Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

"Άρες μάρες κουκουνάρες" η απάντηση της Αθήνας στο Βερολίνο για τον Αφγανό δολοφόνο που άφησε ελεύθερο ο "Καψοσημαίας" Παρασκευόπουλος

Αποτέλεσμα εικόνας για Αφγανό δολοφόνο
Κοινή ανακοίνωση, των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη εκδόθηκε πριν από λίγο, σχετικά με τον Αφγανό που σκότωσε την 19χρονη κοπέλα στην Γερμανία, 
Αποτέλεσμα εικόνας για Αφγανό δολοφόνο
ο οποίος ταυτοποιήθηκε ότι είναι ο ίδιος που είχε αποπειραθεί να σκοτώσει 20χρονη φοιτήτρια στην Κέρκυρα, σπρώχνοντάς την σε γκρεμό 8 μέτρων....

Η ανακοίνωση εκδόθηκε μετά τις αναφορές από γερμανικής πλευράς σύμφωνα με τις οποίες η Ελλάδα δεν χειρίστηκε όπως έπρεπε το θέμα και δεν είχε εκδώσει διεθνές ένταλμα σύλληψης, όταν ο Αφγανός παραβίασε τους περιοριστικούς όρους μετά την αποφυλάκιση του, οπότε θα είχε εντοπιστεί από τις γερμανικές αρχές, από τον Νοέμβριο του 2015, όταν είχε υποβάλει αίτημα ασύλου στη Γερμανία.
Στην κοινή ανακοίνωση των δύο ελληνικών υπουργείων, αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι ο Αφγανός είχε υποβάλει και στην Ελλάδα αίτημα ασύλου ως ανήλικος, το 2013, αλλά απορρίφθηκε. Κατόπιν αυτού, όλα τα στοιχεία του, συμπεριλαμβανομένων και των δακτυλικών αποτυπωμάτων του, μπήκαν στην ευρωπαϊκή βάση δεδομένων, προκειμένου να είναι ενήμερη οποιαδήποτε άλλη χώρα της Ευρώπης, στην οποία ενδεχομένως να υπέβαλε και δεύτερο αίτημα ασύλου.
Ωστόσο, το Νοέμβριο του 2015, ο Αφγανός, μετά το αίτημα ασύλου στη Γερμανία, συμπεριελήφθη στους καταλόγους των ασυνόδευτων ανηλίκων, καθώς και εκεί είχε δηλώσει ότι ήταν 17 ετών.
Ολόκληρη η ανακοίνωση αναφέρει:
«Από τις γερμανικές Αρχές -μέσω του δικτύου αστυνομικής συνεργασίας- απεστάλησαν στις 14 Δεκεμβρίου 2016 στην Ελληνική Αστυνομία δακτυλικά αποτυπώματα αλλοδαπού, που φέρεται ως δράστης υπόθεσης βιασμού και δολοφονίας φοιτήτριας στη Γερμανία.
Όπως προέκυψε ο συγκεκριμένος αλλοδαπός υπήκοος:
Είχε υποβάλλει αίτημα ασύλου στην Ελλάδα ως ασυνόδευτος ανήλικος τον Ιανουάριο του 2013.
Δακτυλοσκοπήθηκε και τα στοιχεία του συμπεριλαμβανομένων των δακτυλικών του αποτυπωμάτων καταχωρήθηκαν στην κοινή ευρωπαϊκή βάση δεδομένων (Eurodac), όπου έκτοτε παραμένουν διαθέσιμα σε όλες τις υπηρεσίες των κρατών-μελών.
Το αίτημα ασύλου που είχε υποβάλλει στην Ελλάδα τον Ιανουάριο του 2013 είχε απορριφθεί. Σημειώνεται ότι για οποιοδήποτε νέο αίτημα σε άλλη χώρα κινούνται οι προβλεπόμενες ευρωπαϊκές διαδικασίες από την χώρα που δέχεται το νέο αίτημα ασύλου.
Επιπλέον, ο συγκεκριμένος αλλοδαπός:
Συνελήφθη το 2013 ως ανήλικος, δικάστηκε από δικαστήριο ανηλίκων και κρατήθηκε σε φυλακή Ανηλίκων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστεία. Τιμωρήθηκε με 10 χρόνια κάθειρξης ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της έφεσής του.
Παρακολούθησε το σχολείο της φυλακής και δεν υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα. Είχε ευεργετικό υπολογισμό ποινής καθώς συμπλήρωσε 581 ημέρες εργασίας.
Εξέτισε τα 2/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015, με εισαγγελική διάταξη, υπό τον όρο της εμφάνισης σε Αστυνομικό Τμήμα κάθε μήνα. Δεν τήρησε τον όρο και η αποφυλάκιση ανακλήθηκε.
Η υφ' όρον απόλυση είναι πάγιος θεσμός του ποινικού δικαίου στην Ευρώπη και προβλέπει την πρόωρη αποφυλάκιση για τους καταδίκους με πρόσκαιρη κάθειρξη, δηλαδή με τα 3/5. Η διάταξη για την απόλυση των κρατουμένων με τα 2/5 του ν. 4322/2015, σε περίπτωση κάθειρξης έως 10 χρόνια, ίσχυε και τα προηγούμενα χρόνια, με κάποιες εξαιρέσεις. Ωστόσο και χωρίς αυτές τις διατάξεις ο κρατούμενος θα αποφυλακιζόταν λίγους μήνες αργότερα.
Σ' όλη την Ευρώπη ο εγκλεισμός των ανηλίκων χρησιμοποιείται ως έσχατο μέσο και στην αντιμετώπισή τους επικρατεί η επιείκεια αντί της αυστηρότητας».

1 σχόλιο:

  1. ''είχε υποβάλει και στην Ελλάδα αίτημα ασύλου ως ανήλικος, το 2013, αλλά απορρίφθηκε.''

    και γιατι δεν απελαθηκε μετα την απορριψη;

    ''Εξέτισε τα 2/5 της ποινής του και αποφυλακίστηκε στις 30 Οκτωβρίου 2015''

    και γιατι δεν απελαθηκε μετα την αποφυλακιση του;

    ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΛΗΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΕΧΕΤΕ ΑΙΜΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ

    να πατε να πειτε τις αρλουμπες σας στην χηρα του ταβερνιαρη στην
    υδρα και στην μητερα του κοσμηματοπωλη στην θεσσαλονικη που
    δολοφονηθηκαν απο γεωργιανους οπου και αυτοι μετα την αποφυλακιση τους
    δεν απελαθηκαν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive