Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2016

Θλίψη στην κηδεία του 32χρονου πιλότου. Τραγικές φιγούρες η μητέρα και τα αδέλφια

Αποτέλεσμα εικόνας για κηδεία του 32χρονου πιλότου

Αποτέλεσμα εικόνας για κηδεία του 32χρονου πιλότουΜε σκυμμένα πρόσωπα, γεμάτα θλίψη, συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι του 32χρονου πιλότου Σωτήρη Αντωνόπουλου 

συγκεντρώθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μητρόπολης Αμαρουσίου στην Αθήνα για το τελευταίο αντίο στο γελαστό παιδί της Αεροπορίας... που έχασε τη ζωή του όταν το αεροσκάφος που πετούσε, συνετρίβη σε πλαγιά του Χελμού, ανάμεσα στο Χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων και το χωριό Σούβαρδο
Μάλιστα η οικογένεια του εκλιπόντος κατάγεται από την ορεινή επαρχία των Καλαβρύτων και πιο συγκεκριμένα από το Μάνεσι....
Το ιδιαίτερα συγκινητικό ήταν πως την ώρα που ψαλλόταν η εξόδιος ακολουθία ένα αεροσκάφος τύπου Τσέσνα πετούσε πάνω από τον Ιερό Ναό ενώ η μπάντα της Αεροπορίας παιάνιζε πένθιμα.Αποτέλεσμα εικόνας για κηδεία του 32χρονου πιλότου
Όπως αναφέρει η ανάρτηση του star.gr, απ’ όπου και οι φωτ., συνάδελφοι του εμπειρότατου πιλότου ελικοπτέρων Super Puma και αεροσκαφών στέκονταν βουβοί, ανήμποροι ακόμα να συνειδητοποιήσουν ότι ο φίλος τους και συνάδελφός τους δεν είναι πια στη ζωή.

Το φέρετρο του άτυχου χειριστή σκεπάστηκε με την ελληνική σημαία, την οποία υπηρέτησε με πίστη και πατριωτισμό και πάνω είχε τοποθετηθεί η φωτογραφία του με τη στολή της Αεροπορίας, μια εικόνα της Παναγίας, δύο ξίφη και το καπέλο του.
Τραγικές φιγούρες στην κηδεία ήταν η μητέρα και τα αδέλφια του που στέκονταν σιωπηλοί και δακρυσμένοι δίπλα στο φέρετρο.
Ο ένας αδελφός του, στέλεχος κι εκείνος της πολεμικής αεροπορίας, τον αποχαιρέτησε, φορώντας τη στολή του, ενώ απαρηγόρητα ήταν τα μικρότερα αδέλφια του που ακόμα δεν έχουν τελειώσει το σχολείο. Ο εκλιπών ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας (με 7 παιδιά).
Αποτέλεσμα εικόνας για κηδεία του 32χρονου πιλότου
Πλήθος κόσμου έσπευσε να αποχαιρετήσει τον 32χρονο Σωτήρη Αντωνόπουλο και να συμπαρασταθεί στην οικογένεια του, η οποία είναι γνωστή στο Μαρούσι, καθώς ο πατέρας του Γιώργος, ο οποίος έχει φύγει από τη ζωή, υπήρξε εκπαιδευτικός και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.

Στην κηδεία παρέστησαν και πολλοί εκπρόσωποι της Εκκλησίας, μιας και θείος του είναι ο Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος.

«Αγαπητέ μου Σωτήρη αυτές τις μέρες πολλοί μίλησαν και έγραψαν για σένα! Σαν άνθρωπος και θείος σου πραγματικά σε θαύμαζα! Σαν κληρικός δεν με άγγιζαν οι γνώσεις και τα προσόντα σου! Αυτό που με άγγιζε είναι ότι τα προσόντα σου τα μετέτρεπες σε έργα αγάπης! Αυτά θα σε ακολουθούν πάντα στο ταξίδι σου που ξεκίνησες την Κυριακή. Η μνήμη σου ας είναι αιώνια», είπε συγκινημένος ο θείος του 32χρονου πιλότου αποχαιρετώντας τον.

Ο ίδιος συνήθιζε να λέει στους συναδέλφους του ότι ο ουρανός δεν είναι το όριο αλλά το σπίτι μας, κι εκείνοι τον αποχαιρέτησαν λέγοντας ότι ο Σωτήρης έσωσε πλήθος κόσμου.

«Ήταν χαμογελαστός, πάντα και κατάφερνε την λάμψη και την αισιοδοξία του να την μεταβιβάζει σε όποιον ήταν κοντά του», όπως είπε συγκινημένος ένας από τους συναδέλφους του.

*Συνολικά ο Σωτήρης Αντωνόπουλος είχε 2 αδερφές και 4 αδερφούς.

Αποτέλεσμα εικόνας για κηδεία του 32χρονου πιλότου
Στις φωτογραφίες διακρίνεται, φορώντας μαύρο ταγιέρ η μάνα του πιλότου.
Ο Ιερέας που τέλεσε την εξόδιο ακολουθία του Σωτήρη Αντωνόπουλου, μετέφερε στην οικογένεια και τα συλλυπητήρια του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος, κ. κ. Ιερώνυμου.

2 σχόλια:

  1. ΚΡΙΜΑ ΤΟ ΠΑΛΛΗΚΑΡΙ !!!!! ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ . ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ Ο ΚΑΘΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ ΣΚΟΤΩΝΕΤΑΙ ΟΧΙ ΕΝ'ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΝ ΩΡΑ ''' ΧΟΜΠΙ ''' ΠΡΟΣ ΤΙ ΤΑ ΑΓΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΙ ΣΗΜΑΙΕΣ ;;;;;; ΑΥΤΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΕΝ' ΩΡΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΣΕ ΔΙΑΤΕΤΑΓΜΕΝΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ντροπη σας "Κυριε" για την αποψη σας για την σημαια. Το οτι ειχε σωσει εκατονταδες ζωες εν ωρα υπηρεσιας? Αυτο δεν το λαβατε υποψιν σας? Ποσο μαλλον να χαρακτηρισω την αναδρια σας αφου υπογραφετε ως ανωνυμος. Χομπι??? Το οτι ειχε να ταισει αλλα 7 στοματα το λαβατε υποψιν σας? Αφου η πολεμικη μας αεροπορια (το κρατοσ δηλαδη) τους πληρωνουν 1000 ευρω για να σωχουν ζωες? Βουτα την γλωσσα στο μυαλο πριν μιλατε "Κυριε". Ντροπη σας και αισχος.

      Διαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive