Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016

Τα γεράκια του καπιταλισμού τρέμουνε. Απειλούνται εταιρίες μεγαθήρια και χιλιάδες θέσεις εργασίας

k9
Χρόνια αβεβαιότητας και την απειλή χιλιάδων απολύσεων έχουν μπροστά τους οι περίπου 2,2 εκατομμύρια εργαζόμενοι στον χρηματοοικονομικό τομέα της Βρετανίας, μετά το Brexit. Όπως φανερώνει το «αιματοκύλισμα» στα ταμπλό όλων των αγορών και ειδικότερα οι απώλειες της τάξεως του 12 - 14% στις μετοχές...
των πιο σημαντικών διαχειριστών πλούτου, το «όχι» σημαίνει ότι το μέλλον του βρετανικού κλάδου χρηματοοικονομικών υπηρεσιών κρέμεται πλέον από μια κλωστή.
Τα πάντα θα εξαρτηθούν από το «διαζύγιο» στο οποίο θα καταλήξουν η Βρετανία και η Ε.Ε, τη δυνατότητα της πρώτης να διατηρήσει πρόσβαση στην ελεύθερη ευρωπαϊκή αγορά, αλλά και να ανταπεξέλθει στη μεταβλητότητα που έστειλε τη στερλίνα «στα τάρταρα» έναντι των άλλων βασικών νομισμάτων.
Goldman Sachs και Barclays
Ο πρόεδρος της Goldman Sachs και ο CEO της Barclays, , είπαν ότι οι τράπεζές τους έχουν μεγάλη ιστορία προσαρμογής σε αλλαγές και θα συνεργαστούν με τις αρμόδιες Αρχές.
HSBC
Ο πρόεδρος της HSBC, είπε ότι η ημέρα αυτή σηματοδοτεί μία νέα εποχή για τη Βρετανία και το βρετανικό επιχειρείν.
Morgan Stanley
Η Morgan Stanley είπε ότι η επενδυτική εταιρία μπορεί να μετακινήσει περί τους 1.000, από τους συνολικά 6.000 υπαλλήλους που έχει τώρα στη Μ. Βρετανία, σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
JP Morgan
Ο επικεφαλής της JP Morgan, γνωστοποίησε στο προσωπικό ότι η επενδυτική «ίσως χρειαστεί να κάνειαλλαγές στη δομή της ευρωπαϊκής νομικής οντότητάς της και την τοποθεσία κάποιων ρόλων, προκειμένου να συμμορφωθεί με νέους νόμους και να μπορεί να εξυπηρετεί τους πελάτες της διεθνώς.
Ο επικεφαλής της British Bankers' Association (Ένωση Βρετανών Τραπεζιτών), Anthony Browne είχε καθησυχάσει ότι οι τράπεζες σε όλη τη βρετανική επικράτεια θα λειτουργούν κανονικά σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive