Παρασκευή 6 Μαΐου 2016

Συνεχίζεται η γενική απεργία: Όλες οι κινητοποιήσεις Σαββάτου και Κυριακής

Συνεχίζεται η γενική απεργία: Όλες οι κινητοποιήσεις Σαββάτου και Κυριακής
Χωρίς μετρό, ηλεκτρικό, τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ θα είναι το Σάββατο για δεύτερη μέρα η πρωτεύουσα εξαιτίας της συμμετοχής των εργαζομένων στην 48ωρη απεργία της ΓΣΕΕ. Την Κυριακή, ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού στη Βουλή οι εργαζόμενοι...
στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς έχουν αποφασίσει στάσεις εργασίας, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09:00 το πρωί και από τις 21:00 έως τη λήξη της βάρδιας.
Στην ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι με διαδικασίες fast track προσπαθεί να αιφνιδιάσει την κοινωνία προωθώντας την ψήφιση του ασφαλιστικού και φορολογικού νομοσχεδίου μέσα στο Σαββατοκύριακο.
Επίσης χωρίς τρένα θα παραμείνει ολόκληρη χώρα το Σαββατοκύριακο εξαιτίας της απεργία της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.
Την ίδια στιγμή, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια έως και το πρωϊ της Τρίτης εξαιτίας της απεργίας της ΠΝΟ. Στα νησιά παραμένουν πολλοί εκδρομείς οι οποίοι αυτή τη στιγμή δεν έχουν τρόπο να επιστρέψουν από τις διακοπές τους. 
Το ΠΑΜΕ από την πλευρά του έχει προγραμματίσει συλλαλητήρια το Σάββατο στις 11 στην Ομόνοια, ενώ η κορύφωση θα γίνει με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου στο Σύνταγμα στις 10.30 π.μ.
Στην 48ωρη απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ συμμετέχουν από χτές επίσης ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος και η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Τι θα γίνει με τα καταστήματα την Κυριακή

ΕΣΕΕ και ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισαν το 24ωρο κλείσιμο των εμπορικών καταστημάτων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων την ερχόμενη Κυριακή, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την ψήφιση του ασφαλιστικού κι ενώ ήταν προγραμματισμένο να λειτουργήσουν. Απεργία για το Σαββατο υπάρχει και στα ΜΜΕ της χώρας όπως αποφάσισε η ΠΟΕΣΥ.
Την ίδια στιγμή σε αγωνιστική ετοιμότητα καλεί με ανακοίνωση της τους αγρότες του νομού Λάρισας αλλά και όλης της χώρας η Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, στην οποία μετείχε και το μπλόκο των Τεμπών, προκειμένου να συμμετάσχουν δυναμικά στην διαμαρτυρία που θα γίνει στην Αθήνατην ημέρα που θα ψηφιστούν «τα νομοσχέδια-ταφόπλακα για όλους που αφορούν στο ασφαλιστικό και στο φορολογικό».
Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση τα νομοσχέδια αυτά θα φέρουν οικονομική καταστροφή στο εισόδημα, χωρίς υγειονομική κάλυψη και με μειώσεις συντάξεων για αγρότες, κτηνοτρόφους, νέους αγρότες, ελεύθερους επαγγελματίες, εργάτες και συνταξιούχους και καλεί όλους να αντισταθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive