Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

ΔΩΡΟ ΘΕΟΥ!! Μια άγνωστη; ΥΠΕΡΤΡΟΦΗ!! Μπρόκολο: Από ποιες παθήσεις προστατεύει, πόσο πρέπει να τρώτε

Μπρόκολο: Από ποιες παθήσεις προστατεύει, πόσο πρέπει να τρώτε
Αν ανήκετε σε αυτούς που απεχθάνονται το μπρόκολο, είναι καιρός να αναθεωρήσετε, καθώς νέα επιστημονικά ευρήματα έρχονται να ενισχύουν την θεωρία ότι πρόκειται για υπερτροφή. Μελέτες έχουν δείξει ότι το μπρόκολο δρα ενάντια...
στον καρκίνο συμβάλλει στην πρόληψη των καρδιαγγειακών, θεραπεύει τις στομαχικές διαταραχές, ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αποτοξινώνει τον οργανισμό και βελτιώνει την επιδερμίδα...

Επιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόις εντόπισαν ορισμένα γονίδια που ρυθμίζουν την συσσώρευση φαινολικών ενώσεων στο μπρόκολο.
Πρόκειται για θρεπτικά συστατικά που σχετίζονται με μειωμένες πιθανότητες εκδήλωσης καρδιοπάθειας, διαβήτη τύπου ΙΙ, άσθματος και ορισμένων μορφών καρκίνου.
Σύμφωνα με τον γενετιστή Τζακ Γιούβικ, καθηγητή στον Τομέα Διατροφικών Επιστημών του πανεπιστημίου, οι φαινολικές ενώσεις έχουν ισχυρή αντιοξειδωτική και αντιφλεγμονώδη δραστηριότητα.
«Αν και χρειαζόμαστε τη φλεγμονή, διότι είναι η αντίδραση του οργανισμού στις ασθένειες και τους τραυματισμούς, όταν αυτή είναι χρόνια σχετίζεται με την έναρξη πολλών εκφυλιστικών ασθενειών, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η καρδιοπάθεια και ο καρκίνος. Οι άνθρωποι, λοιπόν, των οποίων η διατροφή περιέχει επαρκείς ποσότητες φαινολικών ενώσεων, διατρέχουν μειωμένο κίνδυνο εκδηλώσεως αυτών των ασθενειών» σημειώνει.
Ο δρ Γιούβικ και οι συνεργάτες του διασταύρωσαν δύο ποικιλίες μπρόκολου στο εργαστήριο και εξέτασαν την φαινολική περιεκτικότητά τους, ενώ αναζήτησαν και τα γονίδια που την προσδιορίζουν.
Η έρευνά τους οδήγησε σε έναν αριθμό γονιδίων τα οποία προγραμματίζουν τώρα να χρησιμοποιήσουν για να ενισχύσουν τις αντιοξειδωτικές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες όχι μόνο του μπρόκολου, αλλά και άλλων λαχανικών όπως το λάχανο.
«Θα χρειαστούμε λίγο καιρό, κάναμε το πρώτο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά δεν έχουμε φθάσει ακόμα στον προορισμό μας», τόνισε ο δρ Γιούβικ.
Σύμφωνα με τον δρα Γιούβικ, οι φαινολικές ενώσεις είναι πολύ σταθερές, γεγονός που σημαίνει ότι δεν καταστρέφονται με τον βρασμό ή το ψύχος. Επίσης απορροφώνται εύκολα από τον οργανισμό και διασπείρονται παντού μέσω του αίματος, μειώνοντας έτσι τη φλεγμονή σε όλα τα όργανα και τους ιστούς όπου υπάρχει.
Πόσο μπρόκολο χρειαζόμαστε; «Μία μερίδα κάθε τρεις ή τέσσερις μέρες είναι απαραίτητη για την προστασία από τα εκφυλιστικά νοσήματα», σημειώνει.
Τα νέα ευρήματα δημοσιεύονται στην επιθεώρηση «Molecular Breeding».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive