rottating banner

Κυριακή, 1 Ιανουαρίου 2017

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ • Κόλαση για την περιουσία του Σαγιάκου

«Η Κατίνα με έδερνε και με αποκαλούσε κότα Νικολάκη και βρομόσκυλο». Ούτε δύο μήνες δεν έχουν περάσει από την ημέρα που έφυγε από τη ζωή ο «βασιλιάς του λιανικού εμπορίου» Νίκος Σαγιάκος και ο πόλεμος για την κληρονομιά μεταξύ των μελών της οικογένειάς του φουντώνει....
Στο ένα στρατόπεδο βρίσκονται οι δύο κόρες του, Ελένη και Ουρανία, και στο άλλο η μητέρα τους και χήρα του επιχειρηματία. Οι σχέσεις των δύο πλευρών χαρακτηρίζονται από το περιβάλλον τους «εξαιρετικά κακές», ενώ αυτό που τις χωρίζει είναι μια... αίτηση διαζυγίου!
ΑΠΟ ΤΗ ΝΙΚΟΛΙΑ ΣΙΜΟΝΕΤΗ
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso», ο Νίκος Σαγιάκος, ο οποίος δραστηριοποιούνταν στο εμπόριο υποδημάτων και δερμάτινων ειδών, μόλις δύο μήνες πριν χάσει τη μάχη με τον καρκίνο είχε καταθέσει αγωγή διαζυγίου σε βάρος της συζύγου του Κατίνας. Εκείνη είχε προχωρήσει σε ασφαλιστικά μέτρα, τα οποία όμως δεν εκδικάστηκαν λόγω του θανάτου του 64χρονου επιχειρηματία.
Φαίνεται ότι η σχέση των συζύγων είχε κλονιστεί αρκετό καιρό νωρίτερα, αφού εκκρεμούσε η εκδίκαση σε δεύτερο βαθμό της μήνυσης της γυναίκας σε βάρος του άνδρα της για ξυλοδαρμό!
Προσπάθειες για συμβιβασμό
Αυτή η αγωγή διαζυγίου, όμως, προκαλεί την «κόλαση» για την περιουσία Σαγιάκου και αποτελεί όπλο για τις κόρες Ουρανία (δημοτική σύμβουλος Περιστερίου και δικηγόρος Αθηνών) και Ελένη (απόφοιτος του Οικονομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών με σπουδές και στο εξωτερικό) κατά της μητέρας τους. Παρά τις προσπάθειες για συμβιβασμό, όπως όλα δείχνουν, οι κόρες του Νίκου Σαγιάκου σκοπεύουν να ζητήσουν τον αποκλεισμό της από το κληρονομικό δικαίωμα εξαιτίας της αγωγής διαζυγίου, η οποία, αν κριθεί βάσιμη (σ.σ.: δηλαδή ότι πράγματι είχε κλονιστεί ο γάμος), μπορεί να οδηγήσει στην αποβολή της Κατίνας Σαγιάκου από την κληρονομιά.
Ο Νίκος Σαγιάκος, στην αγωγή διαζυγίου που είχε καταθέσει πριν αποβιώσει σε βάρος της επί 40 έτη συζύγου του, κατήγγειλε ακόμη και χειροδικίες. Απίστευτες ατάκες και απίθανα περιστατικά περιγράφονται στην αγωγή του επιχειρηματία, ο οποίος δήλωνε ότι η σύζυγός του του «μαυρίζει την ψυχή» και επιθυμούσε διακαώς το διαζύγιο: «Ο γάμος μας παρά τη μεγάλη του διάρκεια ταλανιζόταν από προβλήματα, τα οποία ήταν πάντα απότοκα του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα και της συμπεριφοράς της αντιδίκου. Η αντίδικος είναι εριστική, οξύθυμη, επιθετική, εγωκεντρική, νάρκισσος, εγωίστρια, φασική, ισχυρογνώμων, απόλυτη στις απόψεις της, προσβλητική, ακυρωτική των άλλων ανθρώπων και κυρίως εμένα ως σύζυγο και πατέρα, εκφράζοντας παράλληλα αγένεια μεγάλου βαθμού και χειρίστου είδους προς οποιονδήποτε».
«Αποχώρησα από την οικογενειακή στέγη»
Κατά τη διάρκεια του γάμου ήταν αρκετές οι φορές που εκείνος σκέφτηκε να ζητήσει διαζύγιο, αφού, όπως υποστήριζε, τα ξεσπάσματα της γυναίκας του δεν ήταν διαχειρίσιμα. Οπως περιγράφεται, είχε στήσει καβγά ακόμη και για κάτι που βρήκε στα σκουπίδια: «Οταν η μεγάλη κόρη μου ήταν 7 ετών απεφάσισα να διακόψω την έγγαμη συμβίωση και αποχώρησα από την οικογενειακή στέγη, πλην όμως η μεγάλη μου κόρη με λυγμούς με μετέπεισε και επέστρεψα 15 ημέρες αργότερα. Αφορμή της αποχώρησής μου από το σπίτι ήταν μεγάλος καβγάς που προξενήθηκε από την αντίδικο και τις εμμονές της, επειδή κατά την επιστροφή από τις θερινές διακοπές, ενώ εγώ βρισκόμουν εργαζόμενος στην Αθήνα, παρατήρησε στον κάδο των αχρήστων του μπάνιου ένα χαρτί χρήσης από γυναίκα. Ισχυριζόταν ότι έχω εξωσυζυγική σχέση και ότι την είχα φέρει στο σπίτι, με αποτέλεσμα να με εξυβρίζει και να μαίνεται ενώπιον συγγενικών προσώπων. Τελικά τη χρήση του χαρτιού είχε κάνει η ανιψιά της εξαδέλφης μας, που ερχόταν όσο έλειπε η αντίδικος προκειμένου να μας ποτίζει τα φυτά».
Στην αγωγή ο επιχειρηματίας έκανε λόγο για «ιώβειο υπομονή» από πλευράς του, ενώ υποστήριζε ότι με την πάροδο των ετών η συμπεριφορά της συζύγου του επιδεινωνόταν, με τους γείτονες να είναι μάρτυρες καβγάδων: «Εχει γίνει δε και επιθετική, αφού για ανύπαρκτες αιτίες και για φανταστικά γεγονότα, τα οποία είναι της επινόησής της, γίνεται επιθετική με βρισιές του είδους “Κότα Νικολάκη”, “Δεν έχεις α... Νικολάκη”, “Θα σε γ... Νικολάκη”, “Σε μένα δεν περνάνε μαγκιές”, “Βρομόσκυλο”, χειροδικεί εναντίον μου και εναντίον των παιδιών μας. Τέτοιες σκηνές έχει δημιουργήσει και ενώπιον των παιδιών μας, που παρά το ενήλικο της ηλικίας τους προσπαθούν ακόμη και σήμερα να το διαχειριστούν (...) Εκείνη δε την τυφλώνει τόσο πολύ η κακή πλευρά του χαρακτήρα της που χειροδικεί εναντίον μου, παρουσία των εγγονών μας».
Οι «ομηρικοί» καβγάδες και η «δήθεν» ερωτική σχέση
Ο Νίκος Σαγιάκος ανέφερε στην αγωγή διαζυγίου συγκεκριμένα περιστατικά που είχαν κλονίσει τον γάμο του. Συγκεκριμένα, ο επιχειρηματίας υποστήριζε για τη σύζυγό του:
 Καλοκαίρι του 2011 παρουσία της θυγατέρας μας και του εγγονού μας, ηλικίας τότε 5 ετών, επιτέθηκε εναντίον μου βρίζοντάς με και χειροδίκησε σε βάρος μου και σε βάρος της κόρης μας, που παρενέβη προκειμένου να μας χωρίσει. Αφορμή ήταν δήθεν ερωτική σχέση με αγνώστων σε μένα στοιχείων κυρία.
 Καλοκαίρι του 2014 μου επετέθη ενώπιον φίλων στο κέντρο της πλατείας της Αρεόπολης εξυβρίζοντάς με χυδαία, αποκαλώντας με αλήτη και μ...
 Μάιο του 2015 παρουσία φίλων μας στο σπίτι μας στον Διόνυσο με συκοφάντησε λέγοντας «Ο Νίκος έχει γκόμενα», αποκαλώντας με «μ...», κλείνοντας με τη φράση «δεν τα 'χεις», με αποτέλεσμα οι φίλοι μας να έχουν απομακρυνθεί από τους συνεχείς καβγάδες μας. Μία από τις φορές που μεταβήκαμε για να μαζέψουμε ελιές στον τόπο καταγωγής μας, μια οικογενειακή παράδοση, μας χλεύαζε και μας περιγελούσε.
 Νοέμβριο του 2015, κι ενώ λίγες μέρες πριν είχε αποβιώσει ο αδελφός μου, συνομιλούσα με την αδελφή μου, παρενέβη και αποκάλεσε εκείνη γλωσσού και αντροχωρίστρα και εμένα διπρόσωπο και εκμεταλλευτή.
Καλοπέραση
Η σύζυγος του επιχειρηματία, σύμφωνα πάντα με την αγωγή του 64χρονου Ν. Σαγιάκου, υποστήριζε στους φίλους ότι εκείνος ενδιαφερόταν μόνο για την καλοπέρασή του.
Ο ίδιος όμως έλεγε χαρακτηριστικά: «Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, είμαι ένας πρόσχαρος, ευγενικός και καλοσυνάτος άνθρωπος με πολύ μεγάλη ψυχή και πάντα με τον καλό λόγο, με ενδιέφερε πάντα η οικογένειά μου και κανένας άλλος, δεν ξενυχτούσα και δεν ξενυχτώ».
Μάλιστα, ο επιχειρηματίας Νίκος Σαγιάκος τόνιζε ότι προσπάθησε πολλά χρόνια να αντιμετωπίσει την κατάσταση, αναφέροντας στην αγωγή του: «Ολα αυτά τα γεγονότα και οι συμπεριφορές της αντιδίκου μου μου μαύριζαν την ψυχή. Οταν τη ρωτούσαν γιατί ο Νίκος είναι στεναχωρημένος, εκείνη έλεγε χαρακτηριστικά “δεν έχει ανάγκη αυτός”».
Η σύνταξη, ο... χάρος και το 20χρονο «εξώγαμο»
Το 2008 η σύζυγος του επιχειρηματία υποστήριζε ότι εκείνος είχε ερωτική σχέση με άλλη γυναίκα, με την οποία είχε αποκτήσει και μια 20χρονη κόρη.
«Το γεγονός αυτό είναι φανταστικό πέρα για πέρα. Στο τέλος του 2015, έπειτα από πολλοστά επεισόδια, επικοινώνησε με το κορίτσι απειλώντας το για τη σωματική του ακεραιότητα. Η μικρή πήρε έντρομη τον πατέρα της και του εξιστόρησε τα γεγονότα. Εκείνος βρήκε σε ποιον ανήκει ο αριθμός και επικοινώνησε με την κόρη μου, την οποία γνώριζε καθώς είναι δημοτικός σύμβουλος Περιστερίου και εκείνος δημότης. Η κόρη μου προσπάθησε να του εξηγήσει τα ανεξήγητα για την αλλοπρόσαλλη συμπεριφορά της μητέρας της. Πλέον η στενοχώρια μου έχει φτάσει στο απροχώρητο. Εσβησαν και οι τελευταίες ελπίδες προκειμένου να σωθεί αυτός ο γάμος» ανέφερε ο Νίκος Σαγιάκος.
Αγγειοπλαστικές
Από τον Μάρτιο του 2016 ο γάμος είχε πάρει πλέον οριστικά την κατηφόρα: «Εγκατέλειψε το συζυγικό μας κρεβάτι. Με παραμελεί και ασχολείται αποκλειστικά με την εμφάνισή της, τη σιλουέτα της και πώς θα παραμείνει νέα, επιδιδόμενη σε διάφορες μεθόδους για τον σκοπό αυτό. Από την άλλη πλευρά εγώ έχω υποβληθεί σε διάφορες αγγειοπλαστικές επεμβάσεις και πρέπει να τρέφομαι υγιεινά. Η αντίδικος όμως δεν με φροντίζει και απεναντίας με παροτρύνει για κατανάλωση περισσότερου φαγητού. Μάλιστα, θεμελίωσε δικαίωμα σύνταξης, αλλά δεν υποβάλλει δικαιολογητικά λέγοντας “θα τα πάρω από σένα” (...) Το καλοκαίρι φώναζε λέγοντας “μου έχεις βγάλει την ψυχή με τα λεφτά, αλλά πού θα πάει, θα σ' την πάρει εσένα ο χάρος”».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Follow by Email

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive