Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΝΕΚΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΑΝΑΤΖΕΡ ΤΩΝ BEATLS! Ο Αλέξης Μάρδας άφησε την τελευταία του πνοή στο σπίτι του στο Κολωνάκι (ΒΙΝΤΕΟ)

mardas
Νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του, στο Κολωνάκι, βρέθηκε ο Αλέξης Μάρδας.  Υπήρξε ένας από τους πιο γνωστούς μπον βιβέρ. Είχε παντρευτεί με την Τάνια Τρύπη με την οποία είχε μια κόρη την 23χρονη Μαρίνα.  Μεταξύ άλλων είχε συνεργαστεί με τους θρυλικούς Beatles, ως μάνατζερ, οι οποίοι του έδωσαν το παρατσούκλι μαγικός Άλεξ όταν ήταν μαζί τους από το 1965 μέχρι το 1969...

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο Αλέξης Μάρδας, που ήταν 75 ετών,  είχε σοβαρά προβλήματα υγείας το τελευταίο διάστημα, ενώ εδώ και μέρες δεν τον είχε δει κανείς. Επί τόπου, στο διαμέρισμά του  μεταβαίνει ιατροδικαστής προκειμένου να κάνει τη νεκροψία.
Ποιος ήταν ο «μαγικός Άλεξ» του θρυλικού συγκροτήματος
Ο Αλέξης Μάρδας γεννήθηκε στις 5 Μαΐου στην Αθήνα. Στις αρχές της δεκαετίας του ’60 μετακόμισε στην Αγγλία, όπου to 1963 γνώρισε τον “εγκέφαλο τωn “Rolling Stones”. Το συγκρότημα του ανέθεσε τον σχεδιασμό του τρόπου που θα μπορούσαν να συνδυαστούν η μουσική και ο φωτισμός στις συναυλίες τους.
Έγινε φίλος με τον John Dunbar, ιδιοκτήτη της γκαλερί τέχνης Indica, και συγκατοίκησαν σε ένα διαμέρισμα στην οδό Bentinck. Το 1966 θα έβλεπε τη ζωή του να αλλάζει… Τότε ήταν που γνώρισε τον John Lennon.
O Lennon του έβγαλε το παρατσούκλι Magic Alex λόγω των εντυπωσιακών γνώσεων που είχε στην τεχνολογία και την επιστήμη. Το πιο διάσημο σκαθάρι συνήθιζε να τον φωνάζει και “γκουρού” και μόλις οι Beatles ολοκλήρωσαν την περιοδεία τους, εκείνος έγινε μέλος της ομάδας τους.
Επειδή ο Lennon τον σύστησε ως “γκουρού”, λένε πως ο Αλέξης Μάρδας προσπαθούσε και συμπεριφερόταν αναλόγως για να μην τον απογοητεύσει. Κάποια χρόνια μετά ο Lennon θα δηλώσει: “Πίστευα απλά ότι ήταν ένας τύπος με πολύ ενδιαφέρουσες ιδέες”.
Το 1967 οι Beatles δημιουργούν μία επιχείρηση για τον… Μάρδα ονόματι Fiftyshapes Ltd. και εκείνος αφήνει τη φαντασία του να οργιάσει για το συγκρότημα. Αργότερα γίνεται ένας από τους πρώτους υπαλλήλους του νεοσύστατου Apple Corps, κερδίζοντας 40 λίρες την εβδομάδα και λαμβάνει το 10% όλων των κερδών που πραγματοποιούνται από εφευρέσεις του. Οι Beatles λίγω των εφευρέσεων του συνήθιζαν να τον φωνάζουν και «Έλληνα μάγο».
Το 1969 ο μάνατζερ του συγκροτήματος, Allen Klein αποφασίζει να “καθαρίσει” την ομάδα. Κάποιοι απολύθηκαν και κάποιοι αποχώρησαν μόνοι τους. Ο Αλέξης Μάρδας ήταν ανάμεσα σε αυτούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive