Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2017

Ιδού όλο το πόρισμα Καλούδη για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων

Ιδού όλο το πόρισμα Καλούδη για τα θαλασσοδάνεια των κομμάτων
Μέσω του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των μέσων ενημέρωσης, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει στην επιφάνεια το πόρισμα Καλούδη για τα δάνεια των κομμάτων που μπήκε στο αρχείο με νόμο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου.Παράλληλα με τη δημοσιοποίηση του πορίσματος του ΣΥΡΙΖΑ για τα δάνεια των ΜΜΕ, το Μέγαρο Μαξίμου για λόγους πολιτικής τακτικής φέρεται διατεθειμένο να ανοίξει έναν ακόμα φάκελο που ακούει στο όνομα «πόρισμα Καλούδη»...
 και αφορά τα θαλασσοδάνεια χωρίς εγγυήσεις που ελάμβαναν επί σειρά ετών τα ελληνικά πολιτικά κόμματα.
Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου χθές Δευτέρα 23/01/2017 ανέφεραν χαρακτηριστικά:
«Στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής που ολοκλήρωσε σήμερα τις εργασίες της, προτείνεται η ανάσυρση της δικογραφίας Καλούδη από το αρχείο και η συνέχιση της ποινικής διαδικασίας από το σημείο που βρισκόταν τον Απρίλιο του 2013, όταν επί κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ δημοσιεύθηκε ο Ν. 4146/2013, που αποτέλεσε Κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το σκάνδαλο των θαλασσοδανείων των κομμάτων».
Όπως έλεγαν κυβερνητικές πηγές:
1)Οι τράπεζες δάνειζαν με «αέρα» σε ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΜΜΕ για να στηρίζουν συγκεκριμένες πολιτικές και συμφέροντα.
2) Τα ίδια ΜΜΕ υποστήριζαν τις ασκούμενες πολιτικές, εξυπηρετώντας πλήρως την επικοινωνιακή πολιτική και ηγεμονία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.
3) Τα πολιτικά κόμματα έπαιρναν θαλασσοδάνεια μέσω των διορισμένων διοικήσεων των τραπεζών από τους ίδιους τους κυβερνώντες, για να παράγουν πολιτική προσαρμοσμένη στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
4) Για το όργιο παράνομων δανειοδοτήσεων υπάρχουν ποινικές ευθύνες πολιτικών και τραπεζικών στελεχών καθώς και υψηλόβαθμων στελεχών μεγάλων εκδοτικών συγκροτημάτων.
Οι παραπάνω επισημάνσεις στηρίζονται σε ένα μεγάλο βαθμό στο πόρισμα του εισαγγελέα Γιώργου Καλούδη το 2013 και στο διαβιβαστικό που είχε στείλει προς τον οικονομικό εισαγγελέα για ποινικές διώξεις κατά πολιτικών προσώπων και τραπεζιτών. 

Αλλαγή πολιτικής ατζέντας και αντιπερισπασμός από τον ΣΥΡΙΖΑ 

Γιατί όμως ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο για να επαναφέρει παράλληλα με την εξεταστική για τα δάνεια των ΜΜΕ και το πόρισμα Καλούδη που αφορά στα δάνεια που ελάμβαναν τα πολιτικά κόμματα τα προηγούμενα χρόνια με αστείες εγγυήσεις;
Ο λόγος είναι προφανής: για να αλλάξει την πολιτική ατζέντα και για να «καλύψει» το θολό τοπίο που αφορά στα δάνεια των φίλα προσκείμενων προς τον ΣΥΡΙΖΑ μέσων ενημέρωσης. 
Ας μην ξεχνάμε ότι τα ζητήματα των αριστερών offshore και τα ιδιοκτησιακά με τα κτήρια της Κουμουνδούρου χρησιμοποιούνται ως αντιπολιτευτική σημαία από τη ΝΔ. 
Τα ερωτήματα σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς της «Αυγής», αλλά και οι διαδρομές που αφορούν στο ιδιοκτησιακό των γραφείων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τεθεί πολλάκις, με σχετικά ρεπορτάζ του Newsbomb.gr (Διαβάστε εδω).
Δυστυχώς, μέχρι σήμερα επαρκείς απαντήσεις επ΄αυτών των ζητημάτων δεν έχουν δοθεί ούτε από τον πρωθυπουργό, ούτε από τα στελέχη του κόμματος. 

Ποιοι και πώς έθαψαν το πόρισμα Καλούδη 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι εκείνη την περίοδο και για ένα ολόκληρο μήνα έμεινε θαμμένο το ΠΟΡΙΣΜΑ ΚΑΛΟΥΔΗ μέσα στα συρτάρια της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, παρέχοντας έτσι όλο τον απαραίτητο χρόνο στην τραπεζική και κομματική διαπλοκή να οργανώσει και να εκτελέσει το έγκλημα της τροπολογίας 390/37/2013, που έστειλε τη δικογραφία στο αρχείο. 
Από το πρωινό της 15 Μαρτίου 2013, όταν ο Γ. Καλούδης υπέβαλε την πορισματική αναφορά του περιμένοντας την έγκριση για την άσκηση κακουργηματικών διώξεων μέχρι και την 18η Απριλίου, όταν η αμνηστία σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν στο πάρτι των κομματικών θαλασσοδανείων έγινε Νόμος του Κράτους, μεσολάβησε ένας ολόκληρος μήνας. Για άγνωστους λόγους το πόρισμα Καλούδη παρέμεινε στο συρτάρι της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών, στο γραφείο του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος.
Μέχρι που η πολιτική εξουσία ΠΑΣΟΚ - ΝΔ αποφάσισε σε ένα βράδυ και με ένα νόμο να απαλλάξει από κάθε ευθύνη όλους τους εμπλεκόμενους. Πρόκειται για τον περίφημο νόμο 4146/13.

Τι έλεγε το πόρισμα Καλούδη

Η «έκθεση ειδικής έρευνας» της Τράπεζας της Ελλάδος που υπήρχε μέσα στο πόρισμα διαπίστωνε ότι οι δανειακές συμβάσεις συνήφθησαν μεταξύ τεσσάρων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ) και έξι τραπεζών, ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών (72,9%) έχει χορηγηθεί από την Αγροτική Τράπεζα.
Τα ευρήματα του εισαγγελέα Καλούδη ήταν άκρως συγκλονιστικά
kal 1
kal 18
Συγκεκριμένα, στις 29/2/2012 η ΝΔ εμφάνιζε δάνεια στην ΑΤΕ 106,43 εκατομμύρια ευρώ, στην ΕΤΕ 5,17 εκατομμύρια ευρώ, στην Πειραιώς 15,63 εκατομμύρια ευρώ, 2 εκατομμύρια ευρώ στην Attica Bank και 3,19 εκατομμύρια ευρώ στην Eurobank.
Το ΠΑΣΟΚ εμφάνιζε 92,29 εκατομμύρια ευρώ στην ΑΤΕ, 8,77 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΤΕ, 6,15 εκατομμύρια ευρώ στην Πειραιώς, 5,2 εκατομμύρια ευρώ στην Attica Bank, 5,16 εκατομμύρια ευρώ στην Eurobank και 3,16 εκατομμύρια ευρώ στη Marfin Egnatia.
Το ΚΚΕ, 7,72 εκατομμύρια ευρώ στην Εθνική, 1,3 εκατομμύρια ευρώ στην Attica Bank και 1,95 εκατομμύρια ευρώ στη Marfin, ενώ ο ΣΥΝ (μετέπειτα ΣΥΡΙΖΑ) 8,04 εκατομμύρια ευρώ στην ΕΤΕ, 152 χιλιάδες ευρώ στην Πειραιώς και 79 χιλιάδες ευρώ στην Attica Bank.
Δείτε στο gallery του Newsbomb.gr στην αρχή του άρθρου, όλο το πόρισμα Καλούδη
Το πόρισμα βεβαίως θάφτηκε, όπως θάφτηκε και το διαβιβαστικό που είχε στείλει ο κ. Καλούδης προς τον οικονομικό εισαγγελέα κ. Πεπόνη από τον οποίο ζητούσε να ασκηθούν ποινικές διώξεις στους ταμείες των κομμάτων, αλλά και σε δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη τραπεζών. 
Το διαβιβαστικό είχε αποκαλυφθεί ολόκληρο  
Στις προηγούμενες σελίδες του πορίσματός του ο κ. Καλούδης εξηγούσε όλη τη διαδρομή που ακολουθήθηκε από τις 2 Μαΐου 2012 όταν και ξεκίνησε η εισαγγελική έρευνα με αφορμή τις καταγγελίες του κ. Λευτέρη Αυγενάκη, τότε βουλευτή της Δημοκρατικής Συμμαχίας. Σύμφωνα με το συμπέρασμα του εισαγγελέα στοιχειοθετούνταν η άσκηση ποινικής δίωξης για το αδίκημα της κακουργηματικής απιστίας από κοινού και κάτα μόνας σε βάρος: α) 37 στελεχών της ΑΤΕ και β) 13 στελεχών της Εθνικής Τράπεζας.
Επίσης ο κ. Καλούδης αιτούνταν την άσκηση ποινικής δίωξης για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία σε βάρος των κ.κ. Ιωάννη Παπακωνσταντίνου, Ροβέρτου Σπυρόπουλου, Άννας Πολυχρόνη, Κωνσταντίνου Σημαιοφορίδη, Μενέλαου Δασκαλάκη, Αθανασίου Σκορδά και Νικολάου Σοφιανού. Σε ότι αφορά τους πρώην βουλευτές Κώστα Γείτονα, Τηλέμαχο Χυτήρη και Ανδρέα Μακρυπίδη, πρότεινε διαβίβαση της δικογραφίας στον Άρειο Πάγο καθώς «φέρεται να τέλεσαν τις εν λόγω αξιόποινες πράξεις κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων τους».
Θαλασσοδανεια 1araxni
image ARAXNI1
image1 araxni2
Με την ανάληψη των καθηκόντων του, το καλοκαίρι του 2013, ο τότε Οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Παναγιώτης Αθανασίου, έθεσε ως προτεραιότητα την διερεύνηση της υπόθεσης και διέταξε περαιτέρω προκαταρκτική εξέταση. Στο πλαίσιο της έρευνας ο επίκουρος Οικονομικός Εισαγγελέας, κ. Ιωάννης Δραγάτσης κάλεσε εκ νέου τους μάρτυρες-συντάκτες των πορισμάτων της Τράπεζας της Ελλάδος, προκειμένου να πληροφορηθεί εάν η συγκεκριμένη υπόθεση ενέπιπτε στις προϋποθέσεις του Νόμου που καθιστούσαν αδύνατη την όποια άσκηση ποινικής δίωξης στους πρωταγωνιστές της υπόθεσης.
Η απάντηση ήταν καταφατική. Η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Η Νομοθετική εξουσία με τις ευλογίες της εκτελεστικής εξουσίας, πέρασαν «χειροπέδες» στη δικαστική εξουσία. 
Το βράδυ της 4ης Απριλίου 2013 τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, οι κ.κ. Δημήτριος Χριστογιάννης, Δημήτριος Τσουμάνης και Διονύσης Σταμενίτης, κινήθηκαν αστραπιαία.
Λίγη ώρα προτού ολοκληρωθεί η συζήτηση του νομοσχεδίου που είχε καταθέσει το υπουργείο Ανάπτυξης 
για «Διαμόρφωση φιλικού αναπτυξιακού περιβάλλοντος για τις
 στρατηγικές και ιδιωτικές επενδύσεις και άλλες διατάξεις», έφεραν προς ψήφιση την τροπολογία που αμνήστευε –αναδρομικά- τους τραπεζίτες που άναψαν το «πράσινο φως» για την εκχώρηση των κομματικών δανείων!
Μέσα σε ένα λεπτό οι παρόντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ έκαναν το καθήκον τους. Την υπερψήφισαν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive