Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Κουίζ: Τι κρύβει η τοποθέτηση του πρώην Διοικητή της ΤτΕ στη Βουλγαρία;; Θα υποδέχεται τους απελπισμένους Έλληνες μικρο ή μεγαλοεπενδυτές;

Giorgos_Provopoulos

Περίεργα σενάρια..  Πολλά ερωτηματικά, αναφορικά με το μέλλον των ελληνικών τραπεζών, δημιουργεί η τοποθέτηση του πρώην Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος στην γείτονα Βουλγαρία, ακούγεται οτι θα υποδέχεται όλους όσους τους έμειναν λίγα λεφτουλάκια, τρέμουν μην τα χάσουν και τρέχουν να τα τοποθετήσουν σε δουλειές με φόρο 10% π.χ. στην Βουλγαρία κ.λ.π.... Την ίδια ώρα που τα συστημικά τραπεζικά ιδρύματα της χώρας μας, είτε πωλούν, είτε επιχειρούν να πουλήσουν, είτε τέλος συγχωνεύουν τα θυγατρικά «μαγαζιά» τους σε όλες τις Βαλκανικές χώρες, ή ακόμη και στην Τουρκία ( Εθνική Τράπεζα), η Eurobank τοποθετεί τον πρώην κεντρικό τραπεζίτη, Γιώργο Προβόπουλο, ως μη εκτελεστικό πρόεδρο της Post Bank, στη Βουλγαρία  Η τοποθέτηση του έμπειρου τραπεζίτη σε σημαντική θέση στη θυγατρική στη Βουλγαρία είναι προφανές ότι στοχεύει σε αναβάθμιση της θέσης της τράπεζας στη χώρα και αποτελεσματικότερης συνεργασίας με την Κεντρική Τράπεζα της χώρας.  Σύμφωνα με πληροφορίες τόσο ο  Ευκλείδης Τσακαλώτος όσο κα ο Γιάννης Στουρνάρας δεν είδαν με καλό μάτι αυτή την κίνηση της ελληνικής τράπεζας, αλλά επέλεξαν να μην δημιουργήσουν προβλήματα σε αυτή τη φάση.  Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αν και δυσαρεστημένος δεν έχει τοποθετηθεί ακόμα για την κίνηση αυτή, δεδομένου ότι το τραπεζικό σύστημα ανήκει δικαιοδοτικά στον Γιάννη Δραγασάκη και θέλει να αποφύγει προστριβές σε μια τόσο ευαίσθητη περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive