Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017

ΗΛΕΙΑ. ΠΕΘΑΝΕ Ο ΜΠΑΡΜΠΑ ΜΑΣΟΥΡΑΣ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ ΡΕΚΟΡ 112 ΕΤΩΝ!!

Ο γηραιότερος Ελληνας δεν υπάρχει πια... Ο υπεραιωνόβιος Θεόδωρος Μασούρας από την Πάτρα, που κατείχε τον τίτλο καθώς είχε φτάσει σε ηλικία 112 ετών (!) και είχε ζήσει τις σημαντικότερες στιγμές της νεότερης Ιστορίας της χώρας...
άφησε την τελευταία πνοή του σε πλήρη πνευματική διαύγεια, που του επέτρεπε ως το τέλος να γράφει ποιήματα!
Σύμφωνα με τους συγγενείς του, η κατάσταση της υγείας του είχε κλονιστεί ιδιαίτερα τον τελευταίο χρόνο, με αποτέλεσμα να είναι κατάκοιτος.
Με καταγωγή από την Κρυόβρυση Ηλείας, ο Θεόδωρος Μασούρας βίωσε κάθε μεγάλο γεγονός της σύγχρονης Ιστορίας, αφού ήταν 9 ετών όταν άρχισε ο Α' Παγκόσμιος Πόλεμος, 35 χρόνων στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο και 62 ετών την εποχή της επταετίας. Ανθρωπος του μόχθου, αγρότης στο επάγγελμα, πάλεψε με τη σύζυγό του (δυστυχώς, την έχασε πριν από πολλά χρόνια) για να μεγαλώσουν τα πέντε παιδιά τους στο χωριό Κάλφα Τριταίας, όπου είχαν εγκατασταθεί.
Περπάτημα
Εως και το 2015, που στεκόταν γερά στα πόδια του, ο Θεόδωρος Μασούρας ασχολιόταν με τον κήπο του, ενώ του άρεσε να περπατάει και φρόντιζε να μην εξαρτάται από κανέναν, καθώς δεν ήθελε να γίνεται βάρος στην οικογένειά του. Στο χωριό του πάντα θα τον θυμούνται ως τον αγαπημένο παππού όλων, που δεν έχανε ευκαιρία να διηγείται ιστορίες από την Κατοχή, να δίνει συμβουλές σε μικρούς και μεγάλους και να κάνει αστεία.
Οσο για το μυστικό της μακροζωίας του, θεωρούσε πως -εκτός από την καλή και υγιεινή διατροφή που ακολουθούσε, την όρεξη και την αγάπη του για τη ζωή- οφειλόταν στα γονίδιά του. Αλλωστε, και τα άλλα οκτώ αδέλφια του «έφυγαν» εξίσου μεγάλα, με μέσο όρο τα 100 χρόνια!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive