θα τις χρησιμοποιήσει προς όφελός της και θα επιβάλλει την πολιτική της σε Βρυξέλλες και Βερολίνο (που ακόμα δεν έχουν καταλάβει τι τους περιμένει) θα μπορεί να κάνει και κάτι άλλο στρατηγικά σημαντικό:
 
Να αλλάξει όπως θέλει την οριοθέτηση της ΑΟΖ και να βάλει «χέρι» άμεσα σε πλούσια κοιτάσματα υδρογονανθράκων
 
Φυσικά αυτό θα έχει και άμεσες επιπτώσεις και στην Ελλάδα αφού μια ελεγχόμενη Κύπρος δεν θα οριοθετήσει ποτέ μαζί της ΑΟΖ.
 
Οι ίδιοι αναφέρουν σήμερα σε άρθρο του Fikret Bila στην «Χουριέτ» ότι η συμφωνία στην οποία είχε προχωρήσει η Κυπριακή Δημοκρατία το 2003 (ο αείμνηστος και τελευταίος μεγάλος Έλληνας ηγέτης Τ.Παπαδόπουλος) και είχε υπογραφτεί από την Αίγυπτο και το Ισραήλ (με την Ελλάδα δεν δεήθηκε ποτέ να οριοθετηθούν οι αντίστοιχες ΑΟΖ καθώς οι ελληνικές κυβερνήσεις ουδέποτε έδειξαν το θάρρος του Τ.Παπαδόπουλου), ήταν όπως λέει ένας «βιασμός» των τουρκικών συμφερόντων! 
 
Προσθέτει μάλιστα ότι η Τουρκία έχει περιθωριοποιηθεί από περιοχές με αυξημένο ενδιαφέρον υδρογονανθράκων.
 
«Για αυτούς τους λόγους η τουρκική πλευρά δεν θα πρέπει να ξεχάσει τα μαθήματα που έλαβε και να φυσάει και το γιαούρτι πριν το φάει» προσθέτει ο αρθρογράφος.
 
Αναφέρει μάλιστα ότι τα τουρκικά στρατεύματα πρέπει να παραμείνουν στο νησί για να υποστηρίξουν τα οικονομικά και στρατηγικά συμφέροντα της Τουρκίας (δηλαδή θα εκβιάζει αιωνίως τους Ελληνοκυπρίους να συμμορφώνονται σε κάθε παράλογη απαίτηση της Άγκυρας)
 
Αναφέρει και τις δύο άλλες εγγυήτριες δυνάμεις την Βρετανία και την Ελλάδα όπου όπως λέει δεν υπάρχει καμία αναφορά στις διαπραγματεύσεις για τα στρατεύματα και τις βάσεις τους στο νησί. 
 
«Η Αγγλία ούτε το συζητάει για τις δύο στρατιωτικές βάσεις της και παρομοίως δεν γίνεται αναφορά για την ΕΛ.ΔΥ.Κ και την στρατιωτική βάση της Πάφου»
 
Δηλαδή εξισώσει τα νόμιμα στρατεύματα των δύο χωρών που βρίσκονται εκεί βάσει της συνθήκης της Ζυρίχης με τα κατοχικά υπερπολλαπλάσια στρατεύματα της Τουρκίας στη Μεγαλόννησο.
 
Φυσικά η «Χουριέτ» εκφράζει τις απόψεις του κυβερνητικού κατεστημένου όπως άλλωστε σύσσωμος ο τουρκικός Τύπος.
 
Αυτά για να ξέρουμε τι να περιμένουμε. Και ας αναρωτηθεί ομέσος Κύπριος τι κερδίζει ο ίδιος από μια «λύση» που καταλύει το κράτος του και τον κάνει «υπήκοο» της Άγκυρας.
 
«Το νότιο τμήμα πάλι τα έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια πάρα πολύ καλά και χωρίς τον Βορρά, βγαίνει μάλιστα από την δημοσιονομική κρίση στηριζόμενο στις δικές του δυνάμεις. Υπολογίζεται ότι το 70% των Ελληνοκυπρίων δεν έχουν πατήσει το πόδι τους στο βόρειο τμήμα, παρά το ότι μπορούν να περάσουν άνετα τη διαχωριστική γραμμή. Αυτή η άρνηση οφείλεται εν μέρει στην περιφρόνησή τους για τον Βορρά που παριστάνει το κράτος.»
«Ακόμα και αν τα σχέδια της Γενεύης εφαρμοστούν, δεν μπορεί να γίνει λόγος για μια πραγματική κοινή πορεία προς το μέλλον» παραδέχεται η DW
Ποιον εξυπηρετεί η λύση αυτή εκτός από το Σύστημα Ομπάμα-Κλίντον-Σόρος και όλους αυτούς που βρίσκονται από πίσω τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive