Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Τερέζα Μέι: Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι από την Ευρώπη Απέρριψε μερική συμμετοχή της χώρας στην Ε.Ε. - Προανήγγειλε ψηφοφορία της συμφωνίας στο κοινοβούλιο

Τερέζα Μέι: Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι από την Ευρώπη
Την επόμενη ημέρα για τη Βρετανία αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση σκιαγραφεί η πρωθυπουργός της χώρας Τερέζα Μέι, στην εν εξελίξει ομιλία της στην οποία παρουσιάζει τις προτεραιότητές της για τη διαδικασία του Brexit....

Η Μέι ανέβηκε στο βήμα και τόνισε πως οι Βρετανοί πολίτες πριν από έξι μήνες ψήφισαν για την αλλαγή «με τα μάτια τους ανοιχτά», διεκδικώντας «λαμπρότερο μέλλον» για τα παιδιά και τα εγγόνια τους, όχι μόνο για να αφήσει η χώρα την Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και για να ανοιχτεί στον κόσμο.
Η στιγμή της εθνικής αλλαγής, όπως τη χαρακτήρισε, είναι «ευκαιρία να διερωτηθούμε τι χώρα θέλουμε να είμαστε. Η απάντηση μου είναι ένα κράτος πιο δυνατό, πιο ενωμένο, πιο εξωστρεφές από ποτέ. Ένα κράτος που ευημερεί, μια παγκόσμια Βρετανία».
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός εξέφρασε τη βούληση η χώρα της να γίνει μεγάλο εμπορικό κράτος με ισχυρότερη οικονομία και πιο δίκαιη κοινωνία. «Είμαστε ευρωπαϊκή χώρα, περήφανοι για την ευρωπαϊκή κληρονομιά μας αλλά πάντα κοιτούσαμε προς τον κόσμο, είμαστε ένα από τα πιο πολυπολιτισμικά κράτη της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.
«Στους φίλους μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση θέλω να πω πως  η ψήφος μας δεν ήταν απόρριψη των αξιών τις οποίες μοιραζόμαστε, δεν ήταν μια απόπειρα να κάνουμε κακό στην Ε.Ε.», πρόσθεσε, τονίζοντας πως είναι προς το συμφέρον όλων η Ευρωπαϊκή Ένωση να επιτύχει. «Δεν θέλουμε η απόφασή μας να βλάψει την Ε.Ε. ή τα μέλη της ούτε να γυρίσουμε τον χρόνο πίσω. Θέλουμε εθνικό αυτοπροσδιορισμό», είπε μεταξύ άλλων και συνέχισε προς τους Ευρωπαίους πολίτες: «θα είστε πάντα ευπρόσδεκτοι σε αυτή τη χώρα  όπως και οι πολίτες μας στις δικές σας χώρες. Φεύγουμε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, όχι από την Ευρώπη».
Η Μέι απέρριψε μερική συμμετοχή της Βρετανίας στην Ε.Ε. ή καθεστώς συνδεδεμένου μέλους λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν είναι επιθυμητή μια κατάσταση κατά την οποία η χώρα θα είναι «μισή μέσα, μισή έξω» από την Ένωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive