Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2016

ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΑΚΑ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΕΓΟΥΣ: Τι τους χάρισαν για να «φάνε και να ζεσταθούν»!

astegos
Μόνο ως κακόγουστο αστείο σε βάρος των άστεγων, μπορεί να χαρακτηριστεί η κίνηση να τους δωρίσουν ένα στολισμένο χριστουγεννιάτικο δέντρο για να στολίσουν τα… πεζοδρόμια και τα παγκάκια της Αθήνας όπου κοιμούνται!  Στα κοινωνικά δίκτυα ήδη έχει ξεσπάσει σάλος...
κατακρίνοντας την ενέγεια αυτή, στην οποία προχώρησε η «Κιβωτός Αστέγων»:
«Μετα τα χριστουγεννιάτικα δέντρα στους άστεγους μοιραστε τους και φωτογραφίες απο ψητές γαλοπούλες να χορτασουν»,έγραψε ένας χρήστης και να ακολουθήσουν πλήθος άλλων επικριτικών σχολίων:
- Να είσαι άστεγος στο κρύο και να ζητιανεύεις με ένα υπέρλαμπρο xmas tree τι έξυπνο.
- πολύ χρηστικό δώρο για έναν άστεγο. ανταποκρίνεται στη πραγματικότητά του και στις ανάγκες του…. ρε παιδιά έχετε λαλήσει εντελώς; αυτό λέγεται εξευτελισμός και κοροϊδία όχι φιλανθρωπία και αγάπη στον αναξιοπαθούντα διπλανό μας!!! ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ in a word
- τα δέντρα τους λείπουν νομίζετε? πηγαίνετε στους ανθρώπους κανα ρούχο
- Οσο κάνει ένα δέντρο κάνει ένα sleeping bag ή μια κουβέρτα ή 5 πιάτα φαϊ ή ένα κούρεμα ή 2 μπάνια.
«Αν το πιστεύουν στα αλήθεια πως αυτό είναι πράξη αγάπης, τότε μάλλον την λέξη αξιοπρέπεια δεν θα την έχουν ακουστά…», σχολίασε και ο πρόεδρος των Γιατρών του Κόσμου, Νικήτας Κανάκης:  «Ελπίζω να είναι απλά κάποιο κακόγουστο αστείο, μια αποτυχημένη φάρσα. Η μια -ατυχής έτσι η αλλιώς- προσπάθεια ειρωνίας και καταγγελίας», σημείωσε στο προφίλ του.
Από την πλευρά της η Κιβωτός Αστέγων έγραψε στο Facebook:
«Τριάντα πέντε φίλοι και μέλη της ομάδας «Κιβωτός Αστέγων», σε 4 ομάδες συμμετείχαν στην σημερινή δράση μας. Οι πράξεις μας συμβολικές. Η κοινωνία δεν ακολουθεί. Φοβισμένη ή απλά ασυνείδητη, νομίζει ότι θα ξορκίζει εις το διηνεκές το χτικιό που έχει πέσει στον τόπο μας.
Η απογοήτευση μας, πολύ μεγάλη, όχι για τα λίγα άτομα, που έρχονται στις αφιλοκερδείς και μη- κομματικοποιημένες δράσεις μας, αλλά για το μέγεθος της κρίσης, που έχει οδηγήσει π.χ., 450 διαφορετικά άτομα, να ζουν στον δρόμο, μόνο στην οδό Σταδίου, στο κέντρο της Αθήνας, τα 57 άτομα, που ζουν, τρόπος του λέγειν, στην οδό,…Βουλής, κ.ο.κ.
Συνεχίζουμε, και όσο αντέξουμε, και όσο αντέξει η αγαπημένη μας πατρίδα… Ντροπή σας, συνάνθρωποι, για το γεγονός ότι δεν εξεγείρεστε, για την στρατιά των 24.000 αστέγων, των εκατοντάδων χιλιάδων πεινασμένων, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, κλπ., κλπ. Ομάδα »ΚΙΒΩΤΟΣ ΑΣΤΕΓΩΝ».
.

2 σχόλια:

  1. Πηγαίνετε τώρα να τους συνδράμετε.Την επόμενη φορά θα δώσουν στους άστεγους αριθμημένες θέσεις σε κανένα αγώνα ποδοσφαίρου.Και εξηγήστε τους οτι εδώ στην Ελλάδα προηγούνται οι φονιάδες που φέρνουν από ανατολικά και ότι αν τολμήσεις να βοηθήσεις Ελληνα πας μέσα για ρατσισμό.Μπορείτε όμως να χαρίσετε εσείς της Κιβωτού στους άστεγους και καπελλάκια του Αη Βασίλη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λυπηρὰ ὅλα αὐτὰ ἀλλὰ τὴν κακίαν μου θὰ τὴν ἐκφράσω:
    Ὅλοι αὐτοὶ οἱ ἄστεγοι τὶ ἐψήφιζαν;
    Καὶ τὶ θὰ ψηφίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive