Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2017

Η ΠΡΩΤΗ ΥΠΟΚΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΜΠ! Αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε επενδύσεις 1 δις στις ΗΠΑ

1471305-autokinita_kinisi_930
Η General Motors, έπειτα από πίεση από τον επερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να...
τονώσει τις προσλήψεις στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επενδύσει ένα δισ. δολάρια σε εργοστάσια των Ηνωμένων Πολιτειών στη διάρκεια των ετών που έρχονται, σύμφωνα με πηγή που γνωρίζει την υπόθεση.
Η μεγαλύτερη αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία αναμένει να προσθέσει ή να διατηρήσει 1.000 θέσεις εργασίας σε αρκετές ήδη υπάρχουσες εγκαταστάσεις της, ανέφερε η πηγή σύμφωνα με το Bloomberg.
Το πρόσωπο αυτό διευκρίνισε, πάντως, ότι η ανακοίνωση της επένδυσης επισπεύθηκε εν μέσω πίεσης από τον νεοεκλεγέντα, ωστόσο αφορά στην κατασκευή προϊόντων που η αυτοκινητοβιομηχανία επεξεργαζόταν και είχε εγκρίνει πριν την νίκη του Τραμπ στις εκλογές τον Νοέμβριο.
Η GM είναι η πιο πρόσφατη αυτοκινητοβιομηχανία που ανακοινώνει επενδύσεις σε εργοστάσια στις ΗΠΑ, σε απάντηση στις πιέσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Οι ανταγωνίστριές της, Ford Motor και Fiat Chrysler, γνωστοποίησαν αυτό το μήνα ότι θα ξοδέψουν χρήματα σε εργοστάσια στη χώρα, αφότου ο Τραμπ απειλούσε για μήνες με επιβολή δασμού εισαγωγής 35% στα οχήματα που κατασκευάζονται στο Μεξικό.
Οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με την επερχόμενη διακυβέρνηση, καθώς ετοιμάζονται να ζητήσουν χάρες περιλαμβανομένων πιο χαλαρών κανόνων για την εξοικονόμηση καυσίμων και πιο χαμηλών εταιρικών φόρων.
«Αυτή είναι η φυσιολογική πορεία των επιχειρήσεων», εξήγησε η Maryann Keller, ανεξάρτητη σύμβουλος που δραστηριοποιείται στην αυτοκινητοβιομηχανία, με έδρα στο Κοννέκτικατ. «Το μόνο που κάνουν είναι να ανακοινώνουν επενδύσεις που θα έκαναν έτσι κι αλλιώς», σχολίασε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive