Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ: Στασίασε μια ολόκληρη ουκρανική Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία κι ενώθηκε με τους ρωσόφωνους. ΒΙΝΤΕΟ


Το προσωπικό της 93ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας της 6ης ουκρανικής Στρατιάς που εστάλη στην ρωσόφωνη περιφέρεια του Ντόνετσκ, στασίασε πριν λίγο και σύμφωνα με ανακοίνωση των αξιωματικών του οι οποίοι ανακοίνωσαν ότι "Δεν πρόκειται να εκτελέσουμε καμία εντολή καταστολής σε βάρος των κατοίκων του Ντόνετσκ γιατί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα μαζί τους" Η κίνηση αυτή ήρθε ως αποτέλεσμα του γεγονότος ότι οι κάτοικοι ... τους έδωσαν να φάνε (!) και κυρίως της εντολής που έλαβαν για να κτυπήσουν αυτούς που τους τάϊζαν! ...
Η Ταξιαρχία εστάλη εσπευσμένα στην περιοχή ως "επίλεκτη δύναμη" και είναι αυτή που διακρινόταν στα βίντεο να εισέρχεται στις εξεγερμένες περιοχές με άρματα μάχης και ΤΟΜΑ.
Το προσωπικό της Ταξιαρχίας σε ανακοίνωσή του "διαμαρτύρεται για τις συνθήκες στράτευσής τους που παραβιάζει τα διακιώματά τους και τη νομοθεσία για τους εφέδρους στην Ουκρανία που προβλέπει επιστράτευση για μόλις δέκα ημέρες που όμως έγιναν σαράντα με την βία"!
 
Υπενθυμίζουν, δε, ότι "δεν τίθεται θέμα υπεράσπισης της πατρίδας γιατί δεν έχει γίνει ούτε γίνει κήρυξη πολέμου, ούτε κάποια ξένη χώρα εισέβαλλε στην Ουκρανία"!
 
Αν και ψηφίστηκε ένας νόμος που αποσκοπεί στην προστασία των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας  στην πραγματικότητα, οι περισσότεροι από τους εφέδρους απολύθηκαν από τις δουλειές τους και είναι πλέον σε απόλυτη ανάγκη οικονομικής βοήθειας για να στηρίξουν τις οικογένειές τους .
 
Κάποιοι αξιωματικοί πιστοί στην κυβέρνηση του ΚΙέβου, έριξαν μερικές βολές για να καταστείλουν την ανταρσία, αλλά αφοπλίστηκαν από άλλους αξιωματικούς και τους στρατιω΄τες και τώρα τελουν υπό κράτηση
 
Επίσης το σύνολο, σχεδόν, των αστυνομικών στις τρεις ρωσόφωνες περιφέρειες του Ντόνετσκ, του Λουγκάνσκ και του Χάρκοβου έχουν στασιάσει κι έχουν ενωθεί με τις δυνάμεις αυτοάμυνας. Τουλάχιστον εκεί θα έχουν ένα πιάτο φαγητό.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΠΕΣ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΧΩΡΙΣ ΥΒΡΕΙΣ. Παρατηρούμε ακραίες τοποθετήσεις αναγνωστών. ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ δεν θέλουμε να μπαίνουμε στη δύσκολη θέση να μην βάζουμε ΟΛΑ τα σχόλια. Δόξα στο Θεό η Ελληνική γλώσα είναι πλούσια ωστε να μην χρειάζονται ακραίες εκφράσεις.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αναγνώστες

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr

Επικοινωνήστε μαζί μας στο: politisvaris1@yahoo.gr
politisvaris1@yahoo.gr

Blog Archive