rottating banner

Πέμπτη, 12 Ιανουαρίου 2017

ΤΩΡΑ. Αντιδράσεις και αποχωρήσεις από τα κυπριακά κόμματα για τους χειρισμούς Αναστασιάδη. Αντιδράσεις για το εδαφικό και τη διάσκεψη της Γενεύης

Αντιδράσεις και αποχωρήσεις από τα κυπριακά κόμματα για τους χειρισμούς Αναστασιάδη
Αντιδράσεις προέκυψαν μεταξύ των κυπριακών κομμάτων για χειρισμούς του προέδρου Αναστασιάδη ως προς το θέμα του χάρτη για το εδαφικό και για τη σύνθεση της Διεθνούς Διάσκεψης, ενώ ήδη εγκατέλειψε την Γενεύη...
η πρόεδρος της Αλληλεγγύης Ελένη Θεοχάρους, όπως μετέδωσε το κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ. Σε ένδειξη διαμαρτυρίας επίσης δεν παρέστησαν στην τελετή έναρξης της Διάσκεψης οι πρόεδροι του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος και των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης.
Σε κοινή ανακοίνωση, οι τέσσερις Κύπριοι πολιτικοί αρχηγοί, περιλαμβανομένης της προέδρου της Αλληλεγγύης Ελένης Θεοχάρους, αναλύουν τα σημεία διαφωνίας τους, επικρίνοντας τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για αποδοχή των τουρκικών διαδικαστικών όρων και της πάγιας τουρκικής αξίωσης για σύγκληση πενταμερούς διάσκεψης. Υποστηρίζουν ότι δεν τηρήθηκε καμία από τις προϋποθέσεις που είχαν τεθεί:
Πρώτον, η Κυπριακή Δημοκρατία δεν έχει προσκληθεί να συμμετάσχει στη Διάσκεψη, ενώ η συμμετοχή του κατοχικού ηγέτη αναβαθμίζει το ψευδοκράτος.
Δεύτερον, δεν υπάρχει έστω ακτίνα συμφωνίας στις εσωτερικές πτυχές του Κυπριακού, ενώ επιβεβαιώνεται η κλιμάκωση της τουρκικής αδιαλλαξίας, με την απαράδεκτη απαίτηση για εκ περιτροπής προεδρία.
Τρίτον, δεν υπάρχει συμφωνία στο εδαφικό, ενώ παράλληλα φυλάσσονται σαν επτασφράγιστο μυστικό οι χάρτες που κατατέθηκαν και
Τέταρτον, ελλοχεύει ο κίνδυνος διασύνδεσης στο τραπέζι της Διάσκεψης, των άλυτων θεμάτων των εσωτερικών πτυχών με τα θέματα της ασφάλειας και των εγγυήσεων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ κυπριακών Μέσων Ενημέρωσης, η Ελένη Θεοχάρους αναχώρησε από τη Γενεύη δηλώνοντας ότι διαφωνεί με τη διαδικασία της πολυμερούς διάσκεψης, «η οποία θα είναι τελικά πενταμερής και στη διάρκειά της θα συζητηθεί το θέμα της ασφάλειας χωρίς την παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας και χωρίς να έχουν επιλυθεί το περιουσιακό και άλλα σημαντικά θέματα».
Η Τουρκία, πρόσθεσε η κυρία Θεοχάρους, θα καταφέρει να πάρει και στο θέμα της ασφάλειας ότι θέλει, χωρίς η ίδια να δώσει κάτι. Είπε επίσης, ότι χθες λέχθηκε ότι το Εθνικό Συμβούλιο συμφώνησε στην κατάθεση του χάρτη, ενώ η ίδια εξέφρασε την αντίθεσή της αναφέροντας ότι ο τουρκικός χάρτης αντίκειται στη φιλοσοφία και προσέγγιση της ελληνοκυπριακής πλευράς. Η κυρία Θεοχάρους ανέφερε επίσης ότι φεύγει από τη Γενεύη διαμαρτυρόμενη και για τις κατηγορίες που διατυπώνονται εναντίον της περί διαρροών.
Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών χαρακτήρισε κρίσιμες τις εξελίξεις στο Κυπριακό, τονίζοντας ότι αυτό το οποίο προέχει είναι η υπεράσπιση της Κύπρου και του κυπριακού λαού. Σε γραπτή δήλωση ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης υποστηρίζει ότι ελλοχεύει ο κίνδυνος υποχώρησης του Προέδρου Αναστασιάδη στο θέμα των εγγυήσεων και των στρατευμάτων και ο κίνδυνος να τεθούν στη πενταμερή διάσκεψη όλα τα θέματα, ώστε να γίνει ένα ανατολίτικο παζάρι, όπως είναι η επιδίωξη της τουρκικής πλευράς. Όπως είπε ο κ. Περδίκης, δεν υπήρξε συμφωνία στο Εθνικό Συμβούλιο στο θέμα της κατάθεσης χαρτών, προσθέτοντας ότι ο ίδιος διαφώνησε και με τη διαδικασία και με το περιεχόμενο του χάρτη.
Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας δήλωσε ότι παρά τις διαφωνίες με την πολιτική του Προέδρου Αναστασιάδη, ως μέλος του Εθνικού Συμβουλίου, αποφάσισε όπως τον συνοδεύσει στη Διάσκεψη της Γενεύης. Πρόσθεσε ωστόσο ότι ενόσω διαρκούν οι συνομιλίες στη Γενεύη, θα καταθέτει με υπευθυνότητα τις διαφωνίες και τις προτάσεις του, εκεί και όπου ο Πρόεδρος το ζητεί. Ο κ. Λιλλήκας ανέφερε πως η εκτίμηση της Συμμαχίας Πολιτών γι' αυτή την φάση του Κυπριακού και η κριτική για λάθη επί της διαδικασίας και επί της ουσίας, θα γίνει δημόσια μετά το τέλος της Διάσκεψης.

1 σχόλιο:

  1. ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΔΕΝ ΔΕΧΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ.ΜΕ ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΤΩΡΑ ΕΠΙ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ?
    Η ΔΙΖΩΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΞΙΣΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΟΥΣ ΤΟΥΡΚΑΛΑΔΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΒΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΟ 1974 ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ 18% ΚΑΙ ΕΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ!!!!!!ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΝΑΜΕ ΑΥΤΟ,ΕΞΙΣΩΝΟΝΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΟ 82% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΠΟΥ ΖΟΥΝ 3000 ΧΡΟΝΙΑ.ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive