Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Καταργούνται τα Αγγλικά από επίσημη γλώσσα; Ευκαιρία.να γίνουν τα Ελληνικά ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ επίσημη γλώσσα. Ετσι κι αλλιώς ΟΛΟΙ κλέβουν απ την γλώσσα ΜΑΣ

Στον απόηχο του Brexit άρχισαν να δημιουργούνται τα πρώτα ζητήματα και ένα από αυτά είναι και η χρήση των Αγγλικών ως επίσημη γλώσσα. Οι επίσημες γλώσσες είναι 23 αλλά τα Αγγλικά θεωρούνται η κύρια γλώσσα που χρησιμοποιεί η Ευρώπη και τα όργανα της ΕΕ. Με την έξοδο της Βρετανίας τίθεται αυτό το θέμα αφού σύμφωνα με τον κανονισμό Ι-58 "δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται στις εργασίας των οργάνων της Ε.Ε., ούτε να συντάσσονται ευρωπαϊκά κείμενα"...
σε γλώσσα χώρας που δεν ανήκει στην ΕΕ. 
Αυτό σημαίνει, ότι αν δεν υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού, τότε τα Αγγλικά "διαγράφονται" και εγείρεται το ερώτημα ποια θα είναι πλέον η επίσημη γλώσσα.  

1 σχόλιο:

  1. Σωστά, ἀλλὰ ἡ Ἑλληνικὴ ἡ ὁποία θὰ υἱοθετηθῆ ἀπὸ τὴν Ε.Ε., ἄν τοῦτο γίνῃ, οὐδεμίαν θὰ ἔχει σχέσιν μὲ τὸ παρὸν γλωσσικὸν ἐξάμβλωμα τὸ ὁποῖον θρασέως ἀποκαλοῦμε "ἑλληνικά"!!
    Συνεπῶς καλὸν θὰ εἶναι τοῦτο διότι καὶ ἐσεῖς θὰ ὑποχρεωθεῖτε νὰ μάθετε τὴν Ἑλληνικὴν γλῶσσαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive