Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2017

Σκέψου, πού θα κατατάξεις τον εαυτό σου. Του Αθανάσιου Καρανάσιου Πολιτικού Μηχανικού


Σκέψου, πού θα κατατάξεις τον εαυτό σου, με το που ξυπνάς ή κοιμάσαι Έλληνα και Ελληνίδα - Μια ρεαλιστική, θετική και αισιόδοξη προσέγγιση του γίγνεσθαι - Να αντέξουμε την καταιγίδα, για να θαυμάσουμε το ουράνιο τόξο
Το παρακάτω κείμενο αφιερώνεται στους φίλους και στις φίλες, στους συναγωνιστές και τις συναγωνίστριες, στους συμπατριώτες και τις συμπατριώτισσες..
τους περισσότερο ή λιγότερο ενεργούς, τους παρόντες ή απόντες, που ακούν ή κωφεύουν στο σάλπισμα (*). Όλοι μας αξίζουμε να ζούμε σε μια Πατρίδα Ελεύθερη, Αυτόνομη και Ελληνική!
Τιμή και αναγνώριση λοιπόν στους Έλληνες και τις Ελληνίδες, που με αντοχή, ευγένεια, υπομονή, αγωνιστικότητα, πείσμα ακόμα και χιούμορ αντιστέκονται. Οφείλει πάντα με τον τρόπο του ο καθένας να φιλοσοφεί, να αισιοδοξεί, να μάχεται, να αντέχει, να νικά… Τα «Πάντα ρει» είναι φυσικός, κοινωνιολογικός και οικονομικός νόμος διαμέσου των αιώνων. Τα πάντα μεταβάλλονται. Τίποτα δεν παραμένει ως έχει (όπως και η παρούσα απάνθρωπη κατάσταση).
Δεν πρέπει –όπως το επιχειρούν οι άσπονδοι εχθροί μας- να επιτρέψουμε να εκμηδενίσουν το ένδοξο παρελθόν μας ως γένος, ως φυλή, ως Έθνος. Ποτέ και για κανένα λόγο, ΕΜΕΙΣ Ο ΥΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ, δεν θα επιτρέψουμε να επιτύχουν τα μοχθηρά σχέδιά τους, φορτώνοντάς μας με τύψεις, ενοχές, αρνήσεις και λησμονιά. Το ευοίωνο μέλλον είναι μπροστά μας. Μας ανήκει. Θα το δημιουργήσουμε ΕΜΕΙΣ, όπως ΕΜΕΙΣ το θέλουμε, όχι αυτοί!
Τα συντηρητικά μυαλά αγκυροβολούν στο παρελθόν, βαυκαλίζονται στο παρόν, επειδή νιώθουν έναν παράλογο φόβο για το μέλλον. Είναι πολύ δύσκολο να απολαύσουμε τις χαρές της ζωής και να χτίσουμε το μέλλον, όταν βαραίνουν πάνω μας τα μαύρα σύννεφα και οι καταιγίδες, που νομίζουμε (φανταζόμαστε) πως μας καρτερούν. Όλοι οι φόβοι μας είναι για το μέλλον, που δεν το γνωρίζουμε: Ο παραλυτικός φόβος μην τα χάσουμε όλα, δεν έχει απόλυτη βάση, αφού το μέλλον είναι εκείνο, που δεν έχει ακόμα συμβεί και επομένως, ο μόνος προφήτης του μέλλοντος είναι ο ίδιος ο άνθρωπος –είμαστε ΕΜΕΙΣ! Όμως, όταν οι άνθρωποι προφητεύουν, οι Θεοί γελούν. Αυτό έχει αποδειχτεί και ιστορικά. Είναι κάτι σαν το χρηματιστήριο: Εξελίσσεται (πάντα) ενάντια στις γενικές προβλέψεις και προφητείες.
Τούτο όμως, ας γίνει ακράδαντη πεποίθησή μας: Αυτό που θα συμβεί, δεν θα πέσει από τον ουρανό, αλλά θα είναι αποτέλεσμα των χιλιάδων –ίσως εκατομμυρίων- προσωπικών καθημερινών μας αποφάσεων, δράσεων, συμμετοχών ή της δικής μας αδράνειας. Γιατί, όπως έγραψε στο «Εις Εαυτόν» ο πλανητάρχης της εποχής του και φιλόσοφος (μαθητής Ελλήνων δασκάλων) Ρωμαίος αυτοκράτωρ Μάρκος Αυρήλιος: «Όλοι μας για ένα αποτέλεσμα συνεργαζόμαστε, άλλοι συνειδητά και με επίγνωση, άλλοι χωρίς να το ξέρουν, ακόμα και οι κοιμισμένοι –όπως λέει ο Ηράκλειτος- (sic!) (**) εργάζονται και συντελούν σε ό,τι γίνεται στον κόσμο. Ο καθένας συντελεί με τον τρόπο του: Ακόμα κι αυτός που γκρινιάζει με τα όσα συμβαίνουν, ακόμα και αυτός που πάει να αντιταχθεί και να τα ανατρέψει, γιατί κι από τέτοιους ανθρώπους έχει ανάγκη ο κόσμος. Εσύ λοιπόν άνθρωπε σκέψου, πού θα κατατάξεις τον εαυτό σου.» (Τα Εις Εαυτόν, 6ο Βιβλίο, κεφ. 42) (***)
Κατά συνέπεια, να ενεργούμε καθημερινά θετικά, να αντιμετωπίζουμε τον κόσμο αισιόδοξα, ατομικά, κοινωνικά και εθνικά, να αντέξουμε την καταιγίδα, για να θαυμάσουμε το ουράνιο τόξο (που πάντα ακολουθεί), αντικαθιστώντας τον φόβο με την θέληση, να χτίσουμε αυτό που θέλουμε να είμαστε: Ελεύθεροι, Ευτυχισμένοι Έλληνες και Ελληνίδες μέσα στην αγαπημένη μας Ελλάδα, που μας ανήκει!
Αθανάσιος Καρανάσιος, 4/1/2017
(*) «Ανάξιος όποιος ξάφνου ακούει το προσκλητήρι των καιρών, να το φυσάει ή να το ακούει, σάλπιγγα ή τύμπανο. Το ακούει, δεν λέει: παρών» (Κ. Παλαμάς)
(**) «Οι ξύπνιοι και οι κοιμισμένοι είναι εργάτες και συνεργοί σ αυτά που γίνονται στον κόσμο.» (Ηράκλειτος)
(***) «Τα Εις Εαυτόν», Μάρκος Αυρήλιος, εκδόσεις ΘΥΡΑΘΕΝ, 2008, σελ. 167

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive